Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Perfektní obsazení (jo představitelé postav mi sedí) a chytře napsaný děj. Pilot vytvořil spoustu otazníků a každá epizoda postupně rozkrývá co je třeba. Je vidět, že nad scénářem někdo přemýšlel, protože přesně otázky které si pokládám já (jak je možné, že...) padnou i na obrazovce! Autoři vědí, že se na seriál nemusí dívat jen tupá ovce co jí stačí, když něco občas exploduje a nebo někoho zastřelí. Počítají s chytrým publikem a to se mi líbí. Ta snaha o uvěřitelnost a zapadnutí všeho do sebe je znát. Ano, občas to klopíte, ale nejde o nic co by nešlo odpustit. Pro mě rozhodně po dlouhé době seriál co má mou pozornost. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uňouňaný. Mrtvý bod měl solidní 2 série, pak se základní zápletka jaksi vyřešila, jenže seriál se točil dál... a utápěl se čím dál tím víc, až do skoro nesnesitelný a příšerný pětky. Seriál má oproti filmům výhodu, že divák investuje čas, a tím i city, do postav. Fandí jím, má je rád, chybí jim, když seriál skončí. Baví ho jejich vývoj a vztahy. Blindspot měl postavy, který se jednoduše nikam neposouvali, a to je za těch několik let, co seriály jedu fakt ve velkym, poprvé, co mi je úplně ukradený co se s nimi stane. Závěr alá Ztraceni je možná zajímavý, ale to vůbec nemění na faktu, že Blindpot měl skončit MINIMÁLNĚ o jednu sérii dřív, spíš o dvě. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Realitu si zde proměňují, jak se jim to hodí, se střelným zraněním do břicha vydrží Jane řídit přes půl města, druhého střelili do nohy a za chvíli je na pokraji smrti. V prvním případě holt potřebovali zabavit diváka na celý díl, ve druhém nás chtěli k obrazovce přikovat strachem, zda to přežije. V FBI (ani těch dalších CIA, CIS, FIS, WTF) jsem sice nikdy nebyla, ale něco mi říká, že jejich ředitelé a čelní představitelé prostě akci nechali někde daleko za sabou při stoupání po kariérním žebříku. Zde jsou to však taková esa, že když je potřeba, zachraňují mocnými kopanci životy svým podřízeným a neváhají se chopit zbraně, na níž je i chudák roky a bojovými nasazeními trénovaný sniper krátký. Dopouštějí se chyb. Vakcína proti malárií? Kéž by, jen z 50 % účinná antimalarika. Když je potřeba z ústředí FBI prolomit vstup do přísně střeženého baráku v Moskvě, není problém, když potřebujeme drama, nejsme schopni zavřít dveře před vetřelci ve vlastním přísně střeženém hnízdě. Seriál je prostě o emocích, i když víte, že je stupidní, na emoce to působí, něco jako na feťáka droga. Co se však dle mého s realitou bilo asi nejvíce, je, že zatímco dnešní vývoj spěje v profesích ke stále větší specializaci (už nestaří říci biolog, ani mikrobilog, ale biolog se specializací na E. coli), naši hrdinové jsou specialisté naprosto na všechno. Těch 5 zvládne prostě vše, akci, vyšetřování, analýzu vzorků, evakuaci mrakodrapu, všechny zbraně a bomby, vedení a řízení lidí, medicínu, silniční zátarasy, převleky, sledování, chlast, drogy, ztrátu paměti. Už mě prostě nebaví to americké zvýrazňování superhrdinů tam, kde ve skutečnosti dřou bezejmenní jiní. A chemie mezi Jane a Kurtem? Vytratila se po pár dílech, zůstalo jim jen její kousaní do rtů a chraplavé hlasy, když zakrývali rozrušení, takže i herecky žádná sláva. Za vše mluví, že končím pár dílů před koncem 2. série a je mi srdečně jedno, jak to dopadne… ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Základní nápad s nalezenou zdrogovanou nahou ženou na ulici s vytetovanou mapou na těle, se ztrátou paměti, bez identity, jíž to někdo udělal, aby FBI pátrala po stopách zločinů a vyobrazených hesel a indícií... její postupně se objevující útržky vzpomínek a střípky vedoucí k řešení kriminálních činů.... začátek byl dobrý. Zpracování špatné. Nezáživné + nelogičnosti v tom, že jí například FBI od začátku bere do party s sebou na nebezpečné akce, nechá jí překládat z čínštiny (i když si pak možná překlady zpětně ověřují) a důvěřují osobě s neznámou identitou... Nakonec se z toho vyklubala neuvěřitelná, nepříjemná blbost. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

zatim dobry jako svina..bavi me ta potetovana dcerka i kurt, akon taky dobrej ta blondata dobre posahana je fajn..slape to a tesim se na to az se to nekam dostane..zatim furt klasicka vypln aby se pak nekam posunul pribeh..ale dobree..tak se to sere a je ztoho utek z vezeni 4serie...jediny klad jsou sympaticke postavy. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Názvy epizod 10. - 22. dílu 2. série (2016) jsou palindormy, což znamená, že se čtou stejně zleva i zprava. Zároveň prostřední písmena těchto dílů dávají dohromady „Kurt Weller SOS“. (Nykki)
  • Prvních 32 epizod (celá první série a prvních 9 dílů série druhé) jsou anagramy, přičemž názvy první série jdoucí po sobě, vyprávějí příběh související s dějem seriálu. (Nykki)

Reklama

Reklama