Reklama

Reklama

Evangelium podle Matouše

(TV film)
  • Jihoafrická republika The Visual Bible: Matthew (více)

Obsahy(1)

Adaptace Evangelia sv. Matouše pojednává o narození, životě, skutcích, smrti a vzkříšení Ježíše Krista. Nabízí silný umělecký zážitek a je výbornou pomůckou pro ty, kteří se chtějí hlouběji seznámit s Biblí. Je jedním z filmů edice Visual Bible, která je zvláštní tím, že převypravuje knihu knih slovo od slova. (TheDarKnig)

Recenze (5)

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Ano, je sice krásné, že film je postaven fakticky na čtení samotného evangelia, ale, upřímně řečeno, obsazení, herecké výkony a některé scény mi přišly tak ukrutně komické, že poselství je jen těžko vnímat... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Posolstvo a doslovný prepis evanjelia je pozitívom, avšak herecky to je katastrofa. Ježiš s apoštolmi akoby na drogách a celé to vyznieva ako panoptikum hereckých núl. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasické spracovanie jedného z evanjélií, aj keď síce sympatické, po filmárskej stránke sa nejedná o nič svetoborné či prenikavé. Okrem dvoch hlavných postáv - večne usmievavého Ježiša a rozprávača, tvoria ostatní herci štatistov, veľakrát štatistov bez jedinej repliky, navyše doplnených o nehercov. Brutálna stopáž je ďalšie negatívum, pretože nie je v ľudských silách zostať sústredený vyše štyroch hodín. Aj keď sa tvorcovia podujali na verný opis evanjélia, niekoľko momentov mi v nej chýbalo - divné pri tak ohromnej stopáži. Ako posolstvo však film plní svoj účel. ()

KrestanFilms

všechny recenze uživatele

Scénářem k tomuto filmu je sama Bible - herci totiž hrají a mluví verš po verši podle Bible. A dole v obraze se zobrazují odkaz na aktuální verš. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Pokud toto nepřijmete, nemůžete to ani pochopit. Podle mě by film měl člověk sledovat sám, a sám jej také pochopit. Pozorně poslouchejte vše, co uslyšíte. Slovo od slova, tak je psáno v knize Svaté (Bible). Budete svědky zázraků, i hrůzných příběhů. Asi nejkrásnější a nejlepší nápad, jak tento příběh přivést k lidu. 👍 Velmi sympatický herec (Ježíš Nazaretský). 👍 Epická hudba. Kostýmy dobré. Stále sledování verše z Bible na obrazovce, podle čísla v Bibli. 👍 Film má především upoutat pozornost, a to se povedlo. Herecké výkony velmi dobré. Hudba je velmi epická. Hudba super. Poznámka: Film je rozdělený na dvě části, a má tedy přes čtyři hodiny délky. Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama