Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

akisha 

všechny recenze uživatele

Už nikdy se nebudu na chorvatskou krajinu dívat s klidným srdcem. Opět zde není nic nového, parta kamarádů uvízne ve skalách a brzy zjistí že překvapivě "nejsou sami" a hory, jak to bývá zvykem, obývá kdosi silně zdegenerovaný. Anton mi přišel spíš jako agresivní verze Oty Rákosníka, asi to bude znít divně, ale podle mě by i ten zdeformovaný psychouš měl mít trochu charizma (například jako někteří dělníci z Ajových Hor), což Anton postrádal. Ne jednou se mi vybavil Pach krve, na to byl ale Anton málo strašidelný/zmutovaný. Ale ty herci - hrůza. Sympatická postava jedna (plešoun), nechápu, co tam sakra dělalo to nedomrle, co vypadalo tak na 14 let, furt všechno kazil a klepal se strachy. Jak s ním mohla chodit tak hezká holka nechápu. Ovšem štvala mě taky, ještě nikdy mi tak moc nevadilo, že někdo v jednom kuse brečí. Druhej pár nehodnej zapamatování. Jako obyčejně se ty postavy chovají nejdementnějším možným způsobem. Kdo má nakoukáno, bude po prvních pěti minutách přesně vědět, kdo přežije a kdo umře (což mě osobně zklamalo ještě víc). Cení se ovšem jedna věc - nenudila jsem se. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hory za 5*. Nádherná krajina, lesy, skály, horské řeky - to by chtělo velké plátno. Hudba (Jean-Pierre Taieb ) hymnická, smyčcově táhla, potemnělá, k horolezecké části skvostně padnoucí. V horrorové části se proměňuje spíše ve zvuky a tóny. Škoda, že horolezecké dobrodružství je napínavější, než blížící se masakr. Scéna s lanovou lávkou nemá chybu ( byť dá vzpomenout Cliffhangera, a tak trochu i Indana Jonese...) - po ní bych se s chutí prošel. Jak bylo v jiných komentářích zmíněno, film se po půlce přehoupne do Pachu krve, případně Hory mají oči a další různé podobné texaské masakry, což je škoda. Postavy si vás příliš nezískají, ale v tomhle žánru jde snad už o běžnou věc. O ústředním monstru se raději ani nebudu rozepisovat. Gore efekty jsou však vydařené. Celkový dojem mně trochu kazily titulky. Věřím, že původně je Livingdead udělal bezchybně, ale verze, kterou jsem viděl, měla titulky jak od hotentota, kde většina diakritiky se proměnila v přeškrtlá o a jiné paznaky... ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nemám rád výšky a tenhle film mi ještě tuhle fobii zdvojnásobil. První polovina byla naprostá bomba. Lezení po skalách, to napětí, jestli někdo nespadne, nebo jestli se něco neulomí a vy nezamávate svým kamarádům když letíte dolů. Prostě atmosféricky skvěle zvládnuté a některé záběry mi vážně způsobily závratě. Jsem se ani nemohl naklonit z postele, strašná výška. No, od nástupu Toncka to ale přechází do takové té normální klíšovité naháněčky, kde se postupně umírá atd. Gore se objeví, ale je to úplně klasické a nějak to neohromí. Za první půlku bych dal i 5*, ale jelikož druhá byla slabší, zůstávám na 4*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Partička mladých francouzů se vydává do chorvatských hor, aby tu strávili takové náročnější odpoledne, plné lezení po skalách. Nezastaví je ani tak fakt, že plánovaná trasa vede po uzavřené stezce, jako spíš důvod, proč je stezka (zřejmě) uzavřená. Tím důvodem je Anton, evidentně šílenej zálesák, který s oblibou chytá a kuchá turisty. Jak vidno, zápletka je opravdu ubohoučká, ale to u podobných filmů není až tak na škodu. Bohužel jsem si, trochu paradoxně, více užíval první půlku, ve které se mladí musí poprat s nástrahami skal a vlastními antipatiemi. Ta druhá, Antonova půlka je totiž poměrně odfláknutá. Žádné zajímavé zabití, jen pár žánrových klišé a poměrně krotká řezničina, navíc s poměrně nevýrazným záporákem. A to nemluvím o místy opravdu nelogickém chování všech postav. Tentokrát frantíci příliš nezabodovali. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Abel Ferry byl pro mne až do dnešního dne velkou neznámou, ale po shlédnutí tohoto filmu musím říct, že už teď se těším na další jeho kousek. Společně s hlavním kameramanem Nicolasem Massartem se mu podařilo diváky doslova vtáhnout do děje a především scéna s provazovým mostem udělala na většinu diváků opravdový dojem. Po chvilce napětí a nervy drásajícím boji se zrádnou přírodou nám byl představen další pomatenec, který rád vraždí a jí lidské maso. Je jím postava horala Antona, který byl v dětství unesen a zanechán napospas smrti hluboko v lesích a horách. Bohužel tento chlapík na mě moc velký dojem neudělal a přestože se mu celkem dobře dařilo eliminovat jednotlivé horolezce, tak druhá polovina ve které figuroval on byla o třídu horší, než ta předchozí. První dvě úmrtí se tvůrcům podařilo natočit opravdu bravurně a diváci do té chvíle vlastně nemají ani potuchy, kdo že je tím tajemným vrahem. Jenže poté se vytratí veškerá originalita a my už máme jen šanci sledovat další průměrný slasher z hor v něm jde vlastně jen o to, kdo bude další na řadě. V poslední dvacetiminutovce jsem se už docela nudil a čekal kdy bude konečně konec. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)
  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)

Reklama

Reklama