Reklama

Reklama

Van Diemen's Land

Trailer

Obsahy(1)

Macquarie Harbour je brutální australská kolonie pro trestance nacházející se v Tasmánii. Trestanci byli odsouzeni hnít tu tisíce mil od domova. Ploty nebyly potřeba, protože nepřátelská krajina kolem se ukázala být více nepřekonatelnou hranicí než klec.  Film je založen na skutečné události a vypráví příběh osmi odvážných uprchlíků, kteří se v roce 1822 snaží uniknout z tohoto pekla do neznámé buše. Skupinku z Irska, Skotska a Anglie spojuje jedno - chuť po svobodě. Buš je však neúprosná. Zoufalí a ztracení jsou nakonec hlady dohnáni k stále děsivějším činům. (beran-ek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

arbitr 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než chválit. Tohle je film, který nemůže zaujmout každého, ale co já oceňuji je komorní zpracování bez touhy po senzaci a prostý popis děje zasazený do nádherných reálilí a orámovaný skvělým zvukem a hudebním doprovodem. Ani se těm nešťastníkům nelze divit, že dopadli jak dopadli. Hlad je sviňa a tohle nebyli zrovna vegetariáni ze Survivor. Navíc ten pocit když to neudělám já, udělá to ten druhý. Má to atmosféru, má to koule a je to i velmi reálné a uvěřitelné. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Chodí pešek okolo, nekoukej se na něho. Koho pešek sekerou bouchne ... Prvních patnáct minut jsem se bál, že by to mohl být průser, protože herecké výkony a úvod do příběhu byly na úrovni ochotníků. Pak jsem se přestal bát a začal počítat mrtvoly a tipoval koho kdo sežere jako dalšího. Tohle nemá naprosto nic z roztomilosti Dravců. Nic z bezvýchodnosti Aquire, hněv boží. Nic z uhračivosti Malickových filmů. Vůbec nic, jen hodně mírné jatka a pár špinavých chlapů. Ta atmosféra filmu? Tou je myšleno pár přeletů nad pustou Tasmánií ... ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojen. Právě jsem jako regulérní masožrout dojedl steak, který byl víc, než krvavý. Sice to chvíli trvalo, příprava a takový ty věci kolem, ale jak došlo na jídlo, byl jsem u stolu zase první! Kdybych nebyl, bůh ví, jak a kde bych skončil, ale na to raději nemyslím. Takový výlet v krajině, která je nádherná a děsivá zároveň za to rozhodně stál a že zrovna nebyla po ruce žádná, pořádná příloha, to já vidím jako zcela drobný, nanicovatý a nepodstatný detail. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hejhou, toto je vysoce depresivní podívaná (zvlášť když se už před ním nacházíte ve sračkách, jako já) o nešťastné pouti osmi uprchlíků z britské trestanecké kolonie zřízené až na samém konci světa. Nehostinná a "života prázdná" příroda, kruté a beznadějné dění, občasné suché a s osudem smířené komentáře, pomalý, tichý, až meditativní tón celého snímku (připomnělo VALHALLA RISING). On je to dobrý film, ale dobře mi teď neudělal a nemůžu ho hodnotit nijak kladněji. Tedy, já bych ani nechtěl, protože děj je tak jednoduchý, až je přeci jen mírně neuspokojivý. Doporučuji těm, kteří se chystají zasebevraždit a potřebují uvést do té správné odevzdané nálady. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V tomto vězení nejsou třeba žádné mříže, nebo mnoho stráží. Nikdo by si netroufl utéci, když tisíce mil v okolí není nic, než opuštěná krajina. A přece se osm vězňů pokusí o nemožné - přejít skrze nevlídné lesy a dostat se zpět do civilizace. Jenže ani jeden z nich netuší, že jde možná o úkol, který je nad jejich síly ... Na první pohled vypadal námět docela zajímavě. Boj o přežití v nelítostné pustině - to už se několikrát ve filmové branži povedlo. Jenže to by to musel dostat do rukou někdo, kdo chce natočit koukatelný film. V prvních dvou třetinách filmu jde o velmi koncentrovanou nudu, kdy dlouhé záběry do krajiny (sice pěkné, ale příliš statické) jsou střídány dlouhými rozhovory o ničem (ony ty rozhovory samotné nejsou nikterak obsáhlé, ale když krátká věta zabere i několik minut) - chvilkama jsem asi opravdu zadříml. Naštěstí v poslední třetince filmu se začíná něco dít - i když, dít - sem tam někdo někoho vezme sekerou po palici - což dotyčnému většinou ani moc nevadí a je třeba jej třísknout několikrát. Chápu, že někdo chtěl natočit podobně šokující film jako byl třeba Přežít, ale tomu tento paskvil nesahá ani po kotníky... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Malú rolu vo filme si zahral aj samotný režisér Jonathan Auf Der Heide, a to vojaka v člne. (MikaelSVK)
  • Okrem ostrova Tasmánia sa filmovalo aj v jednom z austrálskych národných parkov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama