Reklama

Reklama

Boží zásah

(festivalový název)
  • Kanada Act of God
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

„Býval bych neodolal pokušení hledat za touto krutou a náhodnou událostí záměr,“ vysvětluje kanadský dramatik James O’Reilly, proč popsal svou přímou zkušenost s úderem blesku až po dvaceti letech. O podobném zážitku z dětství vypráví v pozoruhodném filmu Jennifer Baichwalové i spisovatel Paul Auster, který byl přímým svědkem smrti svého kamaráda. Byla to náhoda, nebo znamení? Jak se s tím vyrovnat? Kanadská dokumentaristka hledá odpovědi, zkoumajíc metafyzický rozměr fenoménu zasažení bleskem. Zaznamenává sedm příběhů z různých částí světa, sedm odlišných reakcí na „boží zásah“, či naopak „mechanismus skutečnosti“. Prosté náhodě vzdálený akt prozřetelnosti a vůle vyšší síly na jedné straně, snahu o vědecké vysvětlení s filozofickým přesahem na straně druhé. Vizuálním leitmotivem snímku s podmanivě hypnotickou atmosférou je nebe v nepředvídatelných podobách. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Pár výpovědí sice člověka zdrtí, zaujmout to ale nedokáže. Pár zajímavých záběrů na mraky blesky, ale proč se půlka filmu o počasí tváří jako návod, jak alternativně hrát na kytaru, je něco špatně. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za pěkné záběry bouřek a zajímavé příběhy lidí, kteří zažili zásah blesku. 3/4 však tvoří výplň, jejíž zařazení do filmu jsem jaksi nepochopil. Jako soubor zážitků lidí se setkání s bleskem bez oněch 3/4 by dokument rozhodně působil lépe. P.S.: Poznámku s hlasitou hudbou režisérky J. Baichwal, pronesenou před soutěžní projekcí na 44. MFF KV, jsem taky nepochopil. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama