Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Budu se na to muset podívat ještě jednou s pořádnými titulky. Tato lehce psychedelická hříčka na pomezí dramatu a thrilleru se zabývá hledáním minulosti, identity. Byla snaha rozdělit čas pro Sophii a Monicu fifty fifty, ale přijde mi že Sophie se nadřela více a smetanu slízla Monica. Velmi působivý a zajimavý nápad je postupná proměna hlavní hrdinky ze Sophie na Monicu, ještě že máme ty machry na počítačovou grafiku a animaci. Je to na Vás jak si tuto dějovou skládačku plnou flashbacků vyložíte. Ještě musím zmínit, že atmosféra je dosti silná a někdy nedá dýchat, zejména v první půli. Pak mi to přišlo až moc rozdrobené, uvidíme, co přinese další podívání, nejsem si totiž jistý, zda jsem si konec vyložil správně. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ztrácí se, rozjíždí pevná půda pod nohama. Mysl šeří, zatmívá pravé jméno identity, známé tvary intimity. Kdo karty obrátil? Kdo ji odvrátí? Já, ta samá, ta druhá persona? Nepoznávám sebe ani vaše tváře. Sypou se, třesu se střepů v hlavě. Předstup před, zapátrej, podívej se za zrcadla. Vzrůstající svůdná záhada ve stylu noir. Hra škrabošek, siamských koček na rozličných, prachových poduškách. Temné pnutí emocí, vymazané dětství - rukojmí klamu cizoty. Otevřené dveře ukazují ztracený, jiný život o ní. Tam píše se poutavá autobiografie. Bloudivý obraz dvojího kalendáře. Odraz jednoho těla, jedné duše... ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Zprvu zajímavý thriller, který se rychle zvrhne v překombinovaný film plný prapodivných náznaků a znamení jako z levného hororu. I když se konec pokusí většinu zápletky objasnit, stejně o nic chytřejší nebudete. Nicméně obě herečky, a to především Sophie Marceau, jsou nadprůměrné a tuhle podivnost hodně zpříjemní. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Byla jsem velmi zvědavá, jak se s tím tvůrci poperou. Abych řekla pravdu, tak jsem očekávala něco úplně jiného. Konec mě vůbec nepřekvapil. Ze Sophie Marceau šel docela strach. Manžel ji měl hned odvézt k lékaři a nečekat na další šílenosti, které provede. Ovšem, to by jsme se zase nedozvěli, co byla ta příčina všeho. Výběr hereček je zajímavý už jen tím , že každá je úplně jiná a z každé vyzařuje úplně něco jiného. Musím říct, že z Monicy Bellucci vyzařuje mnohem větší temperament, ale za to určitě může její původ. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti nejsem jedinec s výrazným nadbytkem testosteronu ani prchlý pacient dentenčního ústavu, na ženách obdivuji spoustu věcí. Proto, prosím, následující komentář berte jako malou hyperbolu. Pokud chcete porovnávat prsa Sophie a Monicy, máte jedinečnou příležitost. Navíc nebyl čas, přespříliš komplikovaný děj jsem neměl náladu řešit. Jediným přínosem Proměny je získání nové vědomosti, která spočívá v tom, že Monica je má větší a o dost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)

Reklama

Reklama