Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této televizní hře se tvůrci podívali vesele na věci mnohdy bolavé a vážné. Svobodná třicetiletá zubařka Eva Janotová (L. Šafránková) se ve volném čase věnuje šití. Její sestra Hana (J. Smutná), kterou doma obskakuje manžel Eman (J. Krampol), i matka (H. Lančíková) Evu přemlouvají, aby si konečně začala hledat muže a chodila do kurzů vaření. Eva se nakonec na radu sestry opravdu sejde s mužem z inzerátu, ale je zklamaná, neboť ing. Vojtíšek (M. Maděrič) neustále mluví jen o svém psovi. Eva se nechá inspirovat televizní besedou o seznamování pomocí počítače a vyplní přihlášku, do dotazníku ovšem uvede „upravené“ informace. Brzy obdrží jméno partnera, kterého jí počítač vybral, k jejímu překvapení je to ovšem její soused, nepříliš sympatický domovní důvěrník Jan Chládek (O. Havelka), s nímž má neustále spory… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Kupodivu stravitelný a oproti současnosti úsměvně naivní snímek, který je po téměř padesáti letech stále aktuální svým tématem života singles a pozoruhodný zejména zachycením reálií předlistopadové doby. Větu v čekárně před ordinací „Vy patříte k nám“ by dnes rád slyšel každý, kdo nemá žádnou šanci sehnat zubaře a šeď zdarma přidělených panelákových bytu by nevadila nikomu, pro koho pořízení bytu znamená celoživotní klopýtání při splácení mnohamiliónové hypotéky. Libuška Šafránková by tenkrát i bez plastik mohla zářit nejen na Kavčích horách ale i v Hollywoodu a kupodivu překvapil i civilně hrající Jiří Krampol. Scénář má své slabiny, ale přesto ve srovnání s doslova tristní současnou českou komediální tvorbou nad ní ční jako Sněžka nad kupkou sena ve Špindlu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Milá a pohodová komedie o sousedce a sousedovi, kteří se tak dlouho nemají rádi a nemají žádný vztah, až je počítač svede dohromady. Chvíli to ještě potrvá, ale cestu si k sobě nakonec najdou. Havelka se do role nepříjemného souseda velmi hodí, Šafránková si zase střihla něco jiného, než jsou diváci zvyklí. Ano, stojí za shlédnutí, i když by to stálo za zkrácení. PS: vynikající a nabušený Krampol v roli ušlápnutého manžela sestry hlavní hrdinky stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Funguje to cele vlastně jenom proto, ze tam jsou dva herci, na které se dobře kouká. Ale jinak je to blbost, která nedává smysl. Jednak takhle se singles kolem 30 nechovali ani tehdy, jednak hlavně LB na tu postavu hašteřivé staré panny totálně nesedí. A vlastně ani Havelka ne. I to, jak se znicehinic začnou chovat úplně jinak. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"My nejsme duha, my jsme barák!" Singlová dentistka Šafránková po večeroch hrčí so šijacím strojom a pribíja cvoky kladivom, čo náležite lezie na nervy jej rovnako singlovému nesmelému domodôvernickému susedovi Havelkovi. Na oplátku si odbiehajú s výťahom a sporia sa o nočnom kľude a domovom poriadku. Preto zostanú prekvapení, keď sú si navzájom prisúdení zoznamovacím kompjúterom. Nie príliš realistická, ale pre mňa osobne veľmi príjemná tv komédia z Ostravy. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Scénáristické peklo během kterého trpí jak herci, tak diváci. Jediný vtipný moment je s Krampolem, ženami a sestrami. Jinak to nemá smysl, náboj, ani spád. Zajímavé je se na to podívat, jako na otisk doby: všechno je tak krutě šedé - ulice, chodby, byty... Vrcholem je pak šedý balóňák, který nosí i Libuška i Ondřej. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama