Reklama

Reklama

Noëlle

  • USA Noëlle

VOD (1)

Obsahy(1)

Úkolem otce Keenea (David Wall) bylo uzavřít katolickou farnost v malém nevýznamném rybářském městečku. Vše ale mělo dopadnout trochu jinak a napomohl tomu i magický vánoční večer, v jehož průběhu se plní sny.  Otec Jonathan Keene, necitelný, chladný a netrpělivý mladý katolický kněz, přijíždí pár dnů před Vánoci do malého rybářského městečka, aby zde udělal to, co umí nejlépe. Jeho úkolem je uzavřít zdejší farnost a kapli Nejsvětějšího srdce, která je pro arcidiecézi jen zbytečnou ekonomickou přítěží. A přesto ho zde cosi překvapí natolik, že si ani tak silný a konfliktní muž najednou není jistý svým konáním. Čím více pak poznává místní obyvatele, mnohdy značně excentrické a neobvyklé, a zaplétá se do spletitého klubka jejich vztahů, tím je jeho nejistota větší. Vše pak dovrší seznámení s půvabnou místní knihovnicí, několik rozprav s duchovním, který zde doposud sloužil, a také neuvěřitelný zážitek - magický vánoční večírek u paní Worthingtonové, v jehož průběhu se plní sny a nic není nemožné. Právě díky němu otec Keene konečně pochopí, že nadešel čas zastavit se a začít přemýšlet o sobě, o své existenci v církvi a především o svých povinnostech vůči lidem, kteří na něj spoléhají. Scenáristou a režisérem nezávislého komorního dramatu z roku 2007 je zároveň představitel hlavní role David Wall. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina, jenž vypadá jako jednovaječné dvojče Roberta Redforda-ovšem o poznání méně sympatické, řeší hodinu a půl obrovské dilema. Totiž, kdo má ve venkovském divadle hrát Marii. Toto dilema se mu nedaří rozlousknout a tudíž má halucinace, zmlátí partnera "Marie" a na konci se ukáže, že byl knězem jenom za trest. Ano, i na takový film se dají sehnat prachy. Aspon že to zachranuje docela dobrá hudba. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Dejove dost slaba podivana, za to s velmi prijemnou atmosferou a predevsim pak s minimalistickym, presto skvele ucinkujicim hudebnim podkladem. Dit se tam toho aspon o trochu vic, a mluvit o neco mene, byla by to parada. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Ne vždy je učení kněze tou správnou cestou k "ideálnímu" životu. Oněch cest je totiž spousta a víra může být jen doprovodným faktorem. K tomuto zjištění stačí milovat lidi...kolik jich milujete vy? :-) Nic zázračného se sice nekonalo, ale v chmurném odpoledni vyzařující zimní nálada neurazí... 50% ()

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Neurazí nenadchne ... aneb film o tom, jak se jeden "blbeček" minul povolání a knězem se stal, až ho jednoho dne jeho chyby dohnaly a víra mu ukázala životní cestu. To vše v celkem příjemném balíčku, který Vás k obrazovce sice nepřibije a nahrávat si ho pro časté opakované vychutnávání taky nebudete, ale za zhlédnutí stojí. Resumé: 50% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je pozoruhodný film s velice zajímavou atmosférou, který vlastně může těžit právě jen z té atmosféry a potom samozřejmě z hereckých výkonů. Dějově se tu toho totiž mnoho neděje, resp. není to žádný originální geniální příběh, jen obyčejné drama, které je takřka jakoby ze života. Takže filmu opravdu zbývá už jen ta atmosféra, a ta je zde naprosto úžasná. Film se totiž odehrává v malém městečku, které je před Vánoci zasypané sněhem a kde každý zná každého, a najednou jim do jejich životů zasáhne cizí kněz. A právě z toho film těží, když se totiž vyberou vhodné exteriéry, tak je z poloviny vyhráno, a skutečně zde tyto exteriéry velice dobře zafungovaly. Příběh však také nepostrádá určitou poetiku a zároveň menší tajemno v podobě neznámé malé dívky, která se v příběhu zjevuje a jejíž význam se divák dozví až ke konci filmu. A pak už nám tu zbývají herecké výkony. Jelikož se jedná, jak distributor filmu naznačuje, o nezávislé komorní drama, tak nikoho nemůže překvapit, že žádné známé herce zde nenajdete. Většina zdejších herců se totiž před kamerou objevuje poprvé a pro režiséra filmu je to teprve druhý režijní počin. Takže zázraky rozhodně nelze očekávat, ale přesto tento film já osobně považuji za docela povedený a lépe to snad ani natočit nešlo. Takže je to za čtyři hvězdičky. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama