Reklama

Reklama

The Atrocity Exhibition

Obsahy(1)

Travis Talbert (Victor Slezak), univerzitní profesor, je fascinován historií násilného sebezničení lidstva. Připojil se ke svému kolegovi Dr. Nathanovi (Michael Kirby) a jeho milence. Talbert začne inscenovat složité rekonstrukce nejbizarnějších a nejhanebnějších činů lidstva proti sobě samému, zatímco sám uvažuje o využití svého talentu k zahájení třetí světové války. (JasonCZ)

(více)

Recenze (5)

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Zhlédnutí tohoto filmu je po pravdě řečeno psychologium mozku ,který se vzpíná uvěřit určitým výjevům lidské podstaty a krutosti.Souhlasím s Flipnic-okrajové publikum. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Podivný film, asi odrážející Ballardovy teze. Na mne působil chladně, s odstupem, až na pár nepříjemných scén. Rozhodně jen pro okrajové publikum. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Popsat a okomentovat tento film je opravdu neuvěřitelně těžký úkol ... Četl jsem pár těch komentářů na IMDB a docela se s nimi stotožňuji. Ten film nemá děj, i když se tak tváří. Sází divákovi před oči různé výjevy, které jako by měly něco společného s nějakým výzkumem. Odehrává se z velké části ve vědeckém výzkumném a vzdělávacím středisku. Věci a výjevy, které vidíme, hudba a kakofonie zvuků, které při nich slyšíme, nás mrazivě zneklidňuje!! Zatímco spousta filmů se snaží vyvolat v divákovi pocit hnusu, špíny, sleazy, nasty pocitů ... tento film je čistý a sterilní jako právě připravený operační sál. Přitom jevy, věci a skutečné dokumentární záběry (války, sex, nehody, ...), které před námi promítá jsou silně intenzivní a pro člověka osobní. zatímco jiné filmy se snaží člověka psychologicky dostat "IN", tedy "do filmu, problematiky, děsu, hororu, ..." ... tento film jen sterilně ukazuje a popisuje. A to je ta pravá hrůza!! U žádného filmu jsem se necítil takto ... Neříkám, že je to něco intenzivnějšího než ty největší "sady", které jsem viděl, ale je to JINÉ!! Je to tak jiné, tak originální a podivné ... tak suché, sterilní a nezaujaté, že mne to skutečně děsilo ... Ten film je třeba vidět, je jedinný svého druhu a chvílemi jsem si říkal, že to možná není ani film ... Jako film ve své klasické podobě určitě ne, spíše "kus zvráceného umění". Jsou prý lidé, kteří po něm měli problémy s psychikou na delší dobu nebo jim prý změnil život. Obojímu věřím, je to skutečná síla a totální, absolutní PSYCHO VIOLENCE!! Jen pro okrajové publikum a hodně psychicky silné jedince!!! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pokud chce někdo zfilmovat (obecně hodně blbě zfilmovatelného) Ballarda, musí 1. Přesně pochopit kde je těžiště té či oné knihy (potažmo jeho práce jako celku). 2. Mít velmi jasnou představu o tom jak ze svého hlediska dané dílo uchopit (odpovědět si na otázku, jestli jsem schopnej interpretovat Ballarda tak abych ho obohatil o svou imaginaci a přitom zachoval Ballardovského ducha) .... Tenhle film je pro mě zjevením a láskou na první pohled, protože Ballardovu nejrozvolněnější, nejodvážnější a nejhůře uchopitelnou knihu tady filmaři převádí na obrazovku s naprostou lehkostí, suverenitou a metronomickou přesností. Vše je na svém místě. Všechny Ballardovy motivy, fetišizace, scény, myšlenky, dynamika, atd. přesně v požadovaných vlnových délkách a křivkách... Kamera, střih, hudba.. vše dokonale a přitom neokázale sedí do atmosféry.... Tohle točil člověk který Ballarda zná (nebo minimálně má načteného) od hlavy až k patě... Cronenbergův Crash má rovnocenného konkurenta.. Bravo! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lašovaním po internete zo zúfalstva z nedostatku žánroviek, človek siahne po kadečom, aby sa “uspokojil”, a potom to môže aj kadejako dopadnúť. Jeden by si myslel, že “Carnifex” má toľko voľného času, že si môže dovoliť strácať čas aj so snímkami, ktoré vyslovene nemajú čo ponúknuť. No popravde - NEMÁ, akurát občas nie je na škodu pozrieť si niečo podivné, netradičné, pri čom divák vlastne ani netuší, či mozog vypol, alebo ho má pustený na plné obrátky. Tak ako napísal užívateľ “Flipnic”, ťažko sa hľadajú akékoľvek slová, ktoré by charakterizovali tento absolútne špecificky snímok. Ja popravde neviem čo si myslieť, no môžem napísať jednu vec. Toto nie je horor (keď si odmyslím myšlienku), toto je o dopade rôznych nehumánnych krokov, či rozhodnutí na spoločnosť, bez modernej, dobovej vizualizácie. Atómové testy, výbuchy, výskumy, operácie ľudí, havárie, to všetko skĺbené do podivnej atmosféry no najmä dialógov, ktoré akoby nikam neviedli, boli totálne vytrhnuté z kontextu, pričom dej ako taký netreba taktiež očakávať. Neviem no. Niekto to možno docení, pre mňa to bola takmer totálna strata času. Len pre okrajové publikum .. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama