Reklama

Reklama

La hora fría

  • angličtina The Dark Hour

Obsahy(1)

Osmiletý Jesus žije s dalšími osmi lidmi v podzemních rozpadajících se prostorech. Jedině tam jsou v bezpečí před nebezpečím hrozícím na povrchu zničeném jadernou válkou. Po určité době se dostavuje kritický nedostatek léků, potravin a munice. Skupina se bude muset vydat do postapokalyptického světa pro pomoc. (Chatterer)

Recenze (16)

honajz 

všechny recenze uživatele

To je remake Posledního přesunu od Kryštofa Hanzlíka, ne? Tam taky byly tyhlety divé scény z podzemí, které nedávaly smysl, taky nic není pořádně vysvětleno, ale chce se po nás, abychom těm postavám fandili. Mně přišli otravní všichni do jednoho a toho kluka s kamerou bych asi co nejdřív zliskal (vyfackoval). A ta videa, co točil, mi přišla jak videa mého jedenáctiletého syna na YouTube pro kamarády. Téma je obehrané jako melodie z flašinetu. Tvůrci by si měli vzít příklad z Hidden, jak to jde udělat líp, s dětmi, s vysvětleními i se zvraty. SPOILERY To si nepamatovali, jak se tam dostali? A průhlední ledoví mravenci jsou Měsíčnané? ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No vida, tak tohle mě mile překvapilo. Velmi sugestivní, mysteriózně-hororový snímek, který sice svým post-apokalyptickým námětem nikterak originální není, ale Španělé toto téma zpracovali přece jen docela netradičně. Příběh skupiny lidí, která se schovává v podzemním krytu po jaderné válce, je sice trošku klišé, ale protože film obsahuje řadu nadpřirozených prvků a má výbornou atmosféru, kterou dokresluje velmi povedená hudba, divák si opravdu nemá nač stěžovat. Několikrát jsem se přistihl, že skoro ani nedýchám, a to hlavně při těch „mrazivých nocích“, při kterých doupětem přeživších procházeli éterické bytosti, jejichž původ a smysl jsem teda za celý film nepochopil, ale to asi není podstatné. Rovněž ty nakažené potvory, kterým lidé říkali „cizinci“, se mi moc líbily a fakt naháněly hrůzu. No a ten vypečený konec mě opravdu dostal a vykouzlil mi na tváři škodolibý úsměv. Takhle nějak to má vypadat. ()

Reklama

Miagy 

všechny recenze uživatele

Pomerne nevyvážený, dosť nevysvetlený mysteriózny horor. Španieli tentoraz šlápli vedle. Temná atmosféra a dobrá hra s kamerou filmu príliš nepomohla. Čo sa týka deju, ten je dosť priamočiary avšak nevysvetlený, koniec ostáva pomerne otvorený a takmer nič sa nedozvedáme. Zmiešané pocity...Plusom je ešte hudba... ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Já se teda nenudil, není to žádný zázrak, ale v rámci postapo lehce nadprůměr (za ten závěr jsem to zvedl na 4*). Jediná věc mě na tom ale iritovala - vzhledem k tomu jaká nebezpečí tuto skupinku ohrožovala, nebyli nijak zabarikádování či chránění (alespoň to nikde ve filmu ukázáno nebylo), nepočítám-li jejich kamrlíky s dveřmi na zástrčku. A tak není divu, že si to tam špacírovali freonoví duchové i malomocní jak na Václaváku. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Jesus je idiot a zaslouží skapat hned ze startu! Samozřejmě přežije až do konce. Ne není to spojler, vzhledem k tomu, že je to vypravěč, jsou karty tak nějak rozdány na začátku. Španělské herečky tady vypadají jako italské tenistky, hlavní postava (chlapeček Jesus) je kretének na přesdržku a hlavně se tvůrci nenamáhali s vysvětlením, co jsou ti pochodující mrazíci a to mě nasralo, protože na to jsem byl vlastně zvědavý nejvíc. Konec je sice nepřekvapivý, ale pěkně vyrobený. Venkoncem jedna z horších španělských scifi. Tři hvězdy spíš z lítosti, protože možnosti tam byly, ale scénárista se asi bál trochu odvázat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama