Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Je to děsně průměrný, béčkovitý, vykosovací filmek. Logika masa na špejli je místy značně tragická, stejně jako LIVINGDEADOVI titulky, který např. větu That is not your fault překládal jako Je to jedno a tak podobně. Fakt machr. Je fakt, že začátek filmu mile těšil na duši, a doufal jsem v pořádnou vybíjenou, ale pak ouha. Vedle vás přiletí šipka z kuše do stromu, vy ji necháte v něm, a dáte se na zběsilý úprk. Ajajaj, tuhle část asi přepsalo scénáristovo dítko. Ale né, co to mé oči vidí dál??! Týpek mlátí humusáka šutrem do hlavy....ještě jednu, no, no, ještě jednu a je tvůůůj...ale nééé, on jde pryč a pak visí na žebříku :-D bože. Tři shurikeny za přírodu, za úvod filmu a za Fanny Valette. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Obyčejný horor, jehož jediným plusem je krásná krajina ve které se odehrává. Díky záběrům z ferat se mi film nezdál jako úplná ztráta času. Jinak se jedná o totálně béčkovou záležitost s banálním příběhem, trapně se snažícím vypadat skutečně a se zpracováním prodchnutým spoustou amatérských chyb. Na druhou stranu, mít režisér příště větší rozpočet, třeba by se mu povedl i vcelku solidní horor. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ono i ten výstup sám o sobě dokázal ze začátku navnadit, těma kamerama dolů z vejšek se závrať dělala parádně a situace gradovala. Pak už to byla jenom průměrná vyvražďovačka, kterejch ale není nikdy dost. Pokud se to drží určitejch pravidel a není to úplně bez logiky. Tady ho sice měly postavy párkrát na lopatě, a taky to tak dopadlo podle očekávání. Aspoň že ty herce ve Francii uměj najít rozumně, když nepočítam Antona. Jinak to nebyl úplně špatnej počin z horskýho prostředí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je velmi dobrý, jak už bylo ostatně několikrát řečeno. Působivé prostředí, hluboké skalní strže, nápaditá práce s kamerou a především vzrůstající očekávání směrem ke klíčové druhé polovině. Bohužel, společně s první obětí jakoby se chytil do pasti i samotný scénář, nemůže se vyprostit z pevného sevření klišé a tuctovitosti, které je drtivé většině novodobých hororů zřejmě souzené. Kamera je čím dál více roztržitá, ve zběsilém střihu a navíc v úplné tmě se divák špatně orientuje a skutečné napětí odchází s příchodem vraždícího maniaka. Ten se sice pravda s ničím nepáře a v rekordním čase se snaží sejmout co nejvíce našich hrdinů, čímž ale nijak výrazně nepřispívá ke stovkám jiných vyvražďovaček, které jsou vesměs stejně stupidní a vyznačují se dvěma různými konci. Buďto se vrahem ukáže být zdánlivě kladná postava, nebo všecno končí nějakým velkolepým odrovnáním padoucha a velkým happy endem. Alespoň že zde se tvůrci něčeho takového vyvarovali, byť dle jejich mínění je člověk s podříznutým krkem schopen uběhnout ještě celý maraton:)) Nedadchlo, ale ani nijak nezklamalo.. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

No víte, já mám taky závrať a proto se i na žebříku držím jako klíště, ale rozhodně bych se na horolezeckou výpravu nevydala ani kvůli Colinu Farrellovi a už vůbec ne s takovým pakem jako byl Fred. Ale to co přišlo pak, byla sice docela účinná léčba závrati, ale pro film, který ve svých horolezeckých momentech nebyl vůbec špatný, to bylo smrtící. Logika a paradoxně i napětí skončily a film se stal směšným, ale nikoliv nezábavným. (Kdo sehnal ty herce, a kde?) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno