Reklama

Reklama

Do Měsíce narazil ničivý asteroid a způsobil obrovskou explozi skal a sutin. O několik dní později se začaly na Zemi objevovat neobvyklé přírodní jevy. Zprvu překrásná podívaná na největší roj meteoritů za posledních 10 000 let je totiž předzvěstí nadcházející katastrofální srážky Měsíce a Země. Nejlepší světoví vědci Alex Kittner (David James Elliott - TV seriál JAG) a Maddie Rhodes (Natasha Henstridge - Mutant) mají přesně 39 dní na to, aby odklonili dráhu Měsíce nebo Země, jinak celé lidstvo vyhyne. Ve vedlejší roli filmu se představuje James Cromwell (W., Zelená míle). Souboj s časem začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

M0rSalis 

všechny recenze uživatele

Vždy když vidím: Žánr: katastrofický Země původu: Německo, tak mám jasno o co se bude jednat. U tohoto snímku mě zprvu překvapilo relativně slušné herecké obsazení (na film téhle úrovně) v podobě Elliotta a Cromwella. Ale celý film byla nehorázná zpatlanina, absurdita na absurditě, stupidita na stupiditě. Ta jedna osamělá hvězdička je za sílu Cromwellovi hole, kdy jednou ranou poslal k zemi horu svalů, a za scénu s létajícím "přemisťovadlem" (fakt nevím jak to nazvat) na měsíci (chvíle kdy letí do té praskliny), tato scéna mě tak rozesmála až jsem brečel :-D ()

dessa 

všechny recenze uživatele

Dvoudílná minisérie svým tématem naráží na problém "vyčerpanosti žánru" - tohle jsme zde už prostě měli několikrát, ať už třeba v Drtivém dopadu nebo Armageddonu. Všichni sledují roj meteorů (jistá podoba s Dnem Triffidů od Johna Wyndhama) a dojde ke katastrofě - vesmírné těleso skryté oním rojem narazí do Měsíce. Nerad bych spoiloval, takže snad jen napíšu, že některé myšlenky nejsou úplně špatné, ale na spoustu věcí se zapomnělo nebo by ve skutečném světě, kde platí fyzikální zákony, fungovaly jinak. No a klišé ohledně postav, to si autoři mohli odpustit. Pěkná buchta, chytrá jak rádio, exmanžel idiot, přítel z dřívějška sympaťák, navíc tatínek vychovávající sám dvě děti, dál pak snoubenci řešící její těhotenství, celkově na mě bylo v tomto snímku trochu moc cukru... ()

Reklama

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jinak než hrdinský Hormon Rabb junior a překvapivě poněkud usedle vypadající Natasha Henstridge v hlavních rolích !kanadsko-americko-německého! koprodukčního zoufale zjevně televizního katastrofáku, proti kterému je Armageddon logicky vystavěným dramatem a hereckým koncertem matadorů shakespearovského divadla. Tříhodinový maraton naprosté zbytečnosti, která snad nemůže mít svého diváka. Není tu snad nic, co už by nebylo viděno jinde, a to v podstatně vyšší kvalitě. Na dialog: "Bojím se. - Neboj se. - Bojím se." vedený mezi dvěma DOSPĚLÝMI lidmi, navíc jedněmi z nejlepších ve své zemi, obávám se dlouho nezapomenu. Musím dát 20%, protože to nenese jakoukoliv stopu atributu "tak špatné, že to stojí za to vidět", je to prostě "jen" zoufale beznadějně špatné. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

První část nebyla vůbec špatná. Možná trochu moc limonády a citových blbinek, ale nic mi tu nechybělo a pár logických blbůstek ještě přežiju. A doufám, že Měsíc do Země fakt narazí :) (já vím, že ne a že na konci bude milon řečí o tom, jak lidstvo přežije a kdesi cosi... prostě jen tak doufám) Zatím za 4. Druhá část: CHA CHA CHA! :D Scéna s lodí :D Hrůůůza :D Citového plácání tu bylo ještě asi 5x tolik než v první části, takže celkem nuda (i když mě to, přiznávám, i trochu dojalo). A ať mi nikdo neříká, že rozpůlený Měsíc je na oběžné dráze zcela stabilní. S celkovým hodnocením si nevím rady... Vlastně ani moc nechybělo a byl by to skvělý film... ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

CITÁT : Meteority nejdřív zaklepou na dveře, než spadnou na dům. Po PRVNÍ hodině filmu jsem zjistil, že se tam vlastně nic neděje. Dva záběry na " rozpadající se " měsíc, jinak velká nuda. Po DRUHÉ hodině sledování už se to trochu zlepšilo. Pět záběrů na " rozpadající se " měsíc a částečná ztráta gravitace. ( Loď a vlak ). Bohužel havárie vlaku nabylo moc vidět, je totiž zahalena, jak jinak, ve tmě. A v tomto podprůměrném snímku se to dalo čekat. A varování, toto je jeden z těch snímků, co se nám snaží vetřít myšlenku, že nás můžou zachránit jaderné zbraně : http://cs.wikipedia.org/wiki/Jadern%C3%A1_zbra%C5%88 A při jedné scéně jsem už brečel smíchem - vysvětlím : CITÁT : Oba dva hlavní hrdinové filmu povídají ....ale bohužel kosmonauti se z Měsíce nestačí vrátit a zemřou tam. A president odpověděl : Proto tam poletíte vy. To už bylo moc, nehledě na to, že na Měsíci před tím vybuchlo asi sto jaderných náloží. Dle mého zemřou už při přistávání...ale to jsem se spletl, režisér a scénárista mají jiný názor. TŘETÍ hodina filmu : Ten přístroj, který na Měsíci sestavují je vetší než modul ve kterém přistanou ( jak se to tam vešlo ? ). Nehledě na radioaktivní částice, které by měli být přítomné, je gravitace tak obrovská, že by to ten modul mělo rozdrtit na malé kousky. Spousta nesmyslů, které jsou ve filmu předhazovány divákům jsou otřesné a i obyčejný laik, jako třeba já, pozná o jak velké BLBOSTI se jedná. Víte, když jsem viděl film Armageddon http://www.csfd.cz/film/542-armageddon/ , který mám moc rád, tak jsem jim některé nesrovnalosti odpustil, ale tady to nejde. Pamatujete na scénu, kdy se Steve Buscemi v Armageddonu zmocnil na asteroidu samo naváděcího samopalu a se slovy " Ustupte, já ho rozstřílím " začal střílet. Neptal jsem se, kde se tam ta zbraň vzala, a prostě jsem se od srdce zasmál, jako dobrému vtipu. V tomto snímku ( už píšu o filmu Vesmírná exploze ), jsem se moc nesmál, ty blbosti jsou k pláči. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Po celý děj je měsíc nelogicky v úplňku. (L_Johnny)
  • Natáčení probíhalo v kanadské Britské Kolumbii a v německém Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama