Reklama

Reklama

Fish Story

  • Japonsko Fisshu sutōrī (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2012 se směrem k Zemi řítí obrovský meteorit. Zatímco zkáza světa se zdá být neodvratitelná, v jednom obchodu s hudebninami skupinka lidí poslouchá dávno zapomenutou píseň Fish Story. V roce 1975 druhořadá punkrocková kapela nahrává album, které se posléze ukáže být jejím jediným výtvorem; jmenuje se Fish Story. Osudy různých lidí mohou být provázané netušeným řetězcem příčin a následků a i věc, kterou spousta lidí považuje za fiasko, může jednou zachránit svět. Základem úsměvného nezávislého filmu Fish Story je precizní scénář, který divákům postupně představuje roztodivné postavy a bizarní události. Zdánlivě nesouvztažná série anekdotických epizodek se ve velkolepém finále ukáže jako promyšlené vyprávění vystavěné okolo titěrných detailů, které mají dalekosáhlé důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

kareen 

všechny recenze uživatele

Amíci zachraňují svět před hořícími, Zemi ohrožujícími kometami pomocí superhrdinů a odvážných prezidentů, Japoncům k tomuto bohulibému záměru stačí nadupaná punková písnička. Typická skládanka tří zdánlivě nesouvisejících minipříběhů, z jejichž spojení vychází závěrečná pointa, není nijak zvlášť vymakaná a nebýt vysvětlující retrospektivy na konci, ani bych neměla šanci ji pochopit, ale to mi vlastně ani nevadilo. Mě spíš zajímalo, jestli se mladík v prvním příběhu vzmuží a zachrání dívku nebo zda další hrdina přemůže teroristy, co přepadli loď. Trojka je možná trochu rozvláčná, ale zase jsem byla svědkem tvůrčího zrodu jedné písničky, která mi stále ještě zní v hlavě a vypadá to, že ještě nějakou dobu bude. A všechno je to takovým sympatickým způsobem cáklé a zároveň pohodové. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh jednej piesne. Nakamura skvelo pracuje s postavami. Dodáva príbehu určitý fatalistický ráz. Postavy sú predurčené na sklamanie, na neúspech, na zatratenie. Drží nás, napína nás a pomaly nám odkrýva určité skutočnosti. Film je tak veľmi pozitívny. A finálne zobrazenie, kedy kniha z ktorej vnikla pieseň, ktorá zachránila svet, putuje od prvých krokov k svojmu vyvrcholeniu je poprenie fatalizmu, ktorý dovtedy hral vo filme veľkú úlohu. Skvelá práca s diváckymi očakavániami. Skvelý herci a hudba a celé je to milé a dobre sa na to pozerá. A ja som bol vždy fanúšikom inteligentných prepojení a sveta, kde všetko zo všetkým súvisí. Nie možno dokonalé ( na to si nevieme na žiadnu z postáv zvyknúť), ale emotívne funkčné. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Hlavním tématem filmu je to, jak vše, tady konkrétně zapomenutá píseň Fish Story dokáže změnit celý svět. Zdá se, že je to obehrané téma, ale jeho hezčí a originálnější zpracování jsem doposud neviděla. Do poslední chvíle se zdá, že se jedná pouze o vyobrazení náhodných scén ze života rozličných lidí, ale na konci je vše vysvětleno a já jsem se musela jen smát, jak to do sebe krásně zapadá a jak to ti Japonci zase hezky vymysleli. Celková atmosféra filmu je zvláštní, místy podivně tajemná, ale nechybí bláznivý japonský humor, roztomilost, která rozehraje úsměv na tváři, a příjemná hudba. Po dlouhé době film, který mě opravdu potěšil a zvedl mi náladu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zaujimava zapletka (nadchadzajuci armageddon vs. hudobna skladba, ktorej zakulisie vzniku v sebe skryva potencial na spasu pred znicenim sveta) odvijajuca sa v chronologicky poprehadzovanych sekvenciach rozneho stylu / zanru. Rytmizovanie rozpravania obcas vykazuje trhliny prave v rozdielnosti pouzitych filmovych a "divadelnych" vyrazovych prostriedkov. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Štyri hviezdy hlavne za multižánrovú prvú hodinu a záver. Dej medzitým sa príliš venuje kapele a zabúda na ostatné zaujímavejšie príbehy, až ku koncu, kde sa všetky pretnú a nasleduje úžasná koláž toho čo a jak sa stalo. Objektívne 65-70 percent, ale chcem to trochu nadhodnotiť. Za originalitu, vysokú úroveň trikových scén a celkovo sympatickú snahu nezávislých tvorcov nacpať do jedného filmu všetko možné (pričom ich snaha nie je pre snímok kontraproduktívna). Vyšlo im to :) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama