Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o muži, egocentrickém miliardáři a vynálezci, který se snaží obnovit svůj život poté, co ztratil všechno - svou kariéru, bohatství a rodinu. Příčinou toho je nehoda, při níž jeden z jeho produktů vážně poškodí několik desítek nevinných spotřebitelů. Za tuto nehodu je odsouzen na osm let vězení. Chce-li si po propuštění z vězení opět proklestit cestu do společnosti, musí očistit své jméno a získat svou rodinu. Hysterický nový manžel vynálezcovy exmanželky mu pomůže dostat se zpět do hry tím, že mu zajistí práci. Pomalu, ale jistě se dostává zpátky na vlastní nohy. (Pussycat18)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typický americký nezávislák který jede podle vyšlapaných tématických kolejí.Základem je rodina, problémy v ní a aby vše fungovalo musí to mít neotřelou zápletku.Tou je egocentrický vynálezce který z miliardového jmění spadne až do dno...do vězení.Mám rád tenhle typ filmů, v nezávisláku jde vždycky o to pravé a jak já tomu říkám čisté herectví, kdy každý musí prostě ukázat co v něm je a ne že si jako pan Eastwood a podobní vezmou hollywoodskou šablonku, jednu mužatí boxerku a jedou si pro Oscary. Kevin Spacey je sázka na jistotu a i ostatní herecké obsazení je příjemné.Nečekejte žádné záchavaty smíchu, ani šílené situace či dokonce melodramatické scénky.Tady jde prostě o to, že se vždycky parta pravých filmových tvůrců sejde a za malý peníz vám dokáží zahrát příjemné představení a ukáží vám, co je to prostě filmové hraní, záleží i na síle příběhu, Father of Invention není další City Island, má tuctové schéma... vrchol, pád, konfrontace, získání ztracené rodiny, další ztráta a dojemný a kýčovitý konec...když je to ale podánno nenásilně a nevtíravě máme tu pak další ucházející kousek. 75%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Docela si teď lámu hlavu, jak se k tomu postavit, abych si zachoval pracně budovaný ymič cynického hajzla a nikdo si nemohl myslet nic nehezkého o mé orientaci. Takže asi takhle: "Ježyyššš, to byl ale rozkokošný filmeček! " Dál už tolik vážný a seriózní nebudu! Až na ten nechutný heavyend xblití veskrze příjemná záležitost, prostá tolik populárního fekálního tumoru a akutní debility, kterými soudruzi z Ameriky poslední dobou dochucují vše s nálepkou komedie, aby si nezletilí retardi poprskali obrazovky. Kevčovy tepláky si nepochybně zaslouží titul Outfit roku a bylo milé vidět, že kozy Grahamové Hedr ani po jednačtyřiceti letech nezměnily tvar a velikost a nevydaly se na strastiplnou cestu k pupíku. Ani se nedivím, že to Čokokink nedokázal docenit, ve filmu se totiž vyskytují výhradně heterosexuální páry a ani jeden z herců není Fin! ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vynálezce Robert Axle (Kevin Spacey) přišel s jednoduchým konceptem. Vezme dvě zdánlivě nesouvisející věci a spojí je dohromady a vydělá milióny (pepřový sprej a fotoaparát - kromě toho že se ubráníte, ještě násilníka vyfotíte). Jenže jeho poslední vynález (posilovací stroj kombinovaný s dálkovým ovládáním) má drobnou výrobní chybu, čímž nemálo lidí přijde o prsty. Robert Axle je odsouzen k deseti letům vězení, a jeho miliardový podnik upadá. Když se po deseti letech vrací zpět na svobodu, je jeho největší touhou opět navázat vztah se svojí rodinou, a hlavně s dcerou. A kupodivu to vyjde až přes nový vynález ... Tak nevím jestli Kevin Spacey stárne, a nebo jen už nemá tak šťastnou ruku na výběr kvalitních filmů jak před lety, ale Father of Invention mne dvakrát nezaujal. Respektive skoro vůbec - nejvíce mne snad pobavily vynálezy na začátku filmu (pepřový foťák, přepínač v AB Rolleru), a pak ještě Spaceyho vizáž (dlouhé vlasy, fousy, tepláky), ale to je na celovečerní film málo (a nezachrání to ani jeho závěrečný slzopudný proslov). Jo a ještě jedna drobnost stojící za zmíňku - Heather Graham, ač dávno čtyřicátnice, stále vypadá jako dvacítka :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám doma světlosaura, sprejoťák ani svalovládač, což má dvě výhody - mám ve sklepě dost místa a ještě mám všechny prsty. Robert Axle zkrátka vymýšlí kraviny, bez kterých by lidé ze západních civilizací nemohli svobodně vyhazovat své těžce vydělané peníze do koše, ale o to tady nejde. Tady jde o člověka, který spadl z vrcholu na dno a teprve pak začal hledat nějakou tu rodinnou nadhodnotu. Mne to tedy vcelku uspokojilo, zejména díky zlé lesbičce Fibbi a pohoďákovi Jerrymu, ale on i ten bývalý a budoucí milionář Axle měl něco do sebe. Jen mělo jít o něco víc, než o pouhé usmíření otce s dcerou, exmanželkou, kamarádkami, kurátorem a manažerem Family Martu. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha neškodných volovin, kterými nás americká kinematografie neustále oblažuje. Takovejhle předvídatelnej a notně hloupej příběh ale amíci natočit většinou uměj, takže ač se jedná vyloženě o oddechovku, která ničím nijak nevybočuje z průměru, koukat se na to dá. I když především díky sympatickýmu hereckýmu obsazení. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama