Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad. Sice jde jen o další hlavolamovou akční krimi, ale vodítka k jednotlivým případům jsou vyvedena originálním způsobem. Dobré je i to, že seriál má celkem široký záběr, takže se tu najde jak klasická kriminální zápletka, tak motivy špionážní či teroristické. Kromě řešení případů je tu samozřejmě linka hlavní hrdinky, která se snaží zjistit, co je vlastně zač, hry v podání CIA a FBI a najde se i pár minipříběhů vedlejších postav, které dotvářejí kompaktní celek. Jediná výhrada směřuje k občas až krkolomnému řešení a vyřešení některých deliktů, ale to se dá v pohodě přehlédnout. 85% ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve na uplnym zacatku, ale vypada to koukatelne, smrncovni tempo, radoby sofistikovany hadanky a rebusy na tele hlavni hrdinky, solidni souboje na telo, zadna kasirka. Neco mezi Dlouhym polibkem na dobrou noc, Mementem, Prison Break a Bournem, samozrejme v hodne light vydani... V nekterych momentech se totiz serial sam srandovne shazuje, treba kdyz se hrdinka pta chlapka s trubici v krku, odkud ji zna, nebo nektere sceny z analytickyho tymu...ale jinak celkem chytrej prefabrikat, tak akorat spravne paranoidni a akcni. A pozor, 4. dil ma jako hlavni tema smrtici virus! ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pilot: Docela dobrá ukázka toho, jak oživit stereotypní kriminálku, ve které se FBI nahání s teroristy. Stačí přidat pohlednou female herečku, potetovat jí od hlavy až k patě, aby byl důvod ji několikrát svléknout (ale protože nejsme na HBO, stejně nic neuvidíme) a pak jen postupně odhalovat, jak je vlastně perfektním vodítkem k naprosto každému problému. Po kreativní stránce to je dost bída, po té řemeslné to šlape skvěle a díky přesvědčivým hercům v čele s .. přiznávám .. zatraceně sexy Jaimie Alexander a odhodlaným Sullivanem Stapletonem, to hodnotím jako nadprůměr. Nic světoborného se tady však nekoná a důvodů sledovat to dál mám jen pramálo. Druhý díl na podzim napoví. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený akční krimi seriál. Rozhodně zajímavý nápad s neznámou záhadnou ženou, která se zčistajasna objeví na jednom z největších náměstí světa, newyorském Times Square, nic si samozřejmě nepamatuje a její jedinou identifikační stopou je její vlastní potetované tělo. První epizody mají spád a tempo, kdy každým novým dílem poodhalujeme nové skutečnosti z pojmenované tajemné ženy Jane Doe. Postupně se ale řeší jen případy z jednotlivých tetování, které jsou sice docela atraktivní a nápadité, ale nedozvídáme se nic podstatného z jejího života. Naopak v závěrečných dílech se napětí znovu přiostřuje a my dáváme dohromady poslední malinkaté kousky z této skládanky. Už se těším, co přinese druhá série. ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech: Jde to dolů. Nesmysli se kupí, stylovost a trošku i atmosféra se vytrácí. První díl přinesl sice trochu pilotního klišé, ale také určitý příslib. Bohužel druhý díl hraje moc na city a vlastně si ho už ani nepamatuji. Třetí jsem dokoukal teď a je to takové nemastné, neslané. Sullivan Stapleton nedostává prostor v akčních scénách, což za jedno působí prostě debilně, za druhé je to zbytečné, jelikož má množství zkušeností ze Strike Back. Celkově tenhle seriál míří do zapomnění. Vtipné je, že Sullivanův bývalí parťák - Phillip Winchester má teď také vlastní seriál, jenže u něj vypadal pilot na průser, ale teď jde seriál nahoru a to především díky akci. Což je přesný opak Blindspotu. Pokud nepůjde kvalita dílů nahoru, tak se s Blindspot rozloučím ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Pattersonová (Ashley Johnson) se pohoršuje nad tím, že bylo riskantní, když Jane (Jaimie Alexander) převezla zajatce přes hranice z Německa do jejich bunkru v Praze. Jane argumentuje, že celníci se ani pořádně nepodívali na její falešný pas. Tvůrci opomněli fakt, že na hranicích mezi Německem a Českem od konce roku 2007 žádná pasová kontrola neprobíhá díky zapojení Česka do Schengenského prostoru. (Honzyg)
  • Natáčení probíhalo v americkém New York City. (Epistemolog)
  • Seriál je pojmenován doslova podle slepé skvrny v oku, kterou má každý člověk. Způsobuje, že v určité vzdálenosti a konkrétním úhlu danou věc nevidíme. (TaNya_)

Reklama

Reklama