Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Haname Jinchoge je redaktorkou v dámském časopise, ale bohužel prodej nejde moc dobře. Stane se, že je zavřou a Haname přijde o práci. I když doposud nevěří v něco nadpřirozeného, začne vše vyčítat sošce černé kočky, kterou v mládí hodila do bažiny. Ale to, co se mezi hledáním černé kočky a ztraceného štěstí všechno semele, o tom by ani v tom nejbláznivějším snu nesnila. (balone)

(více)

Recenze (8)

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že Japonci jsou tak trochu blázni. Já to beru. Ale pokud to s tím blázněním přehánějí, tak se divákovi můžou solidně protočit panenky. Chápu, že kreativita pohání lidstvo kupředu, nicméně takovou blbost jako bahnivého draka jsem teda ještě neviděl. Je vždycky vrušující nevědět, co příjde pak. Alespoň ve filmu. Zádrhel však spočívá v tom, že s nárůstem nevypočítatelnosti děje klesá jeho logika. Možná by stačilo pobýt pár dnů ve svěrací kazajce, ono by to ty blázny přešlo. Ale nebudu vůči filmu tak přísný, dá se na něm najít i leccos pozitivního. Mezi kladné stránky filmu patří určitě Kumiko Osó, která má nezpochybnitelný komediální talent, a celkově pozitivní vyznění celého filmu. A jsem rád, že znají Antonína Dvořáka. 60% ()

stub 

všechny recenze uživatele

No, pár výhrad bych našel, ale je třeba brát v potaz, že se jedná o film, který je evidentně cílen především na něžné pohlaví. Základní téma (vztah víry, míněno v nenáboženském slova smyslu, a reality) je samo osobě trochu omšelé, originální je však způsob zpracování, ve kterém se mísí neomylný cit pro dějové detaily se schopností kultivované sebeparodičnosti a smyslem pro potřeštěný a zároveň vkusný humor. Nesmíme také zapomenout na herecké kvality Kumiko Aso, které tentokrát navíc role padne jako šitá na míru. Dal bych možná jen ****, ale vzhledem k tomu, jak mě vždy potěší, když vidím snímek (především) pro ženy, který zároveň neuráží jejich inteligenci (čtyři tupé, povrchní, nevyzrálé prasny ze "Sexu ve městě" by mohly vyprávět), musím dát plný počet. ()

Reklama

hunty 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se na film těšil, převážně kvůli mé oblíbené Kumiko Aso a nemyslím, že bych nadhodnocoval. Perfektní, zábavný a japonsky zvláštní film plný originálních scén, u kterého když se zrovna nesmějete nahlas, tak máte úsměv na tváři. Satoshi Miki zraje jako víno, což soudím alespoň podle zdejších filmů, rozhodně jsem zvědavý na jeho starší věci (imdb) a snad se objeví i něco do budoucna. (Dvořák potěšil:) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Aso Kumika se mi v tomhle filmu docela líbila. Celý film obsahuje takový lehký humor, kterým je celý film protkán. Děj filmu mě zpočátku moc nezaujal, ale poslední 2 třetiny filmu už byly ok. Výborné byly scény ve vetešnictví s „údajným“ otcem Haname, kdy nákup sody a čaje při puštěném umyvadle či poobědvání v restauraci, zatímco se napouští vana s vodou, byly skvostné, nebo scéna ve vetešnictví, kde muselo být naprosté ticho, jinak jste byl každý sekýrován za hrubé chování, ale kolegyně Haname to už nevydžela a začala tam na prostest řvát, scény s chlapíkem, který se vrací z práce a vidí pokaždé Haname v okně dělat různé věci (nasazená maska, rozhazuje peníze atd), dále hledání automatu, který předpovídá budoucnost, kdy ve scéně na smeťáku začne pršet a všichni si začínají nasazovat dopravní kužely na hlavu, aby nezmokli. V neposlední řadě super scéna, kdy se Haname háda s „Gasem“, který je punkový muzikant, a říká, mu ať udělá něco iracionálního, vždyť je přeci punker. Prostě, i když bych spíše tomuhle filmu dal velmi slušné mírně nadprůměrné hodnocení a plně zasloužené 3 hvězdy, tento snímek obsahuje i něco navíc, co je např. obsaženo ve vyjmenovaných scénách a hodně mě to bavilo. Skvělý humor vypracovaný do detailu, lehký a pohodový film, který má srdce. Navíc, kdy uslyšíte v Japonském filmu hlavní hrdinku omýlat: „Life sucks.“. Jó každý máme svoji „instant swamp“, ve které se utápíme. Pěkný film a další údiv ode mě, jak dokážou být zase Japonci originální. 80% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Mezi 3 a 4 hvězdičkami. Tento film sice postrádá silný příběh a v podstatě je dějově téměř o ničem, avšak dá se říct, že má svou "duši". Moc se mi líbila atmosféra celého filmu. Působila bezstarostným dojmem s nádechem klasické japonské šílenosti (zde je to však skutečně v mezích, snad až na fantasticky působící konec). Po zhlédnutí jsem byla v příjemném rozpoložení, takže podle toho dopadlo mé hodnocení. ~(3,6)~ ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama