Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle skutečného příběhu, který se stal na střední škole v Texasu v roce 2006. Pět roztleskávaček, z nichž matka jedné byla ředitelkou školy, terorizovaly své spolužáky i profesory. Kam až může zajít protekční dcera a její kamarádky? Tento příběh se skutečně stal. Pět krásek z texaské střední školy si libovalo nejen v nošení vyzývavého oblečení a popíjení alkoholu, ale také v šikaně svých spolužáků. Vykutálená skupinka se v ponižování svého okolí dokonale vyžívala, aby také ne, když ředitelka školy a zároveň matka jedné z nich, před jejich chováním zavírala oči. Když však pětice tyranek obrátila pozornost k nové trenérce roztleskávaček Michaele Wardové, bylo jasné, že zašly až příliš daleko. Michaela celou věc zveřejnila a dožadovala se, aby šikanující dívky i ředitelka školy, která později odstoupila ze své funkce, nesly odpovědnost za všechny emocionální škody, které způsobily. (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

myse 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná nuda (pro ty, co čekali, že roztleskávačky zabijou učitelku a podobně), ale pro mě je to celkem zajímavý odraz toho, co se na školách může dít. Proč by někdo natáčel něco nudnýho, byť podle skutečných událostí? Aby upozornil na to, co se děje a kritizoval alibistický školní systém. Před možnou šikanou je třeba varovat, protože na rozdíl od násilí je jen těžko prokazatelná. Film jinak zcela průměrný, ale idea dobrá. Příjemně mě překvapilo, jak je Jenna Dewan pohybově nadaná, a naopak, že si štáb nenajal lepší tanečnice (roztleskávačky), protože závěrečné představení školního družstva bylo v porovnání s ostatními týmy dosti chabé a nesehrané. ()

krapek 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé (smutné?), že dnes sa dá niektorých šokovať už len tým, že žiaci zabijú svojho učiteľa alebo spolužiakov. Šikana a fyzické útoky na školách sú už žiaľ dennou rutinou, aj vďaka ignorancii dnešného sveta. V tomto prípade si banda namyslených roztlieskavačiek spravila zo školy vlastný podnik, a prečo nie, keď im v tom z postu riaditeľa nahrávala matka jednej z nich. Tomuto sa postavila ich nová mladá trénerka, zač si zaslúži najvyššie uznanie, väčšina by na jej mieste spravila čelom zad a bez slova utekala. Ak teda túžite po realistickom a pravdivo vyrozprávanom filme o hrdinke, ktorá sa postavila voči takýmto praktikám, tak je tento film pre vás, len tu nehľadajte psychopatov ako z jedovatého brečtanu. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pozdní večer, na hodinách 01:30, filmotéka O2 našlapaná vesměs béčkovými filmy s modrou barvou na CSFD. Projíždím tenhle vytříbený seznam a narážím na tenhle spektát. Podle obálky prvotřídní hovnoitida, ale v obsahu prej - natočeno podle skutečné události. Hoho, mám rád filmy podle skutečných událostí, takže jsem od tohohle čekal jistou kvalitu a s očekáváním usedl to sedačky, kde v povzdálý praská hořící dřevo v krbu a z prava se na mě tulý přítelkyně se stejným očekáváním..... První půlhodina je naprosto tupá, stupidní a naivní podívaná na jakousi girls ,,show,, bez hlavy a paty, kde rozum zůstává stát! Minimálně 4x jsem držel tlačítka OFF. Zbývajících 40 minut se ale začne cosi dít, stupidita nabýrá na otáčkách, ale zároveň se začíná rešit problém. Stane se pár předvídatelných situací, ale touha po pomstě a zjištění konce mě držela zuby nehty u filmu. Nakonec jsem se dočkal, hlavní čtverka umíněných čubek dostala po tych jejich uhlazených a namyšlených tvářičkách. Tím to ale nekončí a následuje jěště závěrečné teenagerovské roztleskávačské vystoupení, u kterého jsem se schovával pod dekou. Opravdu vytříbený kousek. ()

Piškůůůtek 

všechny recenze uživatele

já dávám **** z důvodu, že to ve mě něco zanechalo a utvrdilo mě to v tom že na každou svini se voda vaří a nic nemůže procházet věčně. U tohoto filmu jsem měla několikrát chuť ho vypnout a přestat koukat jak mi bylo nepříjemný co se tam dělo. Jak už tu někdo psal, kolikrát se na školách dějí horší věci a kdyby takový lidí jako Emma bylo na světě víc, možná by těchto problému jen úbývalo. Mám ráda filmy podle skutečné události, protože jim víc věřim a tenhle film i přes to nízké hodnocení by si měl zhlédnout každý, pak by možná našel inspiraci v tom jak bojovat s problémy, které se na škole dějí a že všechno může skončit happyendem =) Původní důvod proč jsem si ho pustila bylo, že jsem chtěla vidět Ashley Benson v roli "mrchy" a opravdu jsem si myslela že po ní něco hodim =D Nakonec jsem ráda, že jsem ho zkoukla, že jsem se k němu přes ní dostala. Určitě to je obohacující a myslím, že by si zasloužil vyšší hodnocení. Je to přeci ze života, žádný vymyšlený sci-fi patlátor plný krve. Na tohle by se lidi měli koukat, na životní příběhy a filmy podle skutečné události. Toť vše z mé strany. ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Plne súhlasím s KRAPEKom, pozeratelný film, kde vlastne celú dobu čakám ako sa im to vypomstí. A aj isté zadosťučinenie je, však happyending. Protagonisti sú zaujímaví, ale aj tak tomu chýba hĺbka postáv a prekvapenia. Čo tu ale nájdete sú tony make-upu. Odporučiť môžem len na podvečerné pozeranie. 6,5/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Jenna Dewan, ktorá stvárnila hlavnú postavu Emmy, sa narodila a chodila do školy pár míľ od miesta, kde sa udial skutočný škandál z roku 2006, ktorý tento TV film mapuje. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama