Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

choze 

všechny recenze uživatele

"PRACOVAL JSEM S NÍM NĚKOLIK LET A ZA CELOU DOBU MI NEŘEKL JINAK NEŽ SEŇOR SRÁČ." Po téhle hlášce jsem minutu řval smíchy do polštáře (a vzápětí zase, když přišlo na sexuálního násilníka). Polovina herců tu sice nemá co hrát, ale hyperaktivní Rachel a zahořklý cynický Ford si to dali pěkně a je to nečekaně vtipný. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie z tvrdě konkurenčního prostředí velké televize. Mladá producentka se snaží přímět ke spolupráci v ranní show stávající otrávenou moderátorku - bývalou miss (Diane Keaton) a nepříjemnou novinářskou legendu (Harisson Ford - "nafoukaný idiot, co vydělává 3x víc než ona"), což je nevděčná snaha vyžadující mnoho antistressových úhozů hlavou o zeď. Vtípky zpočátku jednoduché jako v sit-comu, ve druhé polovině filmu je už humoru zásluhou Harissona Forda podstatně více. "Sbohem." "Sbohem." "Sbohem." "Sbohem." "Sbohem..." Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=tzaBjG8ol3w ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

V úvode som bola z energickej Becky dosť zošokovaná, čo za herectvo predvádza, no treba si len zvyknúť. Rovnako aj na mrzouta Forda, ktorý je zo začiatku otrasný, nie kvôli postave, ktorú hrá, ale ako hrá. Diane Keaton bola rozkošná (a to najmä pri tanečku na Candyshop v pivkom v ruke) škoda, že jej postava nedostala viac priestoru prejaviť sa, avšak pár scén jej stačilo aspoň na potešenie. Vďaka vtipu, ktorý neuráža, celkovému tempu a postavám je to komédia s ambíciou hlavne pobaviť, čo sa poradilo. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Dobrých komedií není nikdy dost a že se jich v poslední době moc neurodilo. Přitom stačí vzít dva osvědčené veterány - famózního Harrisona Forda a Diane Keaton plus mezi ně vpustit ztřeštěného "Bugse Bunnyho" Rachel McAdams. Hláška střídá hlášku. A bránice se otřásá pod salvami smíchu. Konečně. Morning Glory? Anytime! Anywhere! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u filmu Ďábel nosí Pradu i zde mě čekalo velmi milé překvapení. Opravdu povedený filmík, začátek mě ihned uchvátil, když to plulo ve vlnách komedie. A pak se nám do cesty připletla romantická stránka filmu, naštěstí to nijak extrémně nenarušila. A mělo to celkem příjemný konec. A velmi hezká písnička na konci při titulcích (Natasha Bedingdield - strip me) ze mě dostala i kapku slzy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Mnoho zpráv ve filmu jsou skutečné příběhy vysílané během povodní ve státu Iowa v roce 2008. Cedar Rapids je město zmíněné v jednom pořadu v pozadí, kde bylo 400 městských bloků pod vodou. (ČSFD)
  • Rachel McAdams nejdříve roli Becky odmítla s tím, že si nemyslí, že by se do komedie typově hodila, jelikož neumí být zábavná. Režisér Roger Michell tedy herečku několikrát pozval na večeři, aby ji přesvědčil, že má o její účast na filmu skutečný zájem. (jezurka42)

Reklama

Reklama