Reklama

Reklama

Hromská cesta

  • USA Thunder Road (více)

Obsahy(1)

Robert Mitchum je pašerákem načerno páleného alkoholu. V poslední době se ale v okolí pole jeho působnosti objevuje příliš mnoho nenechavců, jak z řad FBI, tak z městské konkurence v podobě mafie. (Jenda)

Recenze (11)

Lima 

všechny recenze uživatele

Křiklavý název a synopse lákaly na mnohé, těšil jsem se na vysokooktanovou napínavou podívanou a dočkal jsem se…. hlemýždím tempem vyprávěnou konverzačku, s jednou kratinkou minutovou honičkou a jedním výbuchem auta. Sice zdánlivě film nevýznamného Arthura Ripleye, ale ve skutečnosti v pevné režii Roberta Mitchuma, který si i napsal příběh a opět ukázal, jaký je bourák (nic proti, byl to fakt borec), vedle něhož jeho skutečný bratr vypadá spíše jako teenagerský syn, minimálně o 25 let mladší, s trocha přitroublým výrazem. Tady fakt herecká schopnost jednoho, vedle herecké „neschopnosti“ druhého byla jak pěst na oko, člověk by ani neřekl, že jsou opravdu sourozenci. Ale jinak nic proti, hezky se na to koukalo, ale čekal jsem o dost víc, vzhledem k tomu, jak byl ve Státech film úspěšný. Nejzajímavější na celém snímku je potom fakt, že mu vzdal hold samotný Bruce Springsteen ve svém ´Thunder Road´. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Hodně milý. Když totiž víme, že to napsal Mitchum a sledujeme, jak v tom krásně odhalil svojí duši, asi drsnou, chlapáckou, a přesto v něčem romantickou, svobodnou a jemnou, tak se na to hezky kouká a je to v něčem takový opravdový, poctivý. Opravdu, to neni fráze, poctivost mě napadla jako první charakteristika tohohle filmu, kterej jinak působí dost neumětelsky, ani havárie a honičky pořádně nedotáhli, herci chvilkama ani snad nehrajou, ale vono to vůbec nevadí, ta poctivost všechno převáží. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Silné motory na štyroch kolesách a frajerskí rebeli, ktorí si jazdia podľa vlastných pravidiel, vždy boli a iste ešte aj dlho budú inšpiráciou filmových režisérov. Čiernobielý snímok "Hromská cesta" reprezentuje tú staršiu generáciu. Hrdinom tohto filmu je veterán kórejskej vojny, pašerák alkoholu z časov prohibície Lucas "Luke" Doolin, ktorý brázdi cesty amerického juhu vo svojom vysoko výkonnom Forde Thunderbird a kšeftuje s nelegálnou whisky. ** ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Thunder Road je hillbilly noir o pašerácích alkoholu. V hlavní roli drsňák Robert Mitchum, kterému sekunduje jeho syn v roli jeho mladšího bratra (Tato role byla původně napsaná pro Elvise Presleyho). Nějaké výtky by se tu našly, ale jinak je to moc dobrý film se skvělými auty a např. ta scéna, kde Mitchum vybourá svého pronásledovatele tím, že mu hodí do okýnka cigaretu a pak ho shodí ze silnice, byla prostě skvělá. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Ledabyle odvyprávěný pokus, jemuž by se dala odpustit psychologická povrchnost, kdyby jej alespoň sytila (jakákoliv) atmosféra, a i její absenci by bylo lze přehlédnout, kdyby ten příběh byl skutečným příběhem, prostým a jasným vyprávěním, a ne jen únavným sledem dějových klišé, sklížených automobilovými honičkami a úmornými dialogy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Všechna auta, která ve filmu používají pašeráci whisky, pocházela od skutečných pašeráků ze Severní Karolíny, kde se film natáčel. Ti je producentům prodali, aby si mohli koupit lepší a rychlejší vozy. (liquido26)

Reklama

Reklama