Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve na uplnym zacatku, ale vypada to koukatelne, smrncovni tempo, radoby sofistikovany hadanky a rebusy na tele hlavni hrdinky, solidni souboje na telo, zadna kasirka. Neco mezi Dlouhym polibkem na dobrou noc, Mementem, Prison Break a Bournem, samozrejme v hodne light vydani... V nekterych momentech se totiz serial sam srandovne shazuje, treba kdyz se hrdinka pta chlapka s trubici v krku, odkud ji zna, nebo nektere sceny z analytickyho tymu...ale jinak celkem chytrej prefabrikat, tak akorat spravne paranoidni a akcni. A pozor, 4. dil ma jako hlavni tema smrtici virus! ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Pilot dokáže silně zaujmout - Jak by taky ne, když mísí puzzle koncept s motivy z Bournea i Útoku z vězení.. - a tak jsem nesmírně zvědav, jak se to celé vyvine, a snad tak Mrtvý bod nebude až příliš symbolický název, aby v něm samotná série nakonec neuvízla, stejně jako Blacklist, jehož v důsledku Blindspot tolik asociuje.. Nicméně krásná Jaimie Alexander jako živá kérka se zatím jeví jako skvostný castingový tah.. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pilot: Docela dobrá ukázka toho, jak oživit stereotypní kriminálku, ve které se FBI nahání s teroristy. Stačí přidat pohlednou female herečku, potetovat jí od hlavy až k patě, aby byl důvod ji několikrát svléknout (ale protože nejsme na HBO, stejně nic neuvidíme) a pak jen postupně odhalovat, jak je vlastně perfektním vodítkem k naprosto každému problému. Po kreativní stránce to je dost bída, po té řemeslné to šlape skvěle a díky přesvědčivým hercům v čele s .. přiznávám .. zatraceně sexy Jaimie Alexander a odhodlaným Sullivanem Stapletonem, to hodnotím jako nadprůměr. Nic světoborného se tady však nekoná a důvodů sledovat to dál mám jen pramálo. Druhý díl na podzim napoví. ()

Ouwen

všechny recenze uživatele

Vzdávám to po asi šesti dílech. Určité kvality to má a myslim si, že tvůrci na to jdou víceméně dobře. Jenže scénář... je na hovno. Pije mi krev, jak všechny postavy mají všecko po ruce a absurdním vysvětlováním kecaj, jak k tomu přišli. Navíc všecko působí úplně samoúčelně. Jako kdybych sledoval snahu o nejakčnější seriál všech dob. Vidim v tom mix Legends, Person of interest a Strike back. A jako ano, je to akční dost a jsou tam prvky, kterým nejvíc holduji. Rková střílečka, jenže těžce nezajímavá. Záporáci jsou úplně nudný a jejich motivace nezajímavé, co se týče bitek, je to sice lepší, ale............... ono nevadí, že choreografie je civilní a je to spíš o loktech a dlaních, jenže kamera je úplně příšerná, třese se a snímá moc blízko u těla. Střih katastrofální, a to i v neakčních scénách!!! Vizuální stránka průměrná, bitky nejsou moc kontaktní, ani drsné, natož dynamické mi taky nepřišli. Herci jsou už fakt výrazně lepší a potěší i neustále hrající hudba, i slušné tempo a především premisa. Stapleton ale šlápl vedle a jeho kolega z Strike back Winchester si vedl o dost lépe v Playerovi. Blindspot krom dobrých xichtů a premise vlastně nemá co nabídnout, scénář je o těžkých náhodách, je to furt o tom samém, záporáci nezáživný, akce hrozná. A je to škoda, protože hlavní duo je fakt fajn. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Perfektní obsazení (jo představitelé postav mi sedí) a chytře napsaný děj. Pilot vytvořil spoustu otazníků a každá epizoda postupně rozkrývá co je třeba. Je vidět, že nad scénářem někdo přemýšlel, protože přesně otázky které si pokládám já (jak je možné, že...) padnou i na obrazovce! Autoři vědí, že se na seriál nemusí dívat jen tupá ovce co jí stačí, když něco občas exploduje a nebo někoho zastřelí. Počítají s chytrým publikem a to se mi líbí. Ta snaha o uvěřitelnost a zapadnutí všeho do sebe je znát. Ano, občas to klopíte, ale nejde o nic co by nešlo odpustit. Pro mě rozhodně po dlouhé době seriál co má mou pozornost. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Názvy epizod 10. - 22. dílu 2. série (2016) jsou palindormy, což znamená, že se čtou stejně zleva i zprava. Zároveň prostřední písmena těchto dílů dávají dohromady „Kurt Weller SOS“. (Nykki)
  • Jane Doe (Jaimie Alexander) má tetování s latinským heslem „Pro Aris et Focis“, což v překladu znamená „Pro krb a domov“. (Epistemolog)
  • Pattersonová (Ashley Johnson) se pohoršuje nad tím, že bylo riskantní, když Jane (Jaimie Alexander) převezla zajatce přes hranice z Německa do jejich bunkru v Praze. Jane argumentuje, že celníci se ani pořádně nepodívali na její falešný pas. Tvůrci opomněli fakt, že na hranicích mezi Německem a Českem od konce roku 2007 žádná pasová kontrola neprobíhá díky zapojení Česka do Schengenského prostoru. (Honzyg)

Reklama

Reklama