Reklama

Reklama

Dare mo mamotte kurenai

  • Japonsko 誰も守ってくれない (více)
všechny plakáty
Trailer 3

Obsahy(1)

Život patnáctileté Saori (skvělá Mirai Shida) se obrátí vzhůru nohama, když k nim jednoho večera vtrhne policie a zatkne jejího staršího bratra pro dvojnásobnou vraždu. Dívka je svěřena pod ochranu policisty Katsury. Spolu musí čelit nejen novinářům a rozvášněnému davu, ale i vlastním démonům. [Cinema Mundi 2010] (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (6)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Vykonstruované a přehnané pro dosažení maximálního efektu. Vztek vůči všem těm hajzlíkům a celé společnosti, která tohle dovolí, vyvolává film spolehlivě, ale způsob, kterým toho dociluje se mi moc nelíbil. ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Ano, film je v mnoha ohledech přehnaný, ale mně to tentokrát ve sledování nijak výrazně nepřekáželo a jsem ochoten to vzít jako legitimní "umeleckou nadsázku", která je přítomna více či méně takřka v každém filmu; i když tady je to opravdu skoro přes čáru. Bohužel, postavy jsou přeci jen trochu plošší, ačkoliv prostoru k jejich prohloubení je docela dost. U tvůrců však zvítězila snaha nacpat do jednoho příběhu co možná nejvíc traumat a to je spíš ke škodě snímku. Celkově ale určitě není nezajímavý. Za sebe bych dal silnější tři. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Chce-li film obžalovat lidskou špatnost, může to učinit všelijak. Dare mo mamotte kurenai se tváří jako komorní drama s naprosto autentickým prostředím a postavami. Proto mu lze těžko odpustit jejich nevěrohodné chování, jež svojí bizarností nenutí diváka přemýšlet ani jej příjemně nemate. Ne, přímočarým přeháněním lidské špatnosti a dětské naivity ho pouze odpuzuje. Děj se násilně podřizuje vzniku situací, jež mají diváka dojmout a přesvědčit ho o své pravdě. Zápletka je následující: Mladý hoch je obviněn z vraždy a zatčen. Policie se rozhodne ochraňovat jeho rodinu před vlezlým zájmem novinářů, poskytnout psychologickou pomoc a zabránit případnému neštěstí. Potud je vše v pořádku. Rodina se skládá z otce, matky a sestry. Tím věci "v pořádku" končí. Hned zpočátku police svěří každého člena rodiny do péče jiného policisty, aby snad náhodou v sobě nenašli její členové oporu... Divák záhy zjistí, že k tomuto kroku se odhodlali autoři proto, abychom se my diváci mohli zabývat pouze interakcí mladší sestřičky obviněného a policisty, jenž shodou okolností má problémy se svou rodinou a toužil by býti se svou dcerou. Sestřička má tvářičku k pohledání, naivňoučkou, sladkou, nevinnou. S důvěrou se obrací k lidem o pomoc a ti ji jeden po druhém, tu nechtěně, jindy s nejhorším úmyslem, zklamávají. Hon na ni pořádají novináři, hon na ní pořádají bloggeři. Všichni na ni řvou, že se musí omluvit rodinám obětí. Tvrdí, že i ona nese díl viny. Na internetu se objevují nenávistné posty. Nikde před nimi není v bezpečí. A ona to vůbec nechápe, tak moc trpí. Jen ten policista, jelikož má tu dceru, kterou miluje, ji chrání... K němu ale teprve musí nalézt důvěru... Téměř odpad. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názory, že je to celé trochu přehnané, do takových extrémů asi média nejdou (ačkoli...), nicméně jako divák jsem si neměl nač stěžovat - úvodní půlhodinka je opravdu drsná a i dost akční, a ani později se nuda nedostavuje - hezky zpracované téma o 15leté dívce jejíž bratr je zatčen za vraždu - její absolutní nepochopení situace a její vývoj, k tomu ne úplně bezproblémový detektiv jemuž se rozpadá rodina jež se o dívku musí postarat, resp. uschovat ji před veřejností jež i ji považuje za vinnou. Ovšem uniknout médiím i internetovým slídilům není zrovna snadné a mezi touto dvojkou začne vznikat jisté pouto, zejména v konfrontaci s okolnostmi a osobní situací ochránce. Viděno na projekci v JICC Praha 1 s anglickými titulky - nijak nelituji, že jsem tam v tom vedru vyrazil, jde o hezký a působivý film vedoucí k mnoha zamyšlením. ()

Reklama

Reklama