Reklama

Reklama

Recenze (3)

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Miao je studentka, která je na rok na výměném pobytu. Seznamuje se spolužačkami a v obchodě s CD potká tajemného chlapíka, který se jí líbí. No a to je tak všechno. Ale musím uznat že Yung-yung Chang je talentovaná a krásná. Vlastně je to příběh o tom, jak ona miluje jeho, on je gay, a kamarádka Miao miluje Miao. Takže queer romantika. Příjemná podívaná, ale z asijské produkce znám lepší. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Miao Miao" je jeden z řady loňských tchajwanských debutů, které byly spoluprodukovány hongkongskými produkčními společnostmi.. V tomto případě to byly Block 2 Pictures a Jet Tone Production Wonga Kar Waie, přičemž vedle Wonga se na filmu produkčně podílel také jiný slavný hongkongský režisér Stanley Kwan. Na jednu stranu lze ve filmu spatřovat jisté vlivy obou filmařů (z Wonga roztříštěnost chronologie a impresivní stylizaci záběrů, z Kwana zaměření na ženské postavy), ale film současně obstojí bez těchto berliček. Jedná se totiž o filmový ekvivalent komiksů pro mladé dívky, kde všechny zmíněné prvky mají svou tradici. Stejně jako mnohé komiksy pro dívky by asi málokdo "Miao Miao" označil za velkolepé dílo mimo svou kategorii, ale ve svém kontextu představuje vynikající teenage/homosexuální romanci. Stejně jako komiksy pro dívky se i filmy opájí silou okamžiku (perfektně to je provedené na konci ve scéně loučení, která je rozdělená do několika záběrů, které vždy končí mrtvolkou) a vyzdvihuje primární a absolutní emoce. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

I když se tu jedná o kontroverzní téma, se kterým ja nemám porozumění, v tomhle filmu mi to vůbec nevadilo, neboť je to v tomhle snímku podáno s takovou lehkostí, výbornou kamerou a perfektními scénami (např. každá z CD shopu), ale nesmím zapomenout ani na skvělý a pohodový soundtrack. No a Chang Yung-yung je skvělá, takže...celkově mi udělal tento snímek velkou radost, takže za mě 80% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama