Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

Ouwen

všechny recenze uživatele

Vzdávám to po asi šesti dílech. Určité kvality to má a myslim si, že tvůrci na to jdou víceméně dobře. Jenže scénář... je na hovno. Pije mi krev, jak všechny postavy mají všecko po ruce a absurdním vysvětlováním kecaj, jak k tomu přišli. Navíc všecko působí úplně samoúčelně. Jako kdybych sledoval snahu o nejakčnější seriál všech dob. Vidim v tom mix Legends, Person of interest a Strike back. A jako ano, je to akční dost a jsou tam prvky, kterým nejvíc holduji. Rková střílečka, jenže těžce nezajímavá. Záporáci jsou úplně nudný a jejich motivace nezajímavé, co se týče bitek, je to sice lepší, ale............... ono nevadí, že choreografie je civilní a je to spíš o loktech a dlaních, jenže kamera je úplně příšerná, třese se a snímá moc blízko u těla. Střih katastrofální, a to i v neakčních scénách!!! Vizuální stránka průměrná, bitky nejsou moc kontaktní, ani drsné, natož dynamické mi taky nepřišli. Herci jsou už fakt výrazně lepší a potěší i neustále hrající hudba, i slušné tempo a především premisa. Stapleton ale šlápl vedle a jeho kolega z Strike back Winchester si vedl o dost lépe v Playerovi. Blindspot krom dobrých xichtů a premise vlastně nemá co nabídnout, scénář je o těžkých náhodách, je to furt o tom samém, záporáci nezáživný, akce hrozná. A je to škoda, protože hlavní duo je fakt fajn. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Tak to sem si dal teda 😄 5 sérií, dohromady 100 dílů. Není to klasická kriminálka, ale příběh na pokračování. Nejvíc se přibližuje seriálům jako Útěk z vězení, 24 hodin nebo Nikita. A je to fakt napínavý, takže prostě musíte hned zapnout další díl. I postavy jsou fajn a dá se k nim brzo vytvořit kladný vztah. Ve třetí sérii tomu ale dochází výrazně dech, už to však nejde zastavit 😆 Jedná se o klasickou americkou seriálovku, a opět se opakuje to co říkám delší dobu, 22 dílů na sérii je prostě moc. Nicméně to nic nemění na tom, že seriál je hodně dobrej a jako doporučení jak přežít lockdown úplně ideální. Nudit se fakt nebudete. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Když už nic, tak mi dal Blindspot odpověď na otázku, jestli v seriálu radši uvidím chlapa s charismatem, nebo krásnou babu bez osobního kouzla. Tenhle pomyslný souboj na K.O. vyhrál šarmantní Raymond Reddington. A nejen že je výmluvnější a zábavnější než tetování a dokonce i než to umístěné na zajímavých místech těla Jaimie Alexander, ale zápletka stojící na něm je uvěřitelnější. V Blindspot práci vrchního našeptávače patří postupnému luštění hádanky. Případy se objevují nahodile, přesto tým vyšetřovatelů vždy přichází v tu pravou chvíli a to zpravidla v tu poslední možnou. Ergo, stačilo by aby šlo zkoumání obrázků trochu pomaleji a parta agentů by na svých akcích potřebovala leda bílé křídy na obkreslování mrtvol. Podobných nedokonalostí ve scénáři neustále přibývá. Přitom pilot budil dojem že půjde o jedno z těch komplexních a progresivních dramat s vypilovaným příběhem a psychologií postav. Od druhého dílu z dojmu zbyla jen naděje. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Začiatok mi tak nejak dával nádej na tajomnú krimi, ale postupom času sme sa dovliekli snáď až k ekológii. Prvé dve série v podstate uzavreli hlavný dej a nasledovala séria s bratom i tá bola tak nejak akceptovateľná, ale potom to bezduché trápenie bolo ukončené tak nejak zhurta a dúfam, že už nebude pokračovať. Inak podľa jednotlivých dielov je CIA taká teroristická organizácia pôsobiaca po celom svete. A aj rôzne nezhody medzi FBI a CIA v tomto seriáli sú na pováženie. ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech: Jde to dolů. Nesmysli se kupí, stylovost a trošku i atmosféra se vytrácí. První díl přinesl sice trochu pilotního klišé, ale také určitý příslib. Bohužel druhý díl hraje moc na city a vlastně si ho už ani nepamatuji. Třetí jsem dokoukal teď a je to takové nemastné, neslané. Sullivan Stapleton nedostává prostor v akčních scénách, což za jedno působí prostě debilně, za druhé je to zbytečné, jelikož má množství zkušeností ze Strike Back. Celkově tenhle seriál míří do zapomnění. Vtipné je, že Sullivanův bývalí parťák - Phillip Winchester má teď také vlastní seriál, jenže u něj vypadal pilot na průser, ale teď jde seriál nahoru a to především díky akci. Což je přesný opak Blindspotu. Pokud nepůjde kvalita dílů nahoru, tak se s Blindspot rozloučím ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Jane Doe (Jaimie Alexander) má tetování s latinským heslem „Pro Aris et Focis“, což v překladu znamená „Pro krb a domov“. (Epistemolog)
  • Postava Patterson (Ashley Johnson) byla původně zamýšlena jako 45letá přísná žena. (Nykki)
  • Epizoda se částečně odehrává v Bulharsku, ale exteriéry se natáčeli v Praze - např. ve 26.minutě jede tramvaj na Palachovo náměstí kolem budovy Filozofické fakulty. (AnaMaruska)

Reklama

Reklama