Reklama

Reklama

Salazar (Andy Garcia) je umírajícím šéfem mocného Salazarova kartelu v mexické Tijuaně. Svou vládu předává svému násilnickému a nevyrovnanému zástupci Pelonovi (Esai Morales) a tím zahájí vnitřní zápas o moc a převzetí kontroly nad kartelem. Pelon postupuje proti Salazarově radě a pokouší se uzavřít dohodu s afgánskými teroristy: výměnou za heroin jim umožní přístup k americkým pašeráckým kanálům. Když se o dohodě dozví Američané, vypíšou na jeho dopadení nejvyšší cenu od časů Pabla Escobara. Do drsného a nebezpečného světa Tijuany se vydává profesionální zabiják Mark Shields (Ray Liotta), aby Pelona vystopoval a zabil. Dostihnou ho tu ale i jeho démoni a on se musí vypořádat s psychickými následky své násilnické minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Neznámý snímek La Linea přichází už s trochu okoukaným příběhem. Máme to město Tijuana, kde sledujeme souboj místních mafiánských bossů, přichází lovci odměn i nájemní vrazi, afgánští pěstitelé máku a ještě to kontroluje DEA. Hodně lidí umírá a vše se komplikuje až k překvapivému vyústění... Líbilo se mi zobrazení atmosféry mexické metropole a mafiánského kartelu. Některé postavy byly skvěle napsané, jiné však působili v příběhu divně. Kdyby se trochu přepsal scénář a zvolila citlivější režie, mohla z toho být docela překvapivá hitovka. Takhle vzniknul jen průměrný film, který nejspíš upadne v zapomnění. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po pomalu umírajícím šéfovi drogové mafie Salazarovi (Andy Garcia) zdědí jeho impérium nekompromisnímu Pelonovi (Esai Molares). Ten se - oproti přání umírajícího šéfa - rozhodne spojit s afgánskými teroristy. Od tohoto dne začne jít ale Pelonovi o krk - na stopě je mu lovec odměn, Mark Shields (Ray Liotta)... Stejně jako většina podobných filmů s Valem Kilmerem (fakt jsem jen čekal, ze kterého rohu na mne vykoukne) - opět jeden typický DVD hit na dlouhé cesty. Jeden drogový kartel, druhý drogový kartel, jeden mafián, druhej mafián, sem tam nějakej polda, jedna holka (prostitutka samozřejmě) na podívání a tisíce vystřílených nábojů. Jestli si po půlce nebudete jistí kdo je s kým a proti komu, tak vítejte do klubu, já taky nebyl. Nakonec to dopadlo všechno tak nějak očekávaně, s jediným drobnějším překvapením v závěru (v kontextu filmu docela nepodstatným). Po herecké stránce taktéž nic extra - Raye Liottu rád nemám, Andy Garcia si střihl jednu pyžamovou roli (fakt by mně zajímalo, kolik za ni dostal) a za zmíňku by stál snad ještě Danny Trejo v jeho obvyklé roli mexického zabijáka, a snad už jen Joe Morton (hlavně v jedné ze závěrečných scén). A to je tak asi všecko... ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Tuctovka bez nápadu. To sa mi v súvislosti s týmto filmom zdá byť najvýstižnejšie. Naozaj zbytočný film, bez ktorého by sme sa v kľude zaobišli. Nič nové pod slnkom, rokmi obohraná pesnička, akurát že zaobalená do iného (nanajvýš neatraktívneho) kabátu. Príšerne stupídny príbeh, prakticky nulové napätie, absolútne nefungujúca atmosféra, plytko vystavané dialógy rovnako plytkých postáv (a nezachránili to ani opakované narážky na Escobara, Noriegu či nepredvídateľných Arabov, skôr naopak). To by snáď aj malo stačiť, snáď vás to odradí dostatočne. Ak nie, tak potom prajem veľa šťastia a trpezlivosti... Ja osobne považujem za najväčší úspech už len to, že som to vôbec dopozeral, keďže už približne po úvodnej polhodinke mi bolo úplne ľahostajné, čo sa bude ďalej diať a ako sa to celé skončí. A to je teda vcelku problém, či nie? A to pritom obsadenie vyzeralo byť spočiatku ako-tak fajn, lenže v konečnom dôsledku mi iba potvrdilo to, čo som vedel aj predtým. Liotta už dávno nepatrí k hereckej elite - vlastne je diskutabilné, či tam vôbec niekedy patril, možno mal iba pár svetlých zábleskov a z času na čas obrovské šťastie (teda najmä čo sa týka Scorseseho mafiánskej klasiky Goodfellas, na ktorú ani po rokoch nedám dopustiť), čím ďalej tým viac sa totižto začína ukazovať, že ako ťahúň celého filmu na to proste nemá (viď napríklad aj Slow Burn). Taktiež ani Garcia nepredviedol nič extra, on však po pravde ani nejako obzvlášť veľa priestoru na pľaci nedostal. Aby som to nejako uzavrel, film je to naozaj biedny a v žiadnom prípade neodporúčam. Na vlastné riziko. 1/5 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč jenom takoví herci jako např. A. Garcia lezou do takových nezáživných a místy i opravdu špatných filmů. Asi tam jde fakt jenom o prachy, protože jinak si to nedovedu vysvětlit. Koprodukce s Mexikem by i slibovala, že se to dá udělat tak nějak exoticky nebo spíš neotřele, ovšem to by se musel někdo snažit. 2,5/5* ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

K filmu mě dostala přítomnost Andyho Garcii, a teď toho lituju. Příšerná režie i scénář, hrozná kamera a celý tak nudně táhlý jako čtvrteční dopoledne v práci. Sešlo se tu sice několik známějších i méně známých filmových a seriálových herců, ale ten film je tak špatnej, že by to nezachránil ani Brad Pitt. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama