Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá francouzská komedie o jednom nepoučitelném žákovi, jeho hodně naštvaném učiteli a o dni, během kterého se může stát úplně cokoli.  Píše se červen roku 1990 a v jednom malém provinčním francouzském městečku právě začíná poslední den školy. Ale i když maturitní zkoušky klepou na dveře, koho by to zajímalo. Lepší je začít se co nejdřív pořádně bavit. A možná by mohlo dojít i na upřímnost. I proto, zachvácen euforií z konce školní docházky, odhodí student Lucas všechny zábrany, vyhledá učitele, kterého měl na filosofii, a od plic mu řekne, co si o něm myslí. Což mimochodem nebyl zrovna dobrý nápad, protože děsivý profesor Martineau byl právě vylosován jako Lucasův zkoušející při ústní části maturity. Ale podobných trapasů v tento výjimečný den proběhne ještě několik. A některé se budou opět týkat profesora Martineaua. Lucas se například na první pohled zamiluje do půvabné neznámé dívčiny Clémence, z níž se vyklube pedagogova dcera. Ale co naděláte. V osmnácti nikdo moc neměří a raději rovnou řeže. A navíc právě skončila škola, a to omlouvá cokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Francouzská odpověď na americké teenageroviny. 1) Příjemný úsměvný film o tom, co si někteří z nás už ani nepamatují - o chuti prvního polibku, o vášni prvních milostných pohledů, o teenagerovském kamarádství a prostě o tom všem, čím jsme žili, když nám bylo sladkých osmnáct. 2) Neočekávejte nezapomenutelné dojmy, neopakovatelné okamžiky ani velké životní pravdy. Jen trochu milého života mládeže v rozvinuté kapitalistické společnosti s problémy jistě triviálními, přesto však proto ne méně bolestivými. 3) Zvláštní poznámku si zaslouží nepominutelný francouzský esprit a šarm, který provází téměř každou scénku. Eh oui, la France douce. ()

zuzulend 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie.Začátek byl poněkud zvláštní a vtipný :D Celý film byl takový jiný než ostatní filmy,které jsem viděla.Jde na něm docela hodně poznat,že je francouzský má totiž takový nádech,jiný,než Americké filmy a to se mi na něm líbilo..Chce to změnu a tohle byla příjemná změna.Párkrát jsem se i zasmála a nešlo mi se od něho odtrhnout,takže dávám 3 hvězdy. ()

Reklama

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Já se taky cejtim na osmnáct, asi proto se mě tenhle film tak líbí. Lucasovi jsem hrozně fandil aby svou Clémanse našel, což se mu pochopitelně povedlo. Její fotr, stírající učitel, kterýho Lucas na začátku vyfakuje je dost zábavnej. A ono vůbec se tam sešla taková příjemná partička na kterou se dalo koukat. Fantíci mě opět nezklamali a myslím že teenage filmy zvládají lépe jak američani. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Francouzi zkrátka tyhle miloučké komedie umí. Smíchy se možná nepopadáte za břicho, ale humor není (jako u většiny amerických komedií) fekální ani jinak nechutný. Hlavnímu hrdinovi zkrátka musíte celou dobu fandit, aby našel svou vyvolenou (a aby složil maturitu u toho "ošklivého" učitele). Velice pěkné. ()

borboleta 

všechny recenze uživatele

Zcela obyčejný film o obyčejných věcech s životnými a příjemnými postavami. Komedie to není, protože tam žádné vtipy nebo komické scény nejsou, ale je to pohodový film, který se hodí k línému letnímu odpoledni. Na filmu je opravdu hodně znát, že byl natočen ve Francii, a pro mě je to příjemná změna oproti všem těm americkým komediím ze střední školy, které se jen hemží roztleskávačkami a trapně nechutnými scénami. Nemyslím si ale, že by tento film ve mě zanechal nějakou stopu, musím komentář k němu napsat hned, protože později už bych si ho nemusela pamatovat. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama