Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivost je dobrá, chamtivost je zdravá... Hollywoodský režisér Oliver Stone se vrátil ke kultovní postavě charismatického finančníka Gordona Gekka v podání Michaela Douglase z filmu Wall Street po 23 letech a natočil pokračování s příznačným podtitulem Peníze nikdy nespí. Děj se tentokrát odehrává v roce 2008 na pozadí příběhu největší bubliny v dějinách, která vyústila v globální ekonomickou krizi. Bývalý elitní makléř Gordon Gekko představuje padlou legendu a ikonu Wall Street. Ve vězení si odpykal trest za nelegální spekulace a nyní se věnuje ekonomickým přednáškám, které předjímají nástup globální ekonomické krize. Zdá se, že se z něj stal jiný člověk. Aspoň by tomu rád věřil mladý makléř Jake Moore (Shia LaBeouf), který zrovna řeší pracovní problémy po sebevraždě svého mentora a investičního správce Louise Zabela (Frank Langella). Ambiciózní Jake randí s Gordonovou dcerou Winnie (Carey Mulliganová), která před lety přerušila s otcem kontakt a odmítá uvěřit, že by se mohl změnit. Jake a Gordon se vídají za jejími zády, společně řeší svět byznysu a financí, zároveň se snaží pracovat na urovnání křehkých rodinných vztahů. Minulost sice člověk napravit nedokáže, ale může se snažit pomoct. Otázkou zůstává, zda to platí i v případě Gordona Gekka, který v hloubi duše touží po návratu do světa velkých financí. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (687)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě to, co na diváky fungovalo při uvedení prvního Wall Street, nemohlo uspět i dnes. A tak se tvůrci potýkají s berličkami a klišé s názvem Romantika. Ta jediná tak trochu příběhu ubližuje (ale při pohledu na Carey Mulligan musím jedno oko přimhouřit, takovou ženušku bych taky bral). Obsazení se ukazuje v celé své kráse a já nemohl najít jediné kolečko, které by se byť jen na okamžik zadrhlo, cameo Charlie Sheena více než potěšilo. Pokračování mě bavilo stejně, jako první díl, a to se nestává často. Určitě k tomu přispěla (krom herectva) výborná kamera a dobře se poslouchající soundtrack. Já byl spokojen. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $52,474,616Tržby Celosvetovo $137,431,619Tržby za predaj DVD v USA $15,497,622 //počet predaných kusov 998,394║ Toto Oliver Stone v pohode zvládol, narozdiel od predošlích jeho počinov, na to o akú tému sa jedná nieje to až tak utopisticky podané aby v tom mal divák miš-maš, ako pokračovanie to má dobré prepojenie a nerobí to hanbu predchodcovi 80rokov, len škoda že záver nemal potrebný ráz. /60%/ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Od Stona bych čekal trochu agresivnější scénář, ale většina věcí se i tak dá docela dobře vstřebat. Méně Shii LaBeoufa by bylo záhodno, více Douglase rovněž. Milostná osa nevadí a výtečně zapadá do konceptu filmu. Dělat celý snímek pouze o imaginární bublině by nebylo zrovna dvakrát hodnotné. Výtečná kamera a vůbec pocta moderní době. Úplně jiné nežli první díl. Ale však taky dvacet let je dlouhá pomlka. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá režie, výborné herecké výkony, Shia je bezvadný a Michael Douglas potřeboval návrat Gekka jako sůl, ale nějak si nejsem jistý jestli bychom se bez druhého Wall Streetu neobešli. Nicméně comeback se Stoneovi dáří. Všichni jste pěkně v prdeli. Ještě to nevíte, ale jste generace nindžů. Žádný příjem, žádné zaměstnání, žádný majetek. Máte se na co těšit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ani sa nečudujem, že sa okolo fenoménu pojmu 'peniaze' netočí viac filmov podobného charakteru. Stone je jeden z mála, ktorý dokázal dokonca už dvakrát spracovať príbeh v divácky zložitom prostredí burzy a finančných trhov. Nie je jednoduché prispôsobiť a zjednodušiť terminológiu sveta maklérov a ich rozhovory tak, aby z toho mal niečo aj bežný konzumný divák. Divácke skupiny z finančných sfér by totiž asi film v kinách nezachránili. Herecký trojzáprah LaBeouf-Douglas-Brolin ťahá celý film plnou parou až do cieľa a ani na chvíľku nezaváhal. Brzdil to jedine priemerný výkon Carey Mulligan a nevýrazný hudobný podmaz v zlomových scénach. Pomerne jednoduchá líniu príbehu bola lišiacky skrytá a k jej odhaleniu vlastne príde až na záver. To som už mal ale dobré dojmy z filmu za sebou, takže na celkovom výsledku to nič nemení. 80%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (27)

  • Jako úvodní záběr scény ve švýcarském Curychu posloužil záběr Klárova z horní části pražské Chotkovy silnice, kde na pozadí je krásně vidět silueta Karlova mostu a Starého města. (Catfood)

Související novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (více)

Reklama

Reklama