Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 2

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (164)

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

První díl se mi vzásadě spíš líbil. Velký třesk strácí balanc jedničky a místo ujeté bláznivosti (v dobrém slova smyslu) se stává infantilní ptákovinou (ve smyslu špatném). Stejně jako v jedničce vám nikdo nic nevysvětlí, stejně jako v jedničce jsou některé kupodivu vtipy "nedětské", oproti jedničce se na to nedá koukat (dá, ale není to nic extra). Myslím že o tom, jaký film je dostatečně vypovídá následující SPOILER //...na pole dopadne letecká puma (schozená omylem, protože pilot, když kýchnul, omylem zmáčknul čudlík pro vypuštění). Je potřeba uchránit úrodu, a tak se malé děti rozeběhnou bombu zneškodnit, což s úsměvem pozoruje několik dospělích včetně matky dětí. U 3m letecké pumy odklopí poklop a přestřihnou potřebné drátky, ale poslední drátek je zalit výbušným tmelem. Čas ubíhá a do výbuchu nezbývá mnoho času. Přiletí krkající (!) ptáček, který se průběžne objevuje (a krká) v celém příběhu, který má velice rád zobe tmel (sklářský... což způsobuje vypadávání okenních tabulek). Ten během mžiku vyzobe tmel z bomby a děti bombu zneškodní. Ptáček nasycen výbušným tmelem si pak krkne a (asi za přispění kouzla McPhee, nevím) svým říhnutím sklidí veškerou úrodu na poli, a zbylou slámu vyrovná do kupiček a přidá i klouzačku pro děti. A všichni se radují, protože dostali lekci "o důvěře" // Těch pár tak dementních věcí, že jsou až zábavné, ve filmu není tolik. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Už ne tak pěkné jako originální první díl, ale pořád to sází na jistotu - chůvu McPhee. Černobílé charaktery jednotlivých hrdinů a bohužel zejména dětské fórky v podobě prasat-akvabel a kradení per obírají film minimálně o jednu až dvě hvězdičky. Ale i tak jde o slušný dětský film. Anglický film pro děti pro mě začíná být sázkou na jistotu - už jen díky tomu, že v Anglii pochopili, že dětské filmy stojí na hereckém obsazení a přívětivosti. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Když ji potřebujete, ale nechcete, tak musí zůstat. A když ji chcete, ale….(no já vím, to už tady bylo…)... Začátek je kapku složitější, než bych u filmu pro děti očekával a také ,,vtipná“ scénka, kdy se všichni válejí v blátě (nebo v hovnech) mi připadá absurdní (ať už si pod tím pojmem představíte cokoli). Pak přijde na scénu ,,ona“ a vše začíná být dětinsky nesmyslné. Protože TO SE JÍ TO VYCHOVÁ, KDYŽ MŮŽE ČAROVAT!!! (na druhou stranu mají ti spratci štěstí, protože jinak by je musela asi zabít!). Nezůstane jen u výchovy a mě to připadá, jako by si ze mě dělala (nejen) chůva prdel. Děti však mají rádi střídání dobra a zla a bláznivé nápady, kterých tu je požehnaně. Ale že by pobavili – nevím koho, protože syn by dal 3*, já 1*, takže průměr jsou 2*. Dávám tedy1*! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám doma 3 parchanty a další 2 jsou na cestě (na návštěvu). 2.) Nechápu, proč mi kolem oken lítají prasata. 3.) Chci vidět prasečí akvabely. 4.) Nevím, proč je nebezpečnej pilot s chřipkou. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Veškeré kouzlo chůvy McPhee naprosto vyprchalo. Plavající čuníci, vyřezávání ledvin, ohňostroj ze pšenice a jízda do Londýna nemají nic společného s milým prvním dílem. Proto mě udivuje, že má tak dobré obsazení vedlejších rolí. Štěk Ralpha Fiennese a Ewana McGregora sice potěší, ale nedokáže vynahradit fakt, že druhý příběh McPhee prakticky nemá žádnou nosnou zápletku a vyskytuje se zde minimum vtipu (i vtipů). Maggie Gylenhaal je půvabná maminka, ale ono to bohužel nestačí. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Jednička byla milá, kouzelná a úsměvná. Ze dvojky už se tohle všechno vytratilo, jak už to tak se sequely bývá. Pokles kvality je opravdu razantní, proto mě překvapuje, že se tady sešlo tolik briských špiček a že scénář opět napsala Emma Thompson. Vypadá to, že psaní scénáře dle předlohy jí jde líp než jeho vymýšlení. Ale pokud toto pokračování pustíte dětem, tak se určitě nudit nebudou. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Herecká trojice Emma Thompson, Rhys Ifans a Maggie Smith si spolu už zahráli v některých snímcích filmové série Harry Potter. (martinac)

Reklama

Reklama