Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

cariada 

všechny recenze uživatele

další z podobných filmů, ala skupina v lese na výletě, tentokrát evropská produkce. Opět klasický nesourodý model, to jest lichý počet dvě holky a tři kluci. V podtatě to bylo hodně předvydatelné a i jsem si velice dobře odhadl, kdo, že přežije. Přesto se to nechalo. Ps- nechápal jsem ty utržky z minulosti toho, co měl závrať, k ničemu to nebylo, jen to zbytečno kazilo děj a hlavně , proč jde lézt na hory, když se bojí a má závrať. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělé momenty střídají slabé momenty. Stejně tak by se dalo říci, že ´´realistické´´ chování postav střídá chování poněkud nepravděpodobné či nepřiměřené situaci. Takže vcelku na mě působí Vertige kostrbatě. Každopádně první polovina filmu je více než zajímavá a hudba taky nemá chybu. Kdyby tento horor natočili třeba Albánci nebo Chorvaté, tak bych dal 4 hvězdičky, ale od Frantíků čekám přece jenom větší a ucelenější kumšt, protože je to hororová velmoc. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Obyčejný horor, jehož jediným plusem je krásná krajina ve které se odehrává. Díky záběrům z ferat se mi film nezdál jako úplná ztráta času. Jinak se jedná o totálně béčkovou záležitost s banálním příběhem, trapně se snažícím vypadat skutečně a se zpracováním prodchnutým spoustou amatérských chyb. Na druhou stranu, mít režisér příště větší rozpočet, třeba by se mu povedl i vcelku solidní horor. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První polovina by byla za velmi silné čtyři - horolezecké dobrodružné filmy mám rád a ve Vertige by se napětí dalo krájet. Jakmile ale na scénu nastoupil vrah, stala se z filmu vyvražďovačka, jakých je na filmovém poli mraky. Nicméně i tak jde o velmi solidní oddychovou podívanou. Za horor bych to však moc neoznačoval. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina, kdy je to ještě spíš takovej horskej drama thriller, je naprosto skvělá a dokonale napínává, navíc s úžasně natočenou přírodou a perfektní kamerou v těch nejvypjatějších situacích, jenomže jakmile se to změní v takovej trošku hixploitation a survival horor, tak nás napětí opouští a nastupuje více méně typickej vývoj, kterej ani nemá takovej finiš jakej by si tenhle jinak super horor zasloužil, ale přesto sem se i v tý druhý polovině dobře bavil a celkově to je rozhodně povednej francouzskej horor. Francie a Španělsko vládnou současnýmu hororu, to je prostě fakt. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama