Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1977. Od třetí indo-pákistánské války uplynulo již šest let, ale v pákistánských vězeních stále sedí desítky válečných zajatců z Indie. Na žádosti rodin nezvěstných vojáků pátrají v Pákistánu po ilegálních zajatcích lidé od Červeného kříže a proto se pákistánská armáda rozhodne je všechny ukrýt do tajného tábora asi sto kilometrů od indických hranic. Odvážný major Suraj Singh a několik jeho přátel se dozví, jaká je situace a rozhodnou se z tábora uprchnout s cílem podat indické vládě očité svědectví o svých zajatých druzích a přimět ji k jejich osvobození... (Niktorius)

(více)

Recenze (3)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vydařená žánrovka s nízkým rozpočtem a neznámými herci, která svou dynamikou, napínavostí i emocionálním dopadem strká o poznání ambicióznější a nákladnější Deewaar do kapsy. Závěrečná tklivá písnička doprovázející seznam čtyřiapadesáti indických vojáků, kteří od konce bangladéšské války nejspíš dodnes sedí v pákistánských vězeních vyvolává slzy spolehlivěji, než sto heroických proslovů Amitabha Bachchana. Akorát do role pákistánského generála mohli obsadit lepšího herce, než toho vesnického ochotníka. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Povedená akční jízda o pěti neschopných uprchlících ze zajateckého tábora neméně schopných nepřátel. Rozjezd byl pomalejší, jakmile však za sebou pětice vojáků zanechala své kamarády a směle vyrazila vstříc milované vlasti, nabral film grády. Jedno nešťastné rozhodnutí střídá druhé, čímž je o zážitek postaráno. Zpackaná operace nohy ve sněhu a rozstřílení na cucky při salutování vlajce tvoří vrchol spektáklu. Klasická Indie – oscilace mezi čtyřmi hvězdami a jednou, přičemž člověk neví, jestli je to tak zdařilá sebereflexivní satira nebo naprosto zdrcující tragédie. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Nízkorozpočtový snímek bez jakékoliv reklamy či účasti známé herecké hvězdy sice zcela očekávaně prošel indickými kiny bez větší pozornosti, ale po vydání na DVD se z něj stal velký prodejní hit. Jistě i díky velice pozitivním ohlasům mnohých kritiků a bloggerů. (Niktorius)

Reklama

Reklama