Reklama

Reklama

Drsný sever aneb 7 dní života

všechny plakáty
Trailer

Film vypráví o podnikateli jménem Viktor Nikolajevič. Viktor je velmi úspěšný mladý podnikatel ze zahraničí, který podniká a žije v České republice. Jednoho dne se karta obrátí. Přichází o firmu kvůli finančním únikům, milenku, jelikož jí vyhodí z bytu, který platil, nejlepšího kamaráda, bratra a rodinu. Začíná holdovat alkoholu, přepadnou ho, okradou, milenky se na něj vykašlou, jelikož nemá peníze, exekutor mu zabaví majetek, mafie ho nahání, protože ve firmě, o kterou přišel, kolovalo mnoho financí z jejich kapsy. V sedmý den se dozvíte, co se Viktorovi stane a hlavně proč. Tato devadesáti minutová podívaná zaručuje násilí působené na ženách v podání mafie, vtip a černý humor, ale i zápletky a romantiku. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

ktzc 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz, že se jedná o amatérský projekt a přimhouřím oko, tak můžu říct, že snímek je celkem vydařený a i koukatelný. Ovšem, ty scény s mafiány byly směšné. Vyzdvihuji kameru a hudbu, ty byly na celém filmu asi nejlepší. Taktéž herecké výkony hlavního hrdiny a hlavně jeho matky a Standy byly pěkné. Film mě docela bavil a hodnocení zde na csfd mi připadá dost přísné. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

jedna za Standu ! Dal bych i víc, kdyby to nebyla taková vykrádačka ZNK .... když jedna z goril v autě !!! řekla že má hlad, tak sem uplně vyprsk smíchy ... ()

Reklama

dizyhc odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem či je dobre že som sa najprv dostal k filmu život není krásný a až potom k tomuto.Ak by som mal porovnávať tak..to sa v podstate ani nedá..nudné..ľahko predpovedatelné v trailery..odporná kerka na ksichte..a nudné herecké výkony...a priznajme si že hodina a pol je trochu veľa..bez predsudkov ODPAD ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé, jak naznačují místní hodnocení (2%). Především je třeba si uvědomit (a film samotný nám to dá vědět přímo v úvodních titulcích), že je to amatérský projekt a také má všechny nectnosti a slabiny s tím spojené - herecké výkony jsou o ničem, dialogy příšerné (zvláště výslech mafiánů - ti jsou obzvláště k smíchu), záznam zvuku klasicky špatný a střih by také potřeboval trochu doladit (vím z vlastní zkušenosti, že se jím dá zachránit dost a ještě dokáže snímek pozvednout). Násilí je inscenováno velmi diletanstsky (úvodní poznámka o násilí na ženách mě málem odradila) - nedovedu posoudit, jestli se toto zlepšuje v necenzurované verzi, viděl jsem pouze tu původní, každopádně se to i v amatérských podmínkách dá sehrát daleko lépe. Odvážil bych se vyzvednout kameru, ta je asi na celém filmu nejlepší. Přes veškeré výhrady mě snímek bavil víc než některé profesionální, co jsem v posledních dnech viděl. ()

ppolda 

všechny recenze uživatele

Na tomto počinu je smutné, že je myšlen vážně. Kdyby to měl být¨humorně pojatý snímek, daly by se odpustit ty chyby. Dialogy, herci, zvuk... Je to dost primitivní. Víc jsem se rozhodně bavil u "konkurnčního" snímku Život není krásný, který do 28 minut vměstnal víc uvěřitelného násilí a přesto nenechá nikoho na pochybách, že jde o recesi. V Drsném severu jsem nevěřil nikomu nic. Dávám jednu hvězdičku za bezdomovce Standu, který jako jediný svou roli sehrál na jedničku. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Rodiče a bratr Viktora ve filmu jsou ve stejném příbuzenském vztahu i ve skutečnosti. (n.destroy)
  • Celý film je točen pouze v zimním období. (n.destroy)
  • Vozidlo Toyota MR2, kterým jezdí hlavní hrdina na začátku filmu, je jedním z mála kusů v České republice. (n.destroy)

Reklama

Reklama