Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

New York je příběhem mladého Inda Omara (Neil Nitin Mukesh), který příjíždí do New Yorku studovat univerzitu, a jeho amerických přátel indického původu - frajerského Samira (John Abraham) a krásné Mayi (Katrina Kaif). Všichni si plnými doušky uživají přátelství i život v Americe, ale pak příjde 11. září a navždy změní jejich životy... (Niktorius)

(více)

Recenze (8)

dextrush 

všechny recenze uživatele

Film je tak nepozerateľný, ako je nepočuvateľný. Je dosť paradoxné, ak sa scenárista oháňa slovom mučenie a pritom Vás tvorca filmu nechá pretrpieť výberovku najväčších indických hitov, najmä v prvej polovici. A to až do konca skladby ! Jednoducho neuveriteľné ! Neraz som to mal chuť zabaliť a to som silná nátura. Je to 152 minút blúznenia pred hlavnou myšlienkou, ktorá bola zhrnutá za jednú minútu v záverečných titulkoch (152+1=153). Ach áno, násilie plodí násilie a teroristom sa môže stať aj človek, ktorý len reaguje na negatívnu akciu. Film? Mizerné herecké výkony, lacné efekty, hlúpe dialógy, jednotvárna kamera, bez štipky nápadu a dobrého prevedenia. Aby toho nebolo dosť, pripravte sa na Indické dialógy počas 3/4 filmu. Tá posledná štvrtina sú americké dialógy neamerickým prízvukom. Nespomínam si na žiadne pozitívum tohto filmu. Dokonca aj Katrina Kaif pôsobí ako Barbara Haščákova ! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Druhé setkání nadějných tvůrců Kabira Khana (režie) a Sandeepa Shrivastavy (scénář) má nakonec podobné přednosti i slabiny, jako jejich první společný film Kabul Express. Zatímco ve snímku o post-tálibánském Aghanistánu to nejvíce drhlo, když se na dramatickou lini navlékal humor (sám o sobě fungující), v New Yorku zase sílu výpovědi o krutém zlomu, který pro v Americe žijící muslimy znamenalo 11. září, tupí podzápletka o osudové a nenaplněné lásce, jejíž přítomnost lze příčíst autorovi námětu, Adityu Choprovi (ještě že ho nepustili ke scénáři, na další Veer Zaara nejsem zvědavý). Po řemeslné stránce jde ovšem opět o vydařené dílo - zvláštní pochvalu si zaslouží výběr lokací a svícení, některé noční záběry bych si pak nejraději vytisknul a vylepil v pokoji - a když i jde vlastně jen o rutinní thriller s lehkými závanem klasického Bollywoodu (výrazné hudební pasáže, kombinování žánrů, stopáž), tvůrci mu nadělili do vínku zvláštní chytlavé kouzlo. Rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami mi ovšem nakonec neulehčil ani vizuál, ani některé napínavé pasáže, či solidní dialogy, ale (jako vždy) skvělý Irrfan Khan v roli vyšetřovatele FBI. ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film ma príliš nenadchol svojou témou ani spracovaním, nie som si istá či si autori dali za úlohu vysvetliť ako sa z prostého človeka môže stať terorista a v podstate sa to snažia ospravedlniť, pretože sa to v podstate môže stať každému, alebo je to o tom, že by to človek nemal dopustiť ani za obete na životoch, a preto mi v tomto filme skôr policajti prišli ako teroristi :-). Na začiatku som sa dobre zabavila na poznámke v titulkoch, ktorá osvetľovala kto, že je to Shah Rukh Khan, ale OK nie každý to vie, ale zabavila som sa. A na záver ma dokonca film dohnal k tomu, že som vyronila slzu. Inak zbytok medzi týmito dvomi zážitkami bol dosť nudný. Ovšem musím skonštatovať, že aj napriek nezáživnosti filmu sa mi tu páčil John Abraham, konečne nie v roli "macha", ale napriek tomu po celý film príjemný a chvíľami aj sexi.... Katrina je Katrina, KKKG. Ach Irrfan stále neviem čo s tebou :-) ale prečo Neil Nitin Mukesh, prečo, prečo, prečo? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S mírným odstupem od 11. 9. 2001 je tu konečně také možnost opačného pohledu na věc. A je skutečně velkou škodou, že takový film projde jedinkráte Festivalem a širší distribuce o něj nezavadí. Nic není černobílé a slavná americká demokracie má mnoho trhlin. Jednou z nich je novodobý hon na čarodějnice a bezhlavé popravy v rámci "vyššího dobra", ale tam se to obecně promíjí, že, protože na vině bylo například špatné načasování... Druhá strana také není dokonalá, nicméně bylo víc než namístě ilustrovat další obecně platnou vazbu o násilí, které plodí jen další násilí. Takže nikoli účel světí prostředky, ale východ dohání západ a divák si konečně může lépe zvolit vlastní stanovisko. Upřímně jsem nadšená, že hlavní sestava byla tak silně obsazena oblíbenými mladými tvářemi a bylo tak přirozené si s nimi projít cestu od bezstarostných let na škole až k pletkám s terorizmem. Velice tomu pomohla neselhávající výprava, která si uvědomila, že je nezbytné odlišit dva časové horizonty, byť se nejednalo o rozdíl ani celého desetiletí. John Abraham, Katrina Kaif a Neil Nitin Mukesh tímto filmem zdolali další nesnadnou příčku na cestě k vrcholu. #festivalbollywoodskehofilmu ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad dávám za konec obhajující terorismus a za rasismus, kdy běloši jsou proradní a Indové ušlechtilí. Bylo to zbytečné shození předchozího děje, který se na terorismus díval z jiného úhlu, než bývá v našich končinách obvyklé a byl tím pádem provokativní ale vůbec ne hloupý. Protože před tím mizerným zakončením byl snímek o tom, že když chceš někoho zlomit, měl by sis uvědomit, že ho tím skutečně zlomit můžeš. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Citovaným hercem, kterého by vyměnila matka Mayi Shaikhe za svého manžela, je Shahrukh Khan. (NinadeL)

Reklama

Reklama