Reklama

Reklama

Pohádka aneb Na pytel se sahat nebude

Krátkometrážní / Pohádka
Česko, 2009, 31 min

Obsahy(1)

Pohádková mozaika o putování prince a krajánka Venci za štěstím. Walk-movie o hledání smyslu života. Výprava do země, kde pečení holubi létají sami do huby, a v potoce teče pivo. Film natočili Jan Bártek a Jan Otruba jako společné režijní cvičení druhého ročníku ateliéru Audiovize na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na studentský projekt je tahle pohádka vcelku přijatelnou podívanou. Parodování a mix známých pohádkových příběhů se jim docela povedlo, stejně jako zakomponování bytostí a známých postav. Podařilo se jim vypotit i několik humorných scén, jiné byly trapné, ale jako celek to fungovalo. Pečení holubi do huby ovšem normálně nikomu nelítají – tedy alespoň ne normálním pracujícím lidem a je jedno, jestli máš znamínko na prdeli, nebo ne… ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Je to k nevíře, ale atmosféra tohoto krátkometrážního výtvoru je stokrát lepší než v kdejaké "skutečné" pohádce. Když se k tomu ještě přičtou sympatičtí představitelé (byl lepší princ nebo Venca?!?), skvěle mířené vtipy a ucházející příběh založený na parodování a mixování notoricky známých pohádek, máme tu bezkonkurenčně nejlepší film v historii "Noci filmových nadějí". NOTAK, KLUCI... KDE JE TO SLIBOVANÉ POKRAČOVÁNÍ?!?:-) ()

Reklama

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Pro mě jasný vítěz ze skupiny hraných filmů z NFN, celkově bych to viděl na takovou třetí příčku. Pohádka předčí leckteré rozpočtově vyšší pohádky, které se teď množí jak na běžícím páse v koprodukci Čt. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama