Reklama

Reklama

Vesmírná samota

(neoficiální název)
  • Řecko Space Alone
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Řecko, 2007, 3 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní řecký snímek z vesmírného prostředí zachycuje putování zástupce vyspělé kosmické civilizace nekonečnem vesmíru za účelem nalezení další formy života. Nezbývá mu už mnoho času, je téměř na konci svého putování, když se na něj konečně usměje štěstěna a on nalézá to, co celou dobu hledal. Život. (Oukyn)

Recenze (37)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Oslněni vlastním štěstím přehlížíme smutek druhých. Nádherná extrakce kosmického depkaření, kterou mi někdo sprostě vyrval z palice, když jsem se nedíval. Umíral jsem blahem... i věci neobjevné a malé dokáží zasáhnout. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hudba! Jednoduchá animace, (o kterou v podstatě vůbec nejde). Velmi stará a přesto aktuální myšlenka. Nikdo prostě nechce žít o samotě natož sám umírat, kór když ví, že jeho život je u konce. Můžeme to aplikovat nejen na jednotlivce, ale klidně i na celé inteligentní životní formy. Odpověď bude vždy stejná. Tady ale vzniká další otázka..., jak se zachovat k lidem kolem sebe, kteří po nás zůstanou ( zase samy..!?) Dá se o umírajícím člověku říci že je sobec...? Dá se tomu vůbec nějak zabránit..? Dá se na to nějak smysluplně připravit..? Těžko říci... Vím jen to, že jsem za tuhle miniaturku moc rád. Za mě 100% Ke zhlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=ASrRZ_XMR6s ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Lze ve třech minutách povyprávět o životě a umírání, o nalézání a ztrácení, o samotě a naději, o sobectví a smutku? A ještě přitom vyvolat silné emoce? Lze. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vesmírná samota je na první pohled nenápadný krátký animák s podmanivou hudební stránkou a jednoduchou animací, který má ale na druhou stranu nádhernou pointu. Ikdyž jsme společenští tvorové, tak i přesto jsme na úplném konci sami. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak v jednu chvíli mé emoce tak vygradovali, že mi z toho slza ukápla. Začalo to hezky, mělo to krásný vrchol, ale ten konec..no je mi jasný, že ne vždy se je vše dokonalé od začátku až do konce. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, že čo je väčšia samota, byť sám bez nikoho ako bolo spomenuté aj v tomto krátkom filme, alebo byť sám medzi ľuďmi, kde na teba nik nemá čas ... ? jedno je isté, nikto by nemal byť sám ... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prekrásny príbeh o samote a uzamykaní sa pred svetom zachytení mimozemskými postavičkami. Bolo to podané neskutočne citlivo a s ľahkosťou, hudba takisto perfektná. Neskutočne dolaďovala atmosféru. Nebyť tej "cartoon-networkosvkej" animácie, dal by som plní počet *. ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší nižší hodnocení. Mě osobně Vesmírná samota chytla za srdce. Závěr byl prostě výborný. Animace byla sice jednoduchá, ale jak se říká, v jednoduchosti je krása. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný příběh o kamarádství a zároveň i splnění mise. Ač má snímek tři minuty tak mě dostal hned na začátku a bavil až dokonce. Samozřejmě tomu hodně dodává i výborně vybraná hudba, která možná trochu na city hrála, ale mě to vůbec nevadilo. Bravo. 80% ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Kdysi byl pro animátory vzorem Disney styl, dnes je to styl japonského anime. Bylo by pak logické očekávat od japonských animátorů styl kreseb antických řeckých váz? ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Samota je vraj špecifikom všetkých "vyspelých" civilizácií. Príbeh celkovo na mňa spravil dojem, teda až na tú poslednú scénu s kopou mikročipov. Keby bola zvolená melodramatickejšia hudba, myslím, že by aj výraznejšie podčiarkla atmosféru. ()

Reklama

Reklama