Reklama

Reklama

Pitva mimozemšťana: Pravdivý příběh

(TV film)
  • Velká Británie Eamonn Investigates: The Alien Autopsy (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 2006, 45 min

Obsahy(1)

Jeden z nejkontroverznějších televizních pořadů s nejvyšší sledovaností, který se kdy vysílal, nesl název Pitva mimozemšťana: Skutečnost, nebo fikce? Diváci po celém světě už deset let diskutují, zda se jednalo o naprostý podvrh, nebo je na tomto příběhu něco víc, než jen přesvědčivost odvysílaného záznamu pitvy. Dokument Pitva mimozemšťana: Pravdivý příběh je nezvratným skandálním odhalením zodpovídajícím řadu otázek, které zůstaly po letech debat neobjasněné. Jakou roli hráli v této záležitosti Disney, americká vláda a různé osoby? Obsahoval snímek skutečný původní záznam, jak tvrdí tvůrci, nebo byl přesně vykonstruovaný a proč? Pokud to celé byl podvrh, kdo provedl pitvu a kdo vytvořil tělo mimozemšťana? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

oje 

všechny recenze uživatele

Ve zdravě dlouhé stopáži nabízí dokument mnoho úhlů pohledu a mnoho svědectví o nahrávce a celé události v Roswellu, hlavně ale, narozdíl od jiných snímků o fenoménu UFO, jakési rozřešení pravosti klipu - i když čemu lze dnes věřit. Je zde předložen i Santilliho příběh, jak se ke snímku dostal a zajímavé jsou zejména výpovědi předních patologů a filmových tvůrců, kteří nahrávku analyzují. Padají zde silné argumenty pro i proti a přestože se zdá, že záhada nahrávky je odhalena, tajemství okolo havárie zůstává stále mnoho. Vedle staršího dokumentu o totožné nahrávce Alien Autopsy: Fact or Fiction? projdou stejnou analýzou i záběry havarovaného létajícího talíře a pitvy mimozemštana z Ruska v dokumentu Tajné spisy KGB o UFO. Alternativa: Secret KGB UFO Files. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Nic víc než důkazy o tom, že ta už nám dnes známá videonahrávka z pitvy mimozemšťana z roku 1947 v Roswellu je čistý podvod na tomto dokumentu nehledejte. Proto mi časová stopa přišla možná o něco trochu delší, než mohla ve finální verzi být. Vyvrcholení pak správně diváky nažhaví, že by teoreticky mohla ještě jedna nahrávka podle, které byl tento podvrch natočen existovat, ale že by k ní přišla zrovna spolešnost Disney? Hahaha dobrý pokus o vtip. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že ten známý záznam je asi opravdu remake záznamu, který tehdy vlastnil Disney, což zní jako blbost, ale klidně to mohla být krycí verze pro tento jinak skvělý dokument. ()

Advocate 

všechny recenze uživatele

Téměř povinnost pro každého, koho alespoň trochu zajímá Roswellský případ. Pokud jste si lámali hlavu nad (ne)pravostí pořízené nahrávky, pak tento dokument jen doporučuji. Mimochodem, ať už jste na jakékoli straně pomyslné barikády (ať už pádu UFO v sedmačtyřicátém věříte či ne), nebude pro vás těchto 45 minut ztraceným časem. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Čím více spekulací je, tím více je i otázek. Pokud věříte, že ten emzák na stole je pravej, pak vám to nikdo nevymluví. Stejně tak to platí pro ty, kteří si myslí, že jde o podfuk. Tvůrci představují mnoho úhlů pohledů a dokument (i když vám jasno neudělá) stojí za pozornost.. =) ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaný dokument neopomínající jak fakta pro, tak i proti pravosti nahrávky. Jestli však skutečně byla nějaká původní pravá nahrávka, jak je v závěru naznačeno, to už se asi nikdy nedozvíme. Ovšem za předpokladu, že by byla, tak proč by jí Santilli nedal k dispozici k prozkoumání, kór když tvrdí, že nějaké fragmenty se z ní podařilo zrekonstruovat. 75% ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Celý čas vás len naťahujú, hovoria ako to nie je možné urobiť a nakoniec vám podajú úplne jasne a presvedčivo, že to bol podfuk... Čím sa ale inšpiroval tento podfuk zostáva stále záhadou... ()

Reklama

Reklama