Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak během druhé světové války nebyl natočen první český animovaný film.
Období druhé světové války jsme si zvykli posuzovat optikou bojů, utrpení a smrti. Kromě toho se však udály i děje, u nichž stačí pozměnit málo a jsou komické. Náš film je o pionýrských dobách reklamy, o rozhýbávání kreseb na plátně. Je to film, který si dovolí popsat dobu německé okupace trochu s nadhledem - v době protektorátu nežili jen samí hrdinové, partyzáni a kolaboranti, ale také lidi s normálními plány, sny a jejichž osudům vytvořila válka pouze prapodivný kolorit. Tvůrci Velkofilmu se nechali zlákat právě touto optikou. Vyprávějí příběh člověka, který se s velkým nadšením a nedostatkem profese pustil do natáčení animovaného velkofilmu. Je však válka, a tak se do děje zaplete i německý důstojník - majitel drogerie, jemuž se nechce na frontu. Ale svět filmu je i v těžkých časech trochu lehkomyslný a má schopnost hledat netradiční řešení tradičních situací. Tento film je poctou lidem, kteří se z ničeho pokoušeli budovat velkou tradici českého animovaného filmu. Třebaže je příběh inspirován skutečnými osudy, je mnohé změněno, takže film není obrazem žádného konkrétního člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, polovičaté zpracování. Zdlouhavé; myslím, že rozdělení do dvou částí je největší chyba. Navíc jsem nevěděl, na co bych se měl v druhém díle těšit... takže při druhém díle jsem upřednostnil konkurenční Novu. Herectví Ondřeje Pavelky nepřesvědčivé. Některé opakující se postelové scény prvoplánové. Navození dobové atmosféry zdařilé. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Ondřej Pavelka a Michaela Badinková, natočeno tak nějak jinak (postaru nebo v retrostylu), hlavně k závěru dusnější atmosféra -žádná filmová výhra to není, spíše průměr, je to rozděleno na 2 části a ve výsledku možná zbytečně dlouhé/// Oceňuji námět, neotřelé zpracování, dobré interiéry a fakt, že se to natáčelo v Brně. Jsem prostě patriot .-) Občas potěší i filmové záběry z tehdejší doby a sem tam humor. Zbytek je průměr a celkově mě film až tak nenadchl./// Celkem 55%/// ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Ze zákulisí českého meziválečného/válečného filmového průmyslu je dokonalejší Sedláčkova Bohéma (2017), ale tenhle dvojdíl má taky zajímavý námět a Pavelku s jistým herectvím, ale celé to sráží ten obstarožní inscenační styl z minulosti s tím pomalým tempem a unylou hudbou. ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je tento film opomenut, strašně jsem si ho užil. Nikdy jsem nečekal, že může v Brně vzniknout takový majstrštyk. Jsem rád, že si tvůrci vyhlídli tento opravdový příběh člověk, který byť je jedním z nejhorších filmařů v hostorii ČS. filmu, tak mohl být velkým průkopníkem filmového průmyslu v Brně. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Na tak sľubný námet prišlo veľké sklamanie. Slabé ako dávno vyluhovaný čaj. Pavelka nemastný-neslaný a scény z "natáčania" dosť krčovité. Napriek zaradeniu k DRÁME ma film snahu pobaviť diváka lascivnym humorom. Škoda:-( Námet a doba veľmi zaujímavé. Filmové spracovanie a herecké výkony dosť slabé! Česká kinematografia pomaličky stráca svoje neopakovateľné kvality predošlých filmov "zlatej českej éry". Napr. prachom zapadnutý O.Lipského: HAPPY END :-)... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama