Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 2

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (164)

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že pokračování s druhou nejoblíbenější chůvou v Británii už se kvalitně tolik nevyrovná jedničce, ale Emma Thompson je pro mě prostě takové zjevení, které umí nejen skvěle hrát, ale také i čarovně psát scénáře. Mně se to prostě líbilo. Film má své kouzlo i ponaučení a také skvěle vybrané herecké obsazení (za mě patří bod hlavně za Maggie Gyllenhaal, které ta role sedla opravdu fantasticky). A nebudu lhát - konec mě prostě dojal. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V podstate nejde o príliš horší film ako minule. Pretože aj v jednotke bol úvod okolo neposlušných detí hrozne otravný. Ale priznávam, že tu je otravnejší (navyše plný trikov). Ale... Celkom sa mi páčilo pozadie vojny a keď sa vyjasnila zápletka (hocako infantilná), išlo o celkom vtipné dielko. Sčasti len prerozprávanie zápletky prvého filmu, ale na 50% má film s prehľadom... ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že první film, kde si Emma zahrála kouzelnou chůvu, byl lepší. Tady se mi to zdálo příliš jakoby přeplácané všelijakými říhacími, prdícími a jinými spešl efekty. Film z roku 2005 o Kouzelné chůvě Nanny McPhee mě bavil mnohem víc. Málokdy se povede pokračování něčeho úspěšného a tohle je jen další zmetek v řadě. Přesto se na něj dalo dívat a proto mu dávám své tři hvězdy ... když už jsou Ty Vánoce. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bod jedna: obsazení - ano, skutečně se z toho musím vypsat hned ze začátku. Emma Thompson je tradičně skvělá a roli si opravdu užívá, Maggie Gyllenhaal mi moc nesedla, ale jinak byla fajn, Rhys Ifans má dobrou roli, ale ke konci mě už začínal nudit, Maggie Smith to zase zahrála s grácií a mě prostě baví všude,Ewan McGregor mohl dostat víc prostoru, Ralph Fiennes, který je nejlepší, mohl také dostat více prostoru, Sam Kelly mě potěšil a dětští herci byly moc, ale opravdu moc fajn. Tečka. Bod dva: příběh - kvalit jedničky to nedosahuje, ale jak je vidět na mém hodnocení, není to vůbec špatné. Nejprve extrémně trapné momenty. Naprosto debilní slečny Láry a Fáry, bomba na poli a ke konci i ten McPheein (ano, malé c, velké P) havran. Maliličko, ale opravdu jen trochu, byl přehnaný ten tanec prasat a i ty scény venku na farmě byly někdy trochu moc, Na závěr pozitivní věci - úžasná atmosféra venkova, fajn dabing, herci si to užívají a některé scény jsou opravdu ohromně vtipné (skutečně to není ta jak si M.Smith sedne do hovna, ale třeba ty na tý motorce). Mě se to prostě líbilo moc a ta přijemná atmosféra z toho skutečně dejchá. A ten závěr, konverzace mezi chůvou a prodavačkou Dochertyovou, byla naprosto úžasná a nutno říct, že i překvapivá. Právě za ten konec jsem chtěl zvednout, ale jednička je prostě lepší a tohle je akorát tak na 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kouzelnou chůvu McPhee jsem už jednou viděl a tak jsem si prvně myslel, že tenhle film je ten původní, co jsem už jednou viděl a líbil se mi. Po chvíli jsem ale pochopil, že tohle přecijenom bude trošku něco jinýho a částečně po shlédnutí tohodle filmu chápu i konečné hodnocení. První film byl totiž nejen pro děti, ale i pro dospělý. Příběh totiž nebyl vůbec blbej. Tenhle druhej díl je ale hlavně pro děti, protože je tam celá kupa scén, u kterých jsem fakt čuměl, co autoři dokázali vymyslet. Scénka s prasátky je třeba jeden z celé řady příkladů. Každopádně nemůžu říct, že by se mně to nelíbilo. Bylo to naopak moc fajn, takové příjemné, pohodové...a ještě k tomu s celou řadou herců, kteří ani moc nehráli, jako spíš blbli. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Herecká trojice Emma Thompson, Rhys Ifans a Maggie Smith si spolu už zahráli v některých snímcích filmové série Harry Potter. (martinac)

Reklama

Reklama