Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně divadelní hra Jóna Atliho Jónassona se dočkala zfilmování. V hlavních rolích se objeví přední islandští herci.
Na rybářské lodi se stalo neštěstí. Na uvolněné místo kapitána se dostane žena a to není většině námořníků zrovna po chuti. Loď také zrovna není nejnovější, hrozí bouře a každý z posádky si nese s sebou své problémy, což může mít v kritických chvílích vážné následky. (Zmiu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se konečně dočkali premiéry. Film se mi líbil, atmosféra byla pěkná, herci úžasní, ale nějak mi tam víc chyběla pointa a nějaký větší příběh. Takto vlastně sledujeme osudy rybářů, kterým se dostane na loď ženská, ale ani v tom nevězí žádný větší problém. Jako druhou linii sledujeme, co se na lodi přihodilo předtím, kdy jeden námořník zahynul. (to není spoiler, tím úmrtím film začíná.) Na druhou stranu musím ocenit, že Islanďané opravdu dovedou nacpat humor i mezi dramatické události, což se mi líbí. Tak to nějak je i v životě, a oni to umí moc pěkně vystihnout, přitom moc nepřehání. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - HORIZONS - Horizonty (Brim / UNDERCURRENT / Spodní proud) - Taková Dokonalá bouře bez hvězd (po Islandsku). A o dost lepší... - 9. 7. 2011 - kino Lázně III - Karlovy Vary - Karlovy Vary - 80% ()

Reklama

blueskin 

všechny recenze uživatele

na rozdíl od kormákurova opusu hluboko nenabízí spodní proud jednoznačného hrdinu. kolektivním hrdinou je tu celá posádka rybářské lodi a v přenesném smyslu všichni islandští rybáři, kterým ásgeirsson vzdává svým filmem hold. právě v tomhle širokém záběru je ale největší slabina snímku - každý člen posádky má sice svou psychologickou charakteristiku, ta se však málokdy stihne projevit v nějaké smysluplné akci. jakmile se totiž v ději objeví něco zavánějící příběhem, přesune se pozornost na jinou postavu a její mikrosvět. ve výsledku tam máme plnou loď potenciálních dějových rozbušek (nejvýrazněji se nabízí vztah mezi očepičkovaným mladíkem a kapitánovou neteří), místo nichž se nám však dostane jen poměrně nevýrazného upšoukávání. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

"Motivace by se měla hledat v každém dobrém filmu...", vysvětluje Logi zbytku posádky před sledováním Halloweenu, kterým si krátí dlouhé dny i noci na rybářské lodi. Přemýšlím, jakou motivaci měli hrdinové tohoto snímku trávit většinu roku na seversky tvrdém a nepřístupném moři. Právě tak drsně se severským pohledem na životní situace popisuje Árni Ásgeirsson jednu z nejtěžších životních plaveb skupiny ostřílených námořníků, jejichž život tvoří plavby, rybolov, boj s neústupným počasím a šíleným vodním živlem. O to rozporuplnější pak bývá návrat do běžného života. Díky realistickému příběhu, omračujícím záběrům i výborné hudbě se divák okamžitě stává členem posádky a na osudovou plavbu se vydává také, snaží se zvládnout mořskou nemoc i 'ponorku' na lodi a zachránit se společně s ostatními. Budete muset bojovat, aby se vám to podařilo... Nakonec totiž zůstávají jen hloubky strhujících tónů a obrovské dálky zrádného moře. Toho, v němž snad někde plave Benni, který slíbil, že doplave pro pomoc... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NÁMOŘNÍ PŘEDPOVĚĎ: UPOZORNĚNÍ - NEBEZPEČÍ BOUŘE. BOUŘE SE OČEKÁVÁ ZÍTRA NA JIHOVÝCHODNÍM POBŘEŽÍ A PÁSMU FAXAFLÓI…“ /// Umřel námořník (na moři). Zbytek posádky teď zevluje na pevnině, jako abychom je líp poznali (to dá rozum). Za půl hoďky – ženská! No můžem vyplout, takže tu máme život na moři, práce, práce, žvanec, práce, péčko a taky vzpomínky, kterak kamarád o život přišel … Chladnej (jako kurva vždycky!) styl zobrazení a netečnej styl vyprávění. Taková jakoby autentická plavba, vo který není moc co vyprávět. Řek bych, že do trenek šáhnou séíš obdivovatelé malejch příběhů a krátkých stopáží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád filmy vo lodích a vo bouřkách. Vlastně tý bouřky tam ani moc bejt nemusí... 2.) Nemůžu se dočkat fesťáku. (Filmovýho vole!). 3.) Thx za titule ,,divish“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama