Reklama

Reklama

Mladá žena dělá dvě práce, aby si mohla dovolit koupit byt s výhledem na proslulý přístav v Hong Kongu. Ale když zjistí, že nemůže držet krok se stále rostoucími cenami nemovitostí, použije extrémní prostředky, aby získala co chce.
Když byla Cheng (Josie Hoová) ještě malá, mohla z jejich bytu v Hong Kongu sledovat proslulý přístav Victoria. Ale jak šel čas, staré budovy před jejich domem byly zbourány, aby uvolnily místo pro velký rezidenční projekt, který nyní blokuje její výhled. Zklamaná a naštvaná Cheng přísahá, že jednoho dne našetří dost peněz, aby se její rodina mohla přestěhovat do nového bytu s nádherným výhledem na moře. Pro dosažení svého snu, musí Cheng tvrdě pracovat na plný úvazek na dvou místech. Dokonce zajde tak daleko, že ukradne data zákazníků, aby je prodala jiným společnostem. Nicméně, bez ohledu na to jak moc dře, nemůže vydělat dost, aby udržela krok s neustále se zvyšujícími cenami hongkongských nemovitostí. Když její otec smrtelně onemocní a léčebné náklady rostou, rozhodne se učinit pro rodinu osudovou volbu - nechat otce zemřít a vyinkasovat peníze z jeho pojištění. Ale jak se ukáže, ani peníze z pojistky nebudou stačit, protože ceny opět poskočily. Její sen se zdá být navždy nedosažitelný ... dokud Cheng náhle nedojde, že pokud má získat co chce, musí vzít věci do svých vlastních rukou ... i kdyby to mělo znamenat, že budou hodně od krve. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

headcrab 

všechny recenze uživatele

Důvod hlavní hrdinky vem čert,...jako, je to ujetý a dost šílený, ale podobný záležitosti nemůžou z východu přece až tak překvapit. Já měl hlavní problém s filmem jako celkem. Jde o to, že je to spíš víc nepovedený, nudný a nezáživný sociální drama než pořádnej gore-námrd-gradující slasher, vždycky jenom chvilkovej mord a pak zase tuna nudných dialogů/scén, výjimkou jest partička teenagerů, což je nejlepší chvilka z filmu, tady to je ten správnej nářez. Jinak ale vesměs nuda a navíc jsem tu pointu prokoukl už snad v půlce filmu. Gore je povedený a působivý, ale takovej nášup jak v níže v komentářích srovnávaným Inside to zdaleka neni. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Domov snů“ nám představuje především trikovou hongkongskou školu, která o sobě dává vědět opravdu skvělým způsobem. Tady to zabíjení bolí, tady to všechno vidíte a říkáte si, do prdele, jak to mohli tak dobře natočit, ta kamera prostě neuhne. A funguje to. Navíc to má i určitá společensko-kritický přesah, který není tak silný, ale i ten zde má svoje místo. Stejně si ale budete pamatovat hlavně ten masakr. ()

Reklama

Ozo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film je děsně nevyvážený. Na jednu stranu masakr vším, co je zrovna po ruce - být ve filmu pouze tato část, je to na jasných pět. Nicméně části "vysvětlující" motivaci hlavní postavy mne vůbec nebavily, přestože jde o důležité téma. Výsledkem je dobrý film se špičkovými gore pasážemi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horor? Ani náhodou, páč tady se není čeho bát. Masakr? Ano. Sociálně kritická studie společnosti o tom, kam až lze dohnat frustrovaného jedince. Podle skutečné události? Nu, o jedenácti mrtvých silně pochybuji, takže tenhle otřepaný slogan na mne nepůsobí. Cheng si prošla nelehkým dětstvím, a tak se chtěla alespoň v dospělosti zařídit podle sebe. Již otevírací scéna má pěkné grády a je vskutku mistrovsky realistická. A to divák ještě netuší, co všechno přijde! Ano, nejen střeva ven, ale i prkno v držce. A když se střílí, tak létají cákance až na kameru. Po trikové stránce nelze moc vytknout, jelikož občas uměle působící kůže je jen malinkým kazem na zdařilém gorefestu. Krev se tak valí v proudech a baňka zaražená do krku má rovněž své kouzlo. Jenže kromě masakru je zde, na rozdíl od třeba tupého francouzského Inside (2007), solidní příběh, což se počítá! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Doma je doma.To ví i naše "hrdinka".A tak máme možnost sledovat kam až je ochotna zajít jen proto aby si koupila svůj vysněnej byt s výhledem na moře.Ve filmu se prolínají dvě dějové linky,kde jedna je krvavou jízdou a druhá spíše psychologickou sondou do duše hlavní představitelky.Myslím si že druhá(nekrvavá)dějová linka byla spíš přínosem,protože tvůrce nádherně vysvětlil chování hlavní aktérky,která si za svým snem jde doslova hlava nehlava.Navíc se tu najde i pár vtipných scén.Za všechny jmenuju tu s tím borcem,kterej bezmocně sedí na zemi s vyvrhnutejma vnitřnostma a jediný co ho zajímá,je že mu zhasl joint.To mě fakt vodvařilo.Navíc první(krvavá)dějová linka je fakt masakr.Vraždy jsou originální,dobře natočený,krev tu teče ve velkým a hlavně bez velkého otálení se hned od začátku šlape na plyn.První scéna vám okamžitě napoví,že tenhle film není rozhodně pro slabší povahy. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama