Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komický snímek poukazující na hluboké nedostatky, které zůstávají skryté pod leskem moderní italské společnosti.  Šestnáct různých epizod paroduje neřesti, nedostatky a obavy současné Itálie. Uběhly roky i celá desetiletí, ale problémy a jejich příčiny, které Itálii a její obyvatele sužují jsou stále stejné. Komické, hořké, groteskní příběhy poukazují na cynismus, chamtivost, lhostejnost, opovržlivost i domýšlivost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

jako bych přišla k televizi po přestávce s reklamou při filmu Nová strašidla.....mám ráda (nejen italské) filmy tohohle ražení ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

zdejší hodnocení tohoto filmu je myslím neprávem nízké a určitě není tak špatný, aby měl jen 50% (28.12.2013). Já mu sice moc nepomůžu svými silnějšími 3hvězdičkami, ale určitě milovníky absurdního humoru a satiry současné společnosti, by to mohlo zaujmout a bavit. Jak je zvykem u povídkových filmů, tak kvalita epizod není vyrovnaná, ale většina stojí za povšimnutí a pořádně si rýpne i do našich neřestí. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Enrico Oldoini navázal na tradici italského povídkového filmu. V roce 1963 natočil Risi povídkovým film STRAŠIDLA a v roce 1977 pak přišli Monicelli, Risi a Scola s filmem NOVÁ STRAŠIDLA, kde se v krátkých satirách "pustili" do neřestí v lidském životě. O více než 30 let později přichází tento film a kritika lidské lhostejnosti, sobectví a neřestí má i v novodobé společnosti z čeho čerpat. Ač se lidstvo pusunulo technikou vpřed, lidské záporné vlastnosti se v podstatě nemění. Ze 16-ti povídek jsou nějaké kratší (o to výstižnější) jako příběh se starou baronkou, některé delší obsahují více satiry najednou. Okouzlující Sabrina Ferilli se tu objevuje jako typická italská manželka ve snímku, kdy s manželem chtějí odvést zraněného, jako velice nezodpovědná matka, či "jednoduchá" pokojská. Kromě ní dostali větší prostor také Diego Abatantuono či Claudio Bisio. Velice podařená povídka je rozhovor nešťastného muže s údajnou psycholožkou. I v ostatních příbězích jsem se pobavil nad dobře komicky zpracovanou kritikou společnosti. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama