Reklama

Reklama

Hai kikku gâru!

  • Japonsko ハイキック・ガール! (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Mladá dívka Tsuchiya se učí u Mistra Matsumura karate. Ten ji nutí stále dokola trénovat sestavy, které se Tsuchiye zdají v reálném boji nepoužitelné. Aby si dokázala, jak je její karate dobré, obchází jiné školy a stává se z ní "lovec černých pásků". Jednoho dne jí přijde pozvání od Destroyers (skupina prvotřídních zabijáků), aby se k nim přidala. Tsuchiya splní vstupní "test", ale ukáže se, že zabijáci mají zcela jiný cíl a nakonec ji musí zachraňovat samotný Mistr Matsumura.
Film ukazuje především to, jak by mělo být vnímáno a používáno karate. (Tamten)

(více)

Recenze (8)

tombac 

všechny recenze uživatele

Některé kopací techniky mě hodně bavily, ale jak tu ještě několikrát zazní, nesmyslné a dlouhé opakovačky jsou na pěst a posílají reálně se tvářící souboje málem do hnoje. Film se šine do cíle jako líný hlemýžď, jelikož i jako celku mu slova "tempo" a "gradace" nic neříkají. Ke konci jsem měl pocit, že ho sleduji hodně přes dvě hodiny... Únavná záležitost, jež v rámci japonských karate filmů z poslední doby není pro Black Belt žádnou konkurencí. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Domácí video, které film připomíná jen vzdáleně a navíc selhává v tom jediném, co může nabídnout - prezentaci bojových scén. Nadužívání zpomalených a opakovaných záběrů ničí dynamiku a po chvíli začne akorát otravovat. A snaha o reálnější choreografii a kontaktnost soubojů ani charisma hlavních protagonistů to nezachrání. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Značně amatérsky působící film, spíše taková reklama na karate. Není zde žádný děj, výrazné postavy, napětí nebo emoce, snímek se navíc strašlivě táhne. Jediné klady lze nalézt v tom, že "herci" karate skutečně ovládají a nebojí se nějakou tu ránu inkasovat, takže souboje vypadají příjemně realisticky a pár pěkných úderů, kopů a chvatů se tu taky objeví (ty jsou nám pro jistotu ukázány vzápětí znovu a zpomaleně). ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Japonská variácia/vykrádačka na Ong-Baka je viac než rozpačitá. Tvorcovia prekonávajú svoj vzor jedine stupiditou predkladaného "príbehu" o stredoškoláčke ktorá chce dokázať že je najlepšia a tak každého mláti a chce vstúpiť medzi gangstrov aby sa aj s nimi mohla pobiť. Lenže tu narazí, pretože gangstri idú po jej majstrovi. nasleduje zásadný zvrat: naša "hrdinka" ( ktorá predtým masakrovala majstrov karate s rukami vo vrecku) dostane od záporáckeho kápa s baretkou jednu facku a po zbytok filmu preto leží na zemi a hádže trpitelské pohľady. Vyslobodiť ju a vybúchať hajzlov preto musí jej učiteľ. Akčné scény disponujú peknými prvkami ale pôsobia strašne neživotne a strojene, naviac sú furt zdržované neustálymi opakovačkami ktoré nám servírujú celé sekvencie spomalene zas a zas. No a medzitým samé drísty, múdrosti o karate, vzlykanie a pod. Najnepochopiteľnejšie je potom obsadenie hlavnej role, pretože dievča čo kope za gangsterov zvláda akciu omnoho lepšie a predvedie efektné skoky/kopy keď vymláti osadenstvo telocvične, čo je zároveň najlepšia akčná scéna filmu. Veľká škoda že je to celé také zmrvené. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový televizní snímek má v podstatě za úkol jen představit bojové umění karate v celé své perspektivě, takže ve scénách zápasů nám jsou předvedeny nejrůznější údery, kopy či seknutí pokud možno v detailních záběrech. Nad mnohými dějovými nelogičnostmi nemá cenu přemýšlet. Hlavně že se to tu stále někde řeže a to je zásadní. Ale na druhou stranu je zase vše, co je k vidění, skutečně reálné. Takže žádná závěsná, v postprodukci vyretušovaná, lana, ani CGI, jak je jinak v dnešní době zvykem. A v celé koncepci námětu jasně vidíme zaměření snímku především na dívky. Atmosféricky je také vidět vliv stylu manga, což na Japonsko není zrovna nic překvapivého. Ne, od tohoto levného počinu nelze očekávat lecjaké dílo. Skutečně jen prezentace bojového stylu karate a nic víc. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Ucházející nápad, bohužel nedotažený do konce. Film měl být zřejmě zaměřen na předvedení reálného karate. To se bohužel nepodařilo. Boje jsou příliš fázované, útočníci příliš dlouho "znehybní" v technice, aby měl oponent čast na reakci a mohl tak předvést správný protiútok. Takto reálný boj nevypadá, takto vypadá nácvik. Navíc se tvůrci vyžívají ve zpomalených záběrech. V boji to příliš nevadí, divák si dobře prohlédne techniky, ale ty záběry jsou všude. A dívat se zpomaleně na odpočinek po boji či chůzi není příliš záživné. ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Prostinký děj, amatérské zpracování odpovídající kvalitě TV filmů, otravné opakování a zpomalování bojových sekvencí... Až v samém závěru filmu je cítit alespoň nějaká gradace, ale jinak je film prakticky o ničem. Jo, holka je úžasná karatistka, ale za cenu toho, že všichni s černým páskem okolo jsou dřeva. ()

MonitoRewiew 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení. Trochu jsem je zvýšil. Tento film je nepokrytá ukázka bojových umění, kdo to neumí ocenit, ať se na to nedívá. Opakované záběry tomuto účelu vyhovují, protože jsou lépe vidět jednotlivé techniky. Ke konci je to příběh neprůstřelného mistra a jeho žákyně, které se nedělají modřiny, ale jinak OK. Nebojte se na to podívat, je to jen podhodnocené. to TERRORDROME: "variácia/vykrádačka na Ong-Baka"? Jenom proto, že jsou tam opakované záběry, je to vykrádačka Ong-Baka? Jakoupak váhu má potom tvé hodnocení, když napíšeš takovou hloupost? ()

Reklama

Reklama