Reklama

Reklama

The Umbilical Brothers: Motorová myš

(divadelní záznam)
  • Austrálie Speedmouse: Live from the Sydney Opera House (více)
Austrálie, 2004, 90 min

Obsahy(1)

Pozor, tohle je přímý útok na vaše bránice! Vystoupení australské komediální dvojice, která se nemazlí ani s pantomimou, ani s groteskou, ani s diváky... Kombinace grotesky, pantomimy, fyzického divadla, nespoutané imaginace a slovního humoru, ale hlavně neskutečně vtipná podívaná – to jsou atributy australské komediální dvojice, známé pod jménem The Umbilical Brothers (Pupeční bratři). Ve skutečnosti ovšem nejde o bratry, David Collins a Shane Dundas jsou „jen“ spolužáky z tříletého hereckého kurzu v Sydney. Od společných počátků v 90. letech se vypracovali v dokonale sehranou dvojici se specifickým smyslem pro humor. Se svými představeními projeli prakticky celý svět včetně České republiky, jsou častými hosty v různých zábavných talkshow a jsou fenoménem na YouTube. V představení Speedmouse (Motorová myš) si diváky získají od prvních sekund: velkolepým „rockovým“ nástupem (samozřejmě bez hudebních nástrojů), pátráním po dálkovém ovladači, který nepůsobí na videopřehrávač, ale na ně samotné, nebo epizodou „Řeč těla“, kdy Davidův mikrofon snímá nejen zvuky jeho vnitřních orgánů, ale i myšlenky. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rivah 

všechny recenze uživatele

Australská komediální dvojice hrající si s různými zvuky a lidskými činnostmi, trochu grotesky i pantomimy... Pro nenáročné publikum, (50%) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ani jeden úsměv. Poté, co ve mně 14 minut přímého útoku na mou bránici (Česká televize) nevybudilo ani jeden, byť jen maličký, úsměv, jsem sledování ukončil...rovněž bez úsměvu. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem The Umbilical Brothers neznal a proto jsem si našel záznam vystoupení na Artu. Jejich groteskní scénky či pantomima jsou opravdu na dobré úrovni. Ale ne všechny kreace se mi pozdávaly. Faktem je, že jsou skvěle sehraní a evidentně jim to funguje. Snad se mi pro porovnání podaří shlédnout i jiné jejich představení. Toto bylo ale přeci jen něčím unikátní. David Collins se v něm stal hercem, scénáristou, režisérem i producentem zároveň... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama