Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivost je dobrá, chamtivost je zdravá... Hollywoodský režisér Oliver Stone se vrátil ke kultovní postavě charismatického finančníka Gordona Gekka v podání Michaela Douglase z filmu Wall Street po 23 letech a natočil pokračování s příznačným podtitulem Peníze nikdy nespí. Děj se tentokrát odehrává v roce 2008 na pozadí příběhu největší bubliny v dějinách, která vyústila v globální ekonomickou krizi. Bývalý elitní makléř Gordon Gekko představuje padlou legendu a ikonu Wall Street. Ve vězení si odpykal trest za nelegální spekulace a nyní se věnuje ekonomickým přednáškám, které předjímají nástup globální ekonomické krize. Zdá se, že se z něj stal jiný člověk. Aspoň by tomu rád věřil mladý makléř Jake Moore (Shia LaBeouf), který zrovna řeší pracovní problémy po sebevraždě svého mentora a investičního správce Louise Zabela (Frank Langella). Ambiciózní Jake randí s Gordonovou dcerou Winnie (Carey Mulliganová), která před lety přerušila s otcem kontakt a odmítá uvěřit, že by se mohl změnit. Jake a Gordon se vídají za jejími zády, společně řeší svět byznysu a financí, zároveň se snaží pracovat na urovnání křehkých rodinných vztahů. Minulost sice člověk napravit nedokáže, ale může se snažit pomoct. Otázkou zůstává, zda to platí i v případě Gordona Gekka, který v hloubi duše touží po návratu do světa velkých financí. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (687)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Od Stona bych čekal trochu agresivnější scénář, ale většina věcí se i tak dá docela dobře vstřebat. Méně Shii LaBeoufa by bylo záhodno, více Douglase rovněž. Milostná osa nevadí a výtečně zapadá do konceptu filmu. Dělat celý snímek pouze o imaginární bublině by nebylo zrovna dvakrát hodnotné. Výtečná kamera a vůbec pocta moderní době. Úplně jiné nežli první díl. Ale však taky dvacet let je dlouhá pomlka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ani jednotka sa mi moc nepáčila, ale stále sa to drží nadpriemernom.Ako som už hovoril v komente u Wall Street - je to ťažká látka na sfilmovanie a nie každého dokáže zaujať.Pokračovanie Wall Street ide v rovnakých šlapajach ako prvý film.Ťažký začiatok, ale opäť fajn koncovka.Jednotka ma bavila o niečo viac, tu ma to už moc nezaujalo.Scenár je fajn a poteší aj menšie osvieženie do minulosti (Sheen), ale problém je v tom že pre mňa je veľmi ťažké sa do toho zažrať.Celý čas iba sledujeme hlavné postavy (LaBeouf bola dobrá voľba), ktoré stále niečo podnikajú.Niekedy je to zaujímavé, ale väčšinou ani nie.Nemôže tvrdiť, že by som sa pri tom nejako extrémne nudil, to zas nie, len film neponúkol žiadne veľké lákadlo.Záver rovnako ako v prvom diely bol najlepší s celého filmu. 65% - 3* ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

New Blood. New money. New game. Sympathy for the financial Devil! Dovolte, aby se znovu představil – Gordon Gekko - pán blahobytu a pokušení. WS2 je skutečně jedno z nejpovedenějších pokračování poslední doby a svižně odsýpající podívaná. Až je s podivem, že za celou touhle insider´s game stojí Oliver Stone. Ten Stone, který v posledních 5 letech zrovna nepředváděl svojí nejlepší formu. WS2 je mainstreamovějším filmem, než byla jednička, ale pořád s ne až Tak úplně mainstreamovým dějem. ( Kdo se pořádně vyzná ve všech těch grafech, cifrách a slovní hantýrce, ať hodí kamenem - Enter the void of Financial world ) Stone si to uvědomil a proto se vytasil s až nečekanou vizuální stránkou dodávající příběhu tu pravou dravost. Akorát snad jen těch časosběrných fotek New Yorku bylo na můj vkus moc. Co se týče archetypů - ďáblů se po plátnech proháněla celá řada, ale ten Michaela Douglase patří rozhodně k jedněm z nejlepších. ( Chamtivost je dobro!!! ) Shiova postava hledající otcovský vzor, perfektně zapadá do celkové mozaiky. A chemie mezi ním a Douglasem je přesvědčivější, než ta v Indiana Jonesovi. Wall Street 2 je jako dobře rozehraná partie pokeru. Zasvěcená hra, pro zasvěcené hráče. Well played Mr. Stone! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Gordon Gekko je zpátky a s ním Stone ve vrcholné formě. Konečně z něho zase čiší osobnost, která se nebojí tnout do živého a patřičně se v krvácejících ranách nimrat. Pravda, to rodinné blbnutí tu moc nefunguje a především slzopudný konec je jasným důkazem, že jedinečná nekompromisnost osmdesátkových dramat je nenávratně pryč. Jinak ale vládne spokojenost. Filmařsky i dějově jde o silného koně letošního roku, který stojí pevně na vlastních nohách. Že je čistě náhodou pokračováním klasiky je více méně vedlejší... ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Wall Street: Money Never Sleeps je oproti svému předchůdci uhlazenější a rozvážnější. To sice nemám ve zvyku kritizovat, ale v tomhle případě vyprchala všechna dravost, což v mých očích snímku uškodilo a to hodně. I tak se ale jedná o takové '' elegantní pozlátko '', které bych si klidně někdy zopákl a Douglas je stále pašák... 60%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu při své přednášce řekne Michael Douglas větu: "Derivates are financial weapons of mass destruction" (Deriváty jsou finanční zbraně hromadného ničení). Ve skutečnosti tuto větu pronesl slavný miliardář Warren Buffett již v roce 2002. Jedná se o jeden z jeho nejznámějších výroků. (Regis)
  • Jake Moore (Shia LaBeouf) nosí hodinky značky IWC Portuguese Perpetual Calendar. (dyfur)
  • Záběr na Prahu, který se ve filmu objevuje, byl použit i ve snímku Agent bez minulosti (2002), barva tramvají však byla tentokrát ponechána originální a auta postprodukčně desynchronizována. (Monte_404)

Související novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (více)

Reklama

Reklama