Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

Shit 

všechny recenze uživatele

Moc společných prvků s tim původním filmem to teda nemá, snad jen nějakou koncepci příběhu a celá ta změna je spíš k horšímu, ať už se jedná o celej příběh zasazenej do Číny anebo o věk hlavního hrdiny, kterej je na můj vkus až zbytečně moc mladej, aby tam zápasil a převed něco, čemu by se dalo uvěřit, že by to fakt uměl, navíc Jackie Chan prostě Miyagi neni ani omylem a k tomu všemu se na konci shromáždilo klišé snad ze všech bojových filmů dohromady, že se tomu už ani nedalo smát, nicméně ve výsledku to pobavit dokáže ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keby ubrali trochu minút a neboli vo filme miestami tak vážny, tak by to bolo oveľa lepšie.Niektoré scény úplne zbytočne a stopáž je tiež pridlhá na takýto obyčajný film.Čo sa týka záverečného finále, tak to je klasika.Inak zaujímave (ale dobre) duo - Jackie Chan, Jaden Smith a dobrá hudba. 70% - 3* ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemám čas psát komentář, protože jsem si do podlahy v obýváku nainstaloval repliku věšáku na bundy z filmu a učím se kung-fu. No dobře... Film stojí a padá na rádobyrodinné atmosféře, což s sebou přináší všechny milé i nemilé věcí s tímto jevem spojované. Na jednu stranu je to roztomile "candy" koukatelné, na tu druhou se zkušený divák neubrání dusivému posměchu. Bohužel je dost velký rozdíl mezi pousmáním nad kvalitní vypointovanou pomrkávající vtipnou scénou, a pousmáním nad přehnanou snahou scénáře oslnit podobnými scénami unešené diváky. Občas se prostě ty milé vtipné situace nekontrolovatelně zvrtnou a v ústech z nich pak zůstává jen pachuť hořkého výsměchu. Dalším brutálním nedostatkem je málo akce... Jako příjemný rodinný snímek si Karate Kid stojí nadmíru obstojně, v rámci akční komedie ovšem katastrofálně zaostává. P.S. Jsem rád, že jsem na to do toho kina nakonec nešel. P.P.S. Jaden je fakt dobrej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $176,591,618Tržby Celosvetovo $359,125,613Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,672,123 //počet predaných kusov 499,381Tržby za predaj DVD v USA $56,248,823 //počet predaných kusov 2,958,315║ Dosť som sa obával tej do očí bijúcej slušnej minutáži a taktiež réžie v podaní Haralda Zwarta, no a našťastie z toho vzišiel dosť dobre zvládnutý projekt, ktorý ma ani na chvíľu nenudil, aj keď ponúka už niekoľko krát prevarený príbeh, spojenie Jackie Chan a Jaden Smith celkom dobre fungovalo, akcia prehľadná, spomaľovačky účinné, Horner s Avatarskými motívmi ušiam ulahodil, CZ dabing ušiel. (plus poteší návrat Jackie Chana za rok 2010 na výslnie, po niekoľkých predošlých rokoch, keď to už tak dobre úderne nekopalo) /videl v kine: 80%/ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když je to možná zarážející, originál jsem nikdy neviděl, takže to nemůžu srovnávat, ale vcelku se mi to líbilo. Po hodně dlouhé době jsem viděl Jackieho Chana, jak nehraje troubu a v tomhle typu rolí (mistři, učitelé) by měl pokračovat. Jaden Smith byl vcelku fajn, uvidíme, jestli nezapadne. Věřím, že po skončení filmu nejedno dítě naběhne do posilovny učit se kung-fu. Zkrátit trochu stopáž a přidat více bojových scén a mohlo by to být mnohem lepší hodnocení (alespoň z mé strany). 60 %. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tvůrci měli unikátní možnost natáčet na Velké čínské zdi. Na tuto památku ale nemají přístup dopravní prostředky, a tak byl štáb nucen přepravovat těžké vybavení ručně. (darek kartac)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama