Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

tron 

všechny recenze uživatele

„Byť pokojný a nič nerobiť nie je to isté.“ Pat Morita a jeho bonsaje spolu s množstvom ďalších filmov formovali moju lásku k filmom obecne. Chodil som na to do kina, videl som to doma v televízii. Chcel som mať bonsaj, kurva. Remake nepokladám za rúhanie. V mnohých je dokonca fajn, sympatický a má príjemnú, poetickú atmosféru Číny. Faktom ale je, že nejde o žiadnu senzáciu, je to prekvapivo dlhé, scenár je hrozné klišé, Jaden Smith nebol zrovna najideálnejšou kastingovou voľbou a Jackie s fúzmi je divný. Ako fanúšika ma potešili odkazy ako chytanie múch, obliekanie bundy (namiesto natierania plota) či náznak finálneho bocianieho postoja. Pri rozumnom rozpočte 40 miliónov celosvetová tržba 359, wow. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pane Zwarte, pěkné to bylo. S radostí musím říct, že jsem tam našel tolik momentů, které mě osobně hodně oslovily, že i když teď ležím s ucpaným nosem, hlavou jako střep a nateklýma očima, mám úsměv na rtech. Film těží z obrovsky úderné ústřední herecké dvojice, která se, stejně jako síly jin&jang, harmonicky doplňuje. Klobouk dolů před Jadenem, o jehož hereckém nadání nemůže být pochyb, a také díky Jackie, taková role Ti sedí stejně jako Bruce Leemu nunchaky. Jediná větší bojová scéna mě okouzlila svojí choreografií, na které demonstrovala filozofii kung-fu. Závěrečný turnaj pak už opět (předevčírem Tekken) prasí rychlý střih a afektovaná kamera. Tréninkové metody vzdávají hold originálu, hlavně co se vštípení základních pohybů týče. Využití atraktivních lokací pak dodává filmu působivost a atmosféru. Absolutně mi nevadila více než dvouhodinová stopáž, nenašel jsem jediné nudné místo, naopak mě neustále bičovaly emoce, vtípky a hudební tóny. Jen bych teď potřeboval Jackieho baňky a umění Jioafa. 40 miliónů dolarů(rozpočet)/300 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/110 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie ako hrom! Z dvoch dôvodov. Prvý je, že sa jedná o remake a tie z troch štvrtín dopadnú vždy o stupeň horšie ako ich predlohy, druhý je, že tento remake si vzal do parády tuctový rutinér Harald Zwart, ktorého predchádzajúci pokus o remake dopadol katastrofálne. Preto som naozaj rád, že film sa vydaril tak, ako sa vydaril. Jackiemu vždy fandím a na staré kolená chytil druhý dych, hrá s chuťou a je radosť sa naňho pozerať, a to nielen zo stránky predvádzanej akcie. Jaden Smith hravo zvláda všetko, čo sa od jeho role očakávalo, uveril som mu herectvo aj súboje. Tých bolo síce pomenej, ale na druhej strane bol film vyplnený množstvom iných pekných scén, ktoré to celé dotvárali tak, aby divák nemal pocit, že to bolo všetko zbúchané narýchlo a bez rozmyslu. Samozrejme predvídavosť tu bola, jednoduchosť celej dejovej línie by sa dala zhrnúť do dvoch viet, ale kašlať na to, keď sa mi to páčilo a bolo to natočené pre radosť. Čo sa týka atmosféry a celkového dojmu z filmu, je pekne vydieť stret západu a východu, nielen v tom, o čo sa snažila celá filozofia a hlavné myšlienky filmu, ale aj v štýle natočenia filmu ako celku. 80%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když je to možná zarážející, originál jsem nikdy neviděl, takže to nemůžu srovnávat, ale vcelku se mi to líbilo. Po hodně dlouhé době jsem viděl Jackieho Chana, jak nehraje troubu a v tomhle typu rolí (mistři, učitelé) by měl pokračovat. Jaden Smith byl vcelku fajn, uvidíme, jestli nezapadne. Věřím, že po skončení filmu nejedno dítě naběhne do posilovny učit se kung-fu. Zkrátit trochu stopáž a přidat více bojových scén a mohlo by to být mnohem lepší hodnocení (alespoň z mé strany). 60 %. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť tým, pre ktorých je film určený, musí pripadať príliš rozťahaný, so zbytočnými dramatickými odbočkami (rozpitvávanie Chanovej minulosti). A Jaden Smith by bol fajn v roli mladého nadšeného skateboardistu, ale tu je jedným veľkým omylom. Bitky sú dobré a finálny turnaj emocionálny, ale to sa dá povedať i väčšine dielov série Rocky, ktoré vás nezdržujú zbytočnou vatou. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama