Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici romanticka komedie a jeden ze dvou nejlepsich filmu od Farrellyů (spolu s Blby a blbejsi). Vsichni herci hrajou dobre, ale nejvic me zaujal Matt Dillon a samozrejme Stiller, kterej je jako vzdy skvelej. Mozna je trosku lepsi Dillon, kterej je v roli "detektiva" vopravdu hustej, ale na druhou stranu Stilleruv flashback do mladi je genialni, s rovnatkama vypada vostre a hned ze zacatku je zde jeden z nejlepsich forku. Co se tyka ostatnich postav tak sou vsichni hodne dobry: Warren je suprovej retard, Tucker a jeho scenka s berlema nema chybu, Woogie je spravne nechutnej s koprivkou a Magda je v pohode. Cameron Diaz se taky snazi, v klidu ji verite jeji roli, je roztomila a docela ji to sekne. Hodne dobre udelanej je i pes Puffy, frajeri z ILM se fakt vytahli a nepoznate, ze neni pravej, ale ze je delanej na pocitaci. Scena kdy se Stiller rve s Puffym dokonce vyhrala nejakou cenu za nejlepsi souboj ve filmu. Doporucuju se podivat na rozsirenou verzi filmu, ktera je asi o deset minut delsi a ma nekolik dobrejch scen, bez kterejch byste se celkem obesli - az na jednu, a to je prave rozsirena verze bitky s Puffym a ta je fakt kruta. Behem celeho filmu hraje prijemna muzika a misty je zde originalne udelana a to tak, ze slysite hudbu a za chvilku je zaber na dva zpevaky, kteri ji zpivaj. A ti se obcas obevujii behem celeho filmu. Farrellyovi udelali zabavnou romantickou komedii se spoustou nezapomenutelnejch dialogu, forku a scenek a presto, ze trva 2 hodiny tak se nebudete ani na chvily nudit a zadne vtipky se neopakujou, takze jsem se celou dobu vyborne bavil. A hlavne nezapomente - na odpocivadlech jsou teplousove. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komedie od bratří Farrellyů. Od začátku do konce jsem se perfektně bavil a nepřetržitě smál. 90% času se něco děje a nikdy to ani na chvilku nenudí a i když se může zdát že je tahle komedie tak nacpaná vtipnými scénami, že to na konci už omrzí, tak mi věřte, že ani náhodou. A velkou zásluhu na tom mají hlavní herci Cameron Diaz, Ben Stiller, Matt Dillon, Lee Evans a Chris Elliot, tahle pětice nemá prostě chybu a i když je pravda, že některý z nich mají ve filmu menší roli, tak pro mě je každá postava která tady je jedinečná a nenahraditelná a proto si myslim, že bez nich by ty větší role neměly takovou sílu jakou mají a nápady typu, kdy Tuckerovi upadnou klíče a on se pro ně snaží ohnout a když se mu to konečně s malou pomocí podaří, tak mu zase upadnou jsou úžasný, stejně tak získávání Mary Patem Healym je perfektní. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. "Něco na té Mary je" je pro mě jedna z těch nejlepších komedií ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla menší, tak mi přišla "Marry" neskutečně vtipná, s odstupem času však musím konstatovat, že opravdu vtipné momenty by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Ještě štěstí, že se podobný problém netýká i "Blbých a blbějších" (též bratři Farrellyové) a jsou i s přibývajícími léty žánrovým topem.;-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komediální verze Osudové přitažlivosti. Zajímavě postavená zápletka o milostné posedlosti, kdy Stillerově postavě ukradne značnou část filmu Dillonova postava, a dál to, co od farellyovky čekáte - pohodový casting (Dillon je velmi vtipná karikatura slizouna) a soundtrack a řada pamětihodných brutálních gagů (zip, výslech, vězení, vlasy...). A Diaz je perfektní jako Mary. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich obľúbených komédií s megaloserom Stillerom. Tento film obsahuje toľko výborných vtipov a situácií, že ich neviem ani spočítať. Scény so zipsom, barlami, vypočúvaním ma dokážu vždy rozosmiať. Jednoducho perfektná ukážka pohodovej komédii so sympatickými hercami a zároveň najlepší film bratov Farrellyovcov. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Scéna s „gelem“ na vlasy se v jednu chvíli zdála nepřiměřená i samotným, jinak otrlým, režisérům filmu, kteří ji chtěli vystřihnout, ale nestalo se tak. Cameron Diaz (Mary) s ní však neměla žádný problém, takže nakonec ve filmu zůstala. (Trainspotter)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 23 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Po finančním neúspěchu filmu Kingpin (1996) počítali bratři Peter a Bobby Farrellyovi s tím, že jejich příští film bude s velkou pravděpodobností i tím posledním. Proto se rozhodli odhodit veškeré zábrany a natočit tu nejšílenější černou komedii, jakou si jen dokázali vymyslet. Jejich film Něco na té Mary je se nakonec stal obrovským kasovním trhákem. (Cheeker)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama