Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

verbal 

všechny recenze uživatele

Další sériová bajka o tom, jak se podivně nehezké, protivné, přehrávající pipině, nad jejímž hrudním košíčkem by nadšeně zajásal nejeden milovník deskových her, podaří vytáhnout ze sraček chcípající Dobré ráno s Americkou televizí. Obklopena dokonale nabalzamovanými megastars filmů pro pamětníky se nezadržitelně řítí řití k očekávanému šťastnému vyústění rychleji, než ranní stolice a každá průměrná chovatelka koček za zenitem smáčí od prvních minut kapesník slzami štěstí, neboť si je jistá, že v tomto filmu nikdo neumře! Tedy vlastně skoro jistá, protože v posledních minutách "tolik překvapivého" heavyendu si šourající se Indián Džouns, jenž po úspěšném usmažení ranní omelety opět jednou nahmatal svůj bič, odvádí do ložnice Ený Halovou, kterou majetnicky poplácáva po jejím zteřelém pozadí. S ohledem na divákovo duševní zdraví a sexuální svěžest naštěstí milosrdně přibouchne před kamerou dveře, a tak zůstává jen na úchylné fantazii publika, co se dělo dál. Na druhé straně však homosexuál ve mně musel připustit, že se tento film při pádu do žumpy amerických romantických komedií posledních let pevně zachytil svými mnohdy vtipnými dialogy o výčnělek těsně pod poklopem a do smrdutého obsahu tedy nesletěl. Doufám také, že si slečna McAdamsová bude moci ze své druhé výplaty konečně dovolit nové kozy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Morning glory som videl večer, takže som myslel, že mi pripraví pekné sny. Skôr som bol z neho rozladený a tá noc bola bezsenná. Ak by som ho videl ráno, neviem, či by som mal pocit, že mám "krásne vstávanie". Film sa snaží byť bláznivou komédiou ako niečo zo 40 rokov s Katherine Hepburn, lenže to by muselo byť sa čomu smiať a nepozerať sa celý čas na trochu priblblý úsmev inokedy sympatickej Rachel McAdams. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Vystřihnout prvních dvacet minut, prodloužit část, kde se mladá producentka snaží radikálními kroky zvýšit sledovanost svého ranního pořadu, a možná by se Morning Glory zapsalo do seznamu těch milých, nadprůměrných komedií, které nám televizní stanice budou servírovat neustále dokola. Při současném scénáři ala "prvních pětinu filmu budeme sledovat, jak zoufalá hrdinka dostává padáka, a následně se snaží získat práci novou" je kvalitativně (minimálně v rámci vtipu) děj nevyvážený asi tak, jako kdybyste vedle sebe postavili pětileté dítě a zápasníka sumo. Jedna věc se však Morning Glory upřít nedá: hlavní trojici šlo jen těžko obsadit lépe. Právě Ford, Keaton a McAdams nakonec patří k důvodům, proč má nejspíš smysl tento film vidět. Nedůležitá poznámka na závěr: V rámci slangové angličtiny se těm, kteří vybírali název filmu, nedá upřít jistá kreativita; s jeho dějem však moc společného nemá. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak takhle příjemnou a milou komedii jsem už dlouho neviděla. Film, u kterého si opravdu skvěle odpočinete. Navíc se děj odehrává (pro mě) ve velice zajímavém prostředí. Film rozhodně nepatří mezi to nejoriginálnější a vlastně nevyskytuje se zde nic nového, od začátku filmu víte, jak děj bude pokračovat a jak skončí, jenže tady vám to nějak vůbec nevadí, protože vše vám vynahradí opravdu skvělý výběr herců, na Harisonu Fordovi a především Rachel McAdams také vše doslova stojí. Když si vzpomenu na komedie, které se na nás denně valí, je Morning Glory s porovnáním s nimi rozhodně nadprůměr a tak dávám s naprosto čistým svědomím silné 4* a nakonec jedno mé přání. Prosím, více takových komedii. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film s takovýmto tématem jsem ještě neviděla, ale v první polovině toho rozhodně nevyužili, nic se nedělo a vlastně se omílalo furt to stejné dokola. Ale jelikož pro zachránění show se rozběhl trošku jiný slet událostí, tak to začalo mít něco do sebe. Průměrný film, který by bez Rachel McAdams neměl už ani ten humor, hrála totiž skvěle workoholičku a celkově na mě působila přirozeně, zahrála prostě přesně tu svou roli, nic míň, nic navíc. Harrison Ford je sice kapacita a hrál tady dobře, ale podle mě bez Rachel by film zůstal bez povšimnutí a žádné hezké vstávání by se nekonalo. (souhlas s komentářem Pethusky). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Film je z části inspirovaný hrou „Sunshine Boys“ od Neila Simona, která se na Broadwayi hrála už od roku 1972. (Terva)

Reklama

Reklama