Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve na uplnym zacatku, ale vypada to koukatelne, smrncovni tempo, radoby sofistikovany hadanky a rebusy na tele hlavni hrdinky, solidni souboje na telo, zadna kasirka. Neco mezi Dlouhym polibkem na dobrou noc, Mementem, Prison Break a Bournem, samozrejme v hodne light vydani... V nekterych momentech se totiz serial sam srandovne shazuje, treba kdyz se hrdinka pta chlapka s trubici v krku, odkud ji zna, nebo nektere sceny z analytickyho tymu...ale jinak celkem chytrej prefabrikat, tak akorat spravne paranoidni a akcni. A pozor, 4. dil ma jako hlavni tema smrtici virus! ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal mezi 2 a 4 hvězdičkami. Ještě před tím, než jsem dal pouhé dvě, smazal jsem z harddisku zbylé díly první série, které jsme ještě neviděl. Proč? Protože mě začalo štvát, jak si ze mě scenáristé dělají srandu. Důkazy, které "prostě vyskočí" v ději; logické chyby, které by normálnímu agentovi FBI asi neprošly a k tomu hodně divně nastavená postava agenta Wellera. Jo, zápletka je zajímavá a pořád si říkám, copak se asi tak z toho všeho nakonec vyklube. Ale abych tomu obětoval svůj čas, to teda ne. Díky, stačilo. Druhou šanci už nedostanete. ()

Reklama

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Má to skvělý rozjezd, zajímavou myšlenku a seriál za 23 dílů neztratí na tempu. Na druhou řadu jsem neskutečně natěšená, tohle je vyloženě série na maraton. Takhle divoký cliffhangery na konci dílů, co vás donutí se koukat do pěti do rána (a pak vstát po obědě a během neděle to dojet) jsem naposledy zažila u starých Heroes nebo Aliasu, který mi maličko připomíná. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pilot: Docela dobrá ukázka toho, jak oživit stereotypní kriminálku, ve které se FBI nahání s teroristy. Stačí přidat pohlednou female herečku, potetovat jí od hlavy až k patě, aby byl důvod ji několikrát svléknout (ale protože nejsme na HBO, stejně nic neuvidíme) a pak jen postupně odhalovat, jak je vlastně perfektním vodítkem k naprosto každému problému. Po kreativní stránce to je dost bída, po té řemeslné to šlape skvěle a díky přesvědčivým hercům v čele s .. přiznávám .. zatraceně sexy Jaimie Alexander a odhodlaným Sullivanem Stapletonem, to hodnotím jako nadprůměr. Nic světoborného se tady však nekoná a důvodů sledovat to dál mám jen pramálo. Druhý díl na podzim napoví. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Realitu si zde proměňují, jak se jim to hodí, se střelným zraněním do břicha vydrží Jane řídit přes půl města, druhého střelili do nohy a za chvíli je na pokraji smrti. V prvním případě holt potřebovali zabavit diváka na celý díl, ve druhém nás chtěli k obrazovce přikovat strachem, zda to přežije. V FBI (ani těch dalších CIA, CIS, FIS, WTF) jsem sice nikdy nebyla, ale něco mi říká, že jejich ředitelé a čelní představitelé prostě akci nechali někde daleko za sabou při stoupání po kariérním žebříku. Zde jsou to však taková esa, že když je potřeba, zachraňují mocnými kopanci životy svým podřízeným a neváhají se chopit zbraně, na níž je i chudák roky a bojovými nasazeními trénovaný sniper krátký. Dopouštějí se chyb. Vakcína proti malárií? Kéž by, jen z 50 % účinná antimalarika. Když je potřeba z ústředí FBI prolomit vstup do přísně střeženého baráku v Moskvě, není problém, když potřebujeme drama, nejsme schopni zavřít dveře před vetřelci ve vlastním přísně střeženém hnízdě. Seriál je prostě o emocích, i když víte, že je stupidní, na emoce to působí, něco jako na feťáka droga. Co se však dle mého s realitou bilo asi nejvíce, je, že zatímco dnešní vývoj spěje v profesích ke stále větší specializaci (už nestaří říci biolog, ani mikrobilog, ale biolog se specializací na E. coli), naši hrdinové jsou specialisté naprosto na všechno. Těch 5 zvládne prostě vše, akci, vyšetřování, analýzu vzorků, evakuaci mrakodrapu, všechny zbraně a bomby, vedení a řízení lidí, medicínu, silniční zátarasy, převleky, sledování, chlast, drogy, ztrátu paměti. Už mě prostě nebaví to americké zvýrazňování superhrdinů tam, kde ve skutečnosti dřou bezejmenní jiní. A chemie mezi Jane a Kurtem? Vytratila se po pár dílech, zůstalo jim jen její kousaní do rtů a chraplavé hlasy, když zakrývali rozrušení, takže i herecky žádná sláva. Za vše mluví, že končím pár dílů před koncem 2. série a je mi srdečně jedno, jak to dopadne… ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Jane Doe (Jaimie Alexander) má tetování s latinským heslem „Pro Aris et Focis“, což v překladu znamená „Pro krb a domov“. (Epistemolog)
  • Na začátku epizody naráží Tasha (Audrey Esparza) na hru „Dungeons and Dragons“ s tím, že Patterson (Ashley Johnson) je elfka. Ta odpoví, že není elfka, ale gnóm klerik (v českém dabingu je chybný překlad „trpaslík“). Ashley Johnson opravdu hraje postavu gnómské kleričky Pike v seriálu Critical Role (od r. 2015) a tutéž postavu dabuje v seriálu Legenda jménem Vox Machina (od r. 2022), který z této kampaně přímo vychází. (hcborring)
  • Jako Jane Doe (v případě mužů John Doe) se v USA označují pacienti, mrtvá těla či lidé, kteří z nějakých důvodů nemohli být identifikování. (TaNya_)

Reklama

Reklama