Reklama

Reklama

Blesk: Smrtící síla přírody

(TV film)
  • USA Human Voltage: Struck By Lightning

Obsahy(1)

Smrtící elektřina... ztělesňuje přírodu v její nejvýbušnější podobě a o život připravuje v milisekundě. Může udeřit bez varování ve formě elektrického šoku, který lidské tělo zcela zpustoší. Zásah 30 milionů voltů stačí na to, aby vám zastavil srdce, vymazal paměť, změnil osobnost... Dokument vypráví příběhy tří lidí, které zasáhl blesk, a odhaluje vědecké pozadí tohoto záhadného a extrémně silného přírodního jevu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

sator 

všechny recenze uživatele

Škoda že se režisér podělal, když mu někteří zasaženi sdělovali že mají po zásahu bleskem mimořádné schopnosti a od tématu odešel... ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Dokument slepený zejména z konkrétních událostí a výpovědí lidí zasažených bleskem. Vzbuzuje úctu k této přírodní síle, možná i strach, ale hlavně přináší nové znalosti o chování. Zpomalené vysokorychlostní záběry lovců bouřek krásně dokumentují průběh blesku a mě osobně překvapilo, že to co člověk běžně považuje za blesk, je až zpětný výboj. Jaké z dokumentu plyne ponaučení? Nepostávej s kámošema na vrcholu skály nebo dostanete bombu všichni... ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama