Reklama

Reklama

Cestující

(festivalový název)
  • Austrálie The Passenger
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Komedie
Austrálie, 2006, 7 min

Režie:

Chris Jones

Scénář:

Chris Jones
(další profese)

Obsahy(1)

Film, který zachycuje cestu jedné bytosti autobusem. Vše se zdá být normální, vedle něj je jen položená ryba v igelitovém pytlíku. Nebo ne? Stačí zapnou hudbu a vše je hned jiné, než se zprvu zdálo. (ČSFD)

Videa (2)

Trailer

Recenze (62)

Blacker94 

všechny recenze uživatele

Úžasná hororová atmosféra, ponurá hudba, jeden ustrašený človíček v prázdném autobuse. Nechápal jsem, jak by ze sedmiminutového animáku mohl být děsivý horor, ale teď už to vím. Skvělý kraťas, u kterého mě opravdu mrazilo v zádech. Koukal jsem se na něj v jednu v noci, a když jsem potom šel chodbou, kde mám akvárko... no, trošku nervozní jsem byl... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Walkmana jsem měla taky (kde tomu je konec ani nevím), ale kupodivu jsem s ním nikdy nikoho nenasrala tak, že by mě chtěl sežrat. Asi mám blbé to, že jsem si nikdy nesedla vedle sáčku s rybkou. Ale takového domácího mazlíčka bych brala. P.S. Vtipné bylo jak jí v tom sáčku zůstávala uvíznutá noha. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=OGW0aQSgyxQ ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

E.T. se vrátil na Zem a hned toho litoval... (podobně jako toho bude litovat Ježíš, neboť jak praví klasik: If Jesus come back, we will kill him again". Ale to sem nepatří). Nejvíc jsem se lekl, jak se ten řidič oháněl novinami po mouše, doufal jsem, že se netrefí, protože to fakt vidět nemusím, tenhle hmyz na nose rozmáznutý. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

no nic ... počkám až se dosměju a pak začnu psát ....:-) ..... Tak jak, už? ... ;-))) Moji milí, tenhle krátký animák u mě vede na celé čáře co se hororové komedie týče, protože i když odkaz na film není ve valné kvalitě, já se směju ještě drahnou chvíli po něm :-)) Velmi vtipná animace a příběh celkově, doporučuju :-)) ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*RYBKY A INÍ BUBÁCI* Veľmi pekný, krátky animovaný film, ktorý - i keď je z radu tých hororových - skôr pobaví ako vystraší. Hlavná postavička je veľmi milá a každý si ju hneď musí obľúbiť. To isté platí aj o netypickom pasažierovi v podobe nevinne vyzerajúcej rybičky. Temná atmosféra je pôsobivá a prítomný humor neruší a je zároveň skvelou súčasťou filmu. Pre mňa je veľkým plusom, že film nie je jedným z tých, kde sa autor spolieha iba na záverečnú pointu a všetko, čo jej predchádza, býva často len bezvýznamnou výplňou. Verdikt v 1 vete: Úmorných 8 rokov práce natlačených do kvalitných 7 minút filmu. 12.11.2010 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Animácia obsahuje 10056 snímok. Každá snímka sa generovala priemerne 3 hodiny, najdlhšie generované snímky trvali až 8 hodín. Týždenne sa spracovalo priemerne 0,74 sekundy z filmu. (Piri)
  • Do výroby bolo investovaných viac ako 64 tisíc austrálskych dolárov. Z toho 6480 dolárov za finálnu post-produkciu v HD pre kiná. (Piri)
  • Na 10. ročníku Medzinárodného filmového festivalu krátkometrážnych filmov v Los Angeles (Los Angeles International Short Film Festival) v roku 2006 získal film Cenu za najlepšiu animáciu. (Piri)

Reklama

Reklama