Reklama

Reklama

Mapa zvuků Tokia

  • Španělsko Mapa de los sonidos de Tokio (více)
Trailer

Ryu je samotářská dívka, jejíž křehký vzhled je v přímém rozporu s dvojím životem, který vede. V noci pracuje na rybím trhu v Tokiu a příležitostně přijímá kšefty jako žena-zabiják. Pan Nagara je mocný impresário, jenž truchlí nad smrtí své dcery Midori, která spáchala sebevraždu. Z tohoto neštěstí viní Španěla Davida, jenž má v Tokiu vinný byznys. Zaměstnanec pana Nagary byl do jeho dcery tajně zamilován, a tak si najímá Ryu, aby Davida zabila. Ryu se blíží k Davidovu obchodu, připravená ho rychle zneškodnit, ovšem znenadání ji zaujme jeho šarm a dobrý vzhled. Ti dva spolu stráví noc, následkem čehož se Ryu snaží odvolat svůj úkol. Jenže to bude mnohem obtížnější, než si představovala… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taký film, ktorý vám v zásade nič nepovie. Postavy existujú v meste, ktoré neukazuje svoje nádherné zákutia. Poetizmus je tu hraný a erotičnosť je tu medzi ľuďmi z absolútne nulovou chémiou. Koniec je ťažkopádny, neúprimný a strašne samoúčelný. To ostatné je okej. Neviem prečo, ale aj napriek chybám a že ich to malo hodne, mi nejako učarovala Rinko a diegetický rozprávač v podaní starého pánka a celé sa mi to akosi zlialo do pomerne pozitívnej emócie. Jasné už si to nikdy nepozriem. A zabudnem na to už zajtra. Ale predsa len sa mi niečím dostal film pod kožu. Hoci to bolo chladné a odťažité, ako ja keď sa nevyspím. ()

black8 

všechny recenze uživatele

Audio-vizuálny zážitok. Coixet má rada kombináciu mladá žena starý muž a tento opakovaný motív je jediné, čo by som jej snáď mohla vyčítať, ale vlastne ani to mi až tak nevadí. Okrem tej estetiky obrazu ma zaujalo aj zobrazenie ženskej rozkoše, ktorá dominuje každej jednej sexuálnej scéne. Veľmi vydarený kúsok. Toto je umenie. Toto je poézia. ()

Reklama

pursuer 

všechny recenze uživatele

Páni, to bylo tak... zbytečné? Klišé, kýč, debilita. Nejen postav, ale celého jádra filmu. O logických nesmyslech ani nemluvě. Chválím kameramana za jeho odvahu, když jeho práci spálil autor kompozice a střihač. Z emocionálního hlediska jsem z hlavních rolí necítil nic, tedy přesně to, co jsem si z filmu odnesl... Nic. Ať mi nikdo neříká, že snímek byl i o něčem jiném, než **** SPOILER **** o erotických scénách. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Chcel som dat vysoky  nadpriemer, napokon dam len taky slusny  nadpriemer. Reziserka Isabel Coixet natocila vcelku  slusny film, rezisersky an urovni, trochu horsie to je potom s dialogmi, miestami to boli fakt len vatovo plane plky. Jo a chcel som navstivit krasy tokia, zakutia, ulice, hlavne bulvary ale i zastrcene kuty s bezdomovcami - tu sa mi nic take nepodarilo. Jo a ta eroticnost - no, medzi tym muzom a zenou mohlo byt viac tej fyziky .. teda pardon, chemie  : 72 % ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé pozorovat, jak se evropští i američtí filmaři vždy vyrovnávají s japonskou realitou podobně, a to izolovaností svých hrdinů. Tokio se vždy stává skoro nepřátelským místem, kdy proniknout do nitra Japonců je skoro jako výprava na Sibiř. V tomto snímku už Evropan dokonce ovládá japonštinu a částečně se tu nabourávají stereotypy slovy jednoho z jeho japonských zaměstnanců. Film mě opět pohladil na duši hlavně tichem japonských hřbitovů v podzimních barvách. A hlavní myšlenka snímku mi i teď plyne myslí... jak dvě rozdílné ženské smrti mohou zasáhnout srdce jednoho muže... aby pak mohl konečně začít žít středostavovským životem... a měl na co do konce života vzpomínat... není to příliš vysoká cena za vzpomínky? ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama